برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه های گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آبلیمو و سالاد استفاده نمایید چراکه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می کنند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر اعظم السادات هاشمی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد درخصوص بیماری کم خونی، اظهار داشت: کم خونی کاهش میزان سلول خونی است به عبارتی دیگر؛ کاهش مقدار هموگلوبین خون کم خونی تلقی می شود.


وی ضمن اشاره به اینکه کم خونی ها برحسب سن و جنس متفاوت است، اظهار داشت: علائم کم خونی در نوزادان کمتر دیده می شود مگر در مواردی خاص و در کودکی به صورت رنگ پریدگی، بی اشتهایی، خلق و خوی نا آرام، عدم تمرکز حواس، فراموشی، خرد شدن ناخن ها، محو شدن خطوط دست و تپش خود را نشان می دهد.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان ادامه داد: مصرف گوشت، جگر، عدس، خشکبار مانند زرد آلو غنی از آهن هستند.
وی با بیان اینکه چای و لبنیات مانع جذب آهن می گردد توصیه کرد: دو ساعت قبل و دو ساعت بعد از مواد غنی از آهن ، نباید از چای و لبنیات استفاده کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به جذب بهتر آهن در بدن گفت: برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه های گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراکه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می کنند.
وی بهترین راه حل کم خونی های ناشی از عادات بد غذایی را استفاده از غذاهای سنتی و حذف غذاهای فست فود دانست و افزود: غذاهای سنتی مثل سالاد میوه، سبزیجات و خوردن غذاهای خوب از کم خونی ها پیشگیری می کند.
دکتر هاشمی در خصوص راه های درمان کم خونی گفت: شناخت علائم کم خونی، مراجعه به موقع به پزشک و ذخیره B۱۲، انجام آزمایش قبل از ازدواج و استفاده از منابع فولیک اسید مثل سبزیجات از جمله راه های درمان به شمار می روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *