بسیاری از افراد نمی توانند نفاوت بین قند و نشاسته را درک کنند ذکر جمله همه ی غذاهای دارای قند بد هستند درست نیست زیرا برخی مواد غذایی حاوی قند مانند میوه شیر ماست و نوشیدنیهای سویا کربوهیدرات را فقط به صورت قند تامین میکنند (برای مثال میوه گلوکز فروکتوز و سوکروز را تامین و شیر لاکتوز بدن را تامین میکند) برخی سبزی های شیرین نیز قند دارند
از آنجایی که میوه ها فواید خوبی به صورت ضد اکسایش (آنتی اکسیدان) دارند (ترکیباتی شیمیایی که فرایند پیری بدن را کند می کنند) لذا بدنام کردن آنها به دلیل داشتن قند کار درستی نیست
ادامه مطلب: قند موجود در غذا
مشکل واقعی خود قند نیست بلکه قند افزوده (قندی که به طور واقعی در غذاها وجود ندارد ) است غذاهای دارای قند افزوده می توانند مواد غذایی برخی غذاها را از بین ببرند
برای مثال نوشابه های معمولی بخش اصلی رژیم غذایی بیشتر ورزشکاران به شمار می رود اما بین بیش از ۲ لیتر در روز بسیار زیانبار می باشد
ارتباطی علمی بین دیابت بیماریهای قلبی و آرتریت با قند وجود ندارد
دلیل بروز دیابت در بسیاری از بزرگسالان کاهش حساسیت به انسولین و افزایش مقدار قند خون فراتر از مقدار وابسته به تندرستی است
علت اصلی ابتلایی به دیابت اضافه وزن است که ریشه در پرخوری و بی تحرکی دارد
فراموش نکنید قندهای حبه ای صرفا فروکتوز و گلوکز (دومولکولی که هزاران سال است خورده می شوند ) دارند
هرچند قند باعث بروز بیماریهای تهدید کننده ی زندگی نیست اما در بروز بیماریهای دندان دخالت دارد
قند و تندرستی
شماباید توجه کنید برخی پیشنهاد های من برای افزایش کربوهیدرات عبارتند از :
غذاهایی که قند دارند مثل شربت شیرینی و بستنی خوشبختانه افراد فعال رژیم های منعطف تری می توانند داشته باشند و برخی غذاهای قندی را بدون تاثیر مخرب برتندرستی میخورند
برخی غذاهای حاوی قند مانند ماست میوه ای بستنی و شکلات نیز مواد مغذی ضروری را تامین میکنند
شیرینی از سوی بسیاری از ورزشکااران نیز به عنوان منبع کربوهیدرات هنگام و پس از فعالیت ورزشی استفاده می شود
منبع : www.glycemicindex.com