تمرینات بدنی موجب ساخت عضلات میشود اما برای عضله سازی نیازبه پروتـُین وکربوهیدرات وچربی نیز هست که بدن برای تولید انرژی مورد نیازاین موادرا تجزیه کرده واز محصولات آن برای تولید انرژی ورشد استفاده میکند . طی فرایند متابولیسم پروتیین ها تجزیه وبه اسیدهای آمینه تبدیل میشوند. سلول ها ازاسیدهای آمینه برای ساخت پروتیین استفاده میکنند .

به محض اینکه سفارش ساخت پروتئین داده شود سلول پروتیین جدید راخواهد ساخت .اما به این معنی نیست که هرچه پروتیین بیشتر مصرف کنیم بدن ما عضله ی بیشتری میسازد. پروتیین مازاد دربدن به کربوهیدرات تبدیل شده و به مصرف تأمین انرژی میرسد ویا به چربی تبدیل شده ودر بدن ذخیره میشود . برای رسیدن به رشد عضلانی افراط در خوردن پروتیین ها کارساز نمیباشد , بلکه برای این کارشما باید از عضلاتتان به روش صحیح کار بکشید ودر این حین سلول های عضله پروتیین مورد نیاز عضلات را خواهندساخت . برای اینکه عضلات به شدت کار کنند باید سوخت مورد نیاز عضله را تأمین کنید. سلول های عضله هم مانند دیگر سلول ها ازATP انرژی خود را تأمین میکنند.    سلول های عضله با ترکیب اکسیژن و مواد غذایی حاصل از خوراک و عمدتا کربوهیدرات هاATP  میسازند . چربی نیز به عنوان سوخت عضله استفاده میشود اما سلول چربی فقط در صورت وجود اکسیژن تجزیه میشود سلول های عضله بیشتر تمایل دارند کربوهیدرات ها را سوزانده و چربی ها را ذخیره کرده واز پروتیین برای ترمیم ورشد استفاده کنند.  بسیاری از ورزشکاران از جمله ورزشکاران قدرتی به مقدار کافی  کربوهیدرات که ابتدایی ترین سوخت است مصرف نمیکنند .  بسیاری از ورزشکاران رژیم هایی را استفاده میکنندکه تنها نیمی از انرژی مورد نیازشان از کربوهیدرات ها تأمین میشود در حالیکه روزانه 7تا9 گرم کربوهیدرات به ازای هر کیلو وزن بدن باید مصرف شود بسیاری از بد نسازان رژیم های کم کربوهیدرات را به این دلیل انتخاب میکنند که معتقدند سرعت کاهش وزن را بالا میبرد . مشکل موجود  دراین رژیم ها کمبود گلیکوژن در بدن ورزشکار میباشد که شکل ذخیره شده کربوهیدرات ها در بدن میباشد . همین که ذخیره گلیکوژن بدن تخلیه شود بدن شروع به سوزاندن پروتیین بافت ها مینماید که بافت عضله را شامل میشود تا نیاز انرژی خود را برطرف سازد در نتیجه عضله ای را که با این سختی به دست اورده اید از دست خواهید داد. کربوهیدرات ها مهمترین ماده غذایی برای از دست دادن چربی ها و ساخت عضله میباشند.

منبع: تغذیه علمی وقدرتی برای ورزشکاران  /    تألیف:دکترسوزان کلاینر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *