شکل مایع ال کارنیتین
کارنیتین برای اولین بار در سال ۱۹۰۵ از طریق گوشت استخراج شد. عمده کارنیتین در عضله ذخیره می-شود. به-گونه-ای که میزان ان در عضله حدود ۵۰ تا ۲۰۰ برابر بیشتر از کارنیتین موجود در پلاسمای خون می-باشد. بهترین منبع تأمین کارنیتین از طریق رژیم غذائی گوشت و محصولات لبنی می-باشد.

ادامه مطلب :L-Carnitine Liquid Prolab

مقدار متوسط دفع کارنیتین از طریق بدن به صورت روزانه حدود ۶۰ میلی-گرم است که عمدتاً از راه ادرار و صفرا این کار صورت می-گیرد در صورتی که فرد در رژیم غذائی-اش از گوشت و محصولات لبنی استفاده نکد این میزان دفع تا کمتر از ۲۰ میلی-گرم در روز کاهش می-یابد. برخی شواهد دال بر این است که کولین Choline دارای ساختار شیمیائی مشابه با کارنتین می-باشد و به نظر می-رسد به حفظ کارنیتین در بدن کمک می-کند.

هنوز بر سر مکمل کردن کارنتین به-عنوان یک اکسید کننده چربی بحث و جدل وجود دارد. اما این ماده غذائی دارای خواصی است که کمتر شناخته شده-اند. اینها خواصی هستند که باعث افزایش بازدهی تمرین می-گردند.

کارنتین به کاهش سطح لاکتیت Loctate در طول تمرین کمک می-کند و بدین ترتیب منجر به کاهش خستگی و افزایش استقامت در تمرین می-شود. تحقیقات زیادی نشان داده است که کارنتین باعث ارتقاء روند ریکاوری پس از تمرین با شدت می-شود. به افرادی که به-صورت روزانه و برای مدت ۳ هفته ۳ گرم کارنتین داده شده بود درد عضلانی کمتری را پس از تمرین تجربه کرده بودند. ضمن اینکه میزانانزیم عضله مربوط به آسیب-دیدگی عضلات بر اثر تمرین نیز در آنها کاهش یافته بود.

(تصور بر این است که این تأثیر از طریق افزایش استواری غشاء بین سلولی به-وسیله کارنتین موجود در عضله صورت می-گیرد.

کارنتین همچنین به کاهش تأثیر رادیکال-های آزاد کمک می-کند. رادیکال-های عضلات محصولات ثانوی هستند که بر اثر متابولیسم اکسیژن ایجاد می-گردند و موجب تورم عضلانی و تأخیر در ریکاوری کامل عضلانی می-شوند. تمرینات سخت باعث می-شود که به صورت موقتی سیستم ایمنی بدن تنزل پیدا کند و زمانی که این شرایط بروز نماید بدن مستعد ابتلاء به هر نوع بیماری عفونی می-گردد. به-نظر می-ِس کارنتین در کمک به پایداری و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن پس از تمرین نقش مهمی دارد.

یکی از فواید دیگر کارنتین کمک به ارتقاء تسعه سلول-ها قرمز ون جدید در بدن می-باشد که بدین ترتیب بر میزان حمل اکسیژن به داخل عضلات نیز افزوده می-شود. دوز صرفی کشنده کارنتین حدود ۶۳۰ گرم در روز می-باشد که خوشبختانه شانس اینکه یک نفر بخواهد این مقدار را دریافت کند تقریباً غیرممکن است چون این احتمال وجود دارد که تنها در صورت دریافت ۶ گرم کارنتین دچار اسهال شوید.

میزان توصیه شده کارنتین دریافتی به صورت روزانه حدود ۲ تا ۴ گرم می-باشد که می-بایست آن را نیز تقسیم کرده و در وعده-های مجزا دریافت کرد مصرف ۲ گرم کارنتین پس از تمرین هم به روند ریکاوری کمک می-نماید و هم از احساس درد عضلانی بیش از حد پس از تمرین می-کاهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *