در جدول زیر با میزان کلسترول موجود در برخی از موادغذایی آشنا میشوید. مقیاسها میلی گرم کلسترول در هر ۱۰۰ گرم از مادۀ غذایی است. این بدین معناست که اگر شما همراه غذای خود ۲۰۰ گرم گوشت مرغ سرخ شده مصرف میکنید باید مقدار کلسترول موجود در مرغ را ۱۴۰ گرم و میزان کلسترول کره یا روغنی که مصرف میکنید را هم به آن اضافه کنید تا میزان کلسترول مصرفی خود را برای این مقدار مرغ سرخ شده بدانید.



توجه داشته باشید که یک فرد سالم با فعالیت بدنی متوسط، بدون داشتن مشکلات قلبی، دیابت و کلسترول مجاز به مصرف حداکثر ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم کلسترول در روز میباشد.


برای افرادی که به عکس مشکلات و بیماریهای فوق را دارا میباشند، میباید میزان کلسترول کمتر از ۱۵۰ میلی گرم در روز باشد. مسلم است که افرادی که از کلسترول بالا رنج میبرند باید میزان مصرف کلسترول خود را به کمترین مقدار ممکن برسانند.
mg/100gr ماده غذایی
۷۰-۷۵ پرنده ها
۷۰ گوسفند کم چربی
۹۰ گوساله کم چربی
۷۰ گاو کم چربی
۶۵ شکار
۱۳۸ خرچنگ
۱۵۰ صدف
۵۵۵ جگر مرغ
۱۴۰ دل گوسفند
۳۶۰ قلوه گوسفند
۲۰۰۰ مغز گوسفند
۳۲۰ جگر گوسفند
۲۰۸ زبان گوساله
۳۵ ماهی سالمون
۵ شیر کم چربی
۱۳ شیر پرچربی
۶ ماست کم چرب
۱۰ ماست پر چرب
۵۰ خامۀ ترش
۷ پنیر ۱۰% چربی
۳۱ پنیر۲۰ % چربی
۵۴ پنیر ۳۰% چربی
۹۰ پنیر ۴۰ % چربی
۹۵ پنیر ۴۵ % چربی
۱۴۲ خامه ۱۰ % چربی
۱۰۹ خامه ۳۰ % چربی
۱۰۹ خامه ۴۰ % چربی
۲۴۰ کره
۳۴۰ روغن محلی
۰،۲ مارگارین
۱ روغن بادام زمینی
۵ روغن آفتابکردان
۱۳۱ مایونز کم چرب
۲۳۷ مایونز ۸۰ % چربی
۱۲۶۰ زردۀ تخم مرغ (۲۲ گرم)
۴۰۰ سفیدۀ تخم مرغ (۳۸ گرم)
۸۰ بیسکویت کره ای
۱۱ بستنی
۹۴ خمیرهای حاوی تخم مرغ
۸۵ کالباس
۶۳ مورتادلا
۸۵-۱۱۵ سالامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *