180 کپسول ویژه با خاصیت آنتی کاتابولیک دارای آمینواسید های شاخه ای با دوز مناسب به علاوه ویتامین b6 و C که معرف حضور هستند .
یکی از بهترین BCAA های موجود که با درصد بالای از مواد اولیه راهی مطمئن بسوی رسیدن به هدفتان است .

ادامه مطلب: BCAA PLUS Prolab

1)ایزولوسین :
BCAA است به عنوان پیش ماده برای گلوتامین استفاده می شود و ایزو لوسین به عنوان سوخت ماهیچه در هنگام تمرین مصرف می شود BCAA آنابولیسم و آنتی کاتابولیسم را افزایش می دهدو باعث رشد بیشتر سلولهای ماهیچه ای می شود . و یکی از منابع BCAA همان مکمل آب پنیر سازی است.

2)لوسین :
مصرف این آمینو اسید در دوران حفظ حجم باعث می شود تا کمترین مقدار حجم را از دست دهید.در کل می توان به جای مصرف مقادیر بالای این آمینو اسید برای حفظ حجم و اثرات آنتی کاتابولیک از مکمل HMB استفاده نمود.

3)والین :
یکی دیگر از BCAA ها می باشد یا زنجیره شاخه دار در کل ترکیبات BCAA 33% از پروتئینی که در ساختار عضلات بکار می رود را شامل می شوند (BCAA شامل ایزولوسین + والین + لوسین و شامل یکسری گروه متیلی که به هم پیوسته هستند و به زنجیره شاخه دار معروف هستند) والین به نوعی پیش ماده برای آمینو اسیدهای آلانین و گلوتامین نیز می باشد. و آمینو اسید های زنجیره شاخه دار به عنوان سوخت عضلات در موقع تمرین محسوب می شوند .و این بدین معنی است که می توانند به نوعی آنتی کاتابولیسم نیز باشند. در ضمن آمینو اسیدهای زنجیره شاخه دار یا BCAA در پروتئین آب پنیر سازی به مقدار کافی یافت می شوند.

آمينواسيدهاي شاخه‌اي عبارتند از والين، ليوسين و ايزوليوسين. می توانید اين اسيدهاي آمينه را هم قبل و هم بعد از تمرين مصرف كنيد. BCAAها به عنوان منبع سوختي تخريب شده و انرژي لازم در تمرين را تأمين مي‌كنند

هم‌چنين مصرف اين آمينوها به شكل مكمل از تخريب بافت‌هاي عضلاني بدن جهت تأمين انرژي جلوگيري مي‌كند. بعد از تمرين آمينوهاي شاخه‌اي براي سنتز پروتئين ضروري هستند و در نتيجه به تسهيل ريكاوري و رشد بعد از جلسه تمرين كمك مي‌كنند.
b6 سوخت و ساز و جذب چربی ها و پروتئين ها را آسان و به ساختن گلبول های قرمز خون کمک می کند.
و در گوشت قرمز، تخم مرغ،
ماهی،
سبزی های دارای برگ پهن، يونجه، سيب زمينی شيرين، ذرت، کلم، آووکادو، موز،
لوبيا سفيد، حبوبات،
غلات سبوس دار،

تخمه ها و بادام، گردو
يافت ميشود .

ویتامین ب۶ یا پیریدوکسین
ویتامین b۶ ، اصطلاحی است که برای سه ترکیب مشابه پیریدوکسین ، پیریدوکسال و پیریدوکسامین و مشتقات فسفوریله آنها به کار میرود.

ویتامین b۶ محلول در آب بوده و به حرارت و اسید مقاوم میباشد ، البته اکسیداسیون ، قلیا و نور ماورای بنفش به ویتامین b۶ آسیب میرساند. تقریباً ۵۰ درصد ویتامین در روند پختن و فرآوری از بین میرود.

عملکرد
کوآنزیم پیریدوکسال ۵ – فسفات در واکنشهای بیوشیمیایی گستردهای دخیل میباشد ، از جمله متابولیسم گلیکوژن و اسیدهای آمینه ، سنتز اسیدهای نوکلئیک و سنتز و متابولیسم هموگلوبین. همچنین این ماده در سنتز، اسفنگومیلین و اسفنگولیپیدهای دیگر و نوروترانسمیترها نقش دارد.

– پیریدوکسال ۵ – فسفات در متابولیسم اسید گاما-آمینوبوتیریک دخالت دارد.

– ویتامین b۶ در شکل پیریدوکسال ۵ – فسفات به عنوان کوآنزیم بیشتر از صد آنزیم ، نقش ایفا میکند.

علائم و نشانههای کمبود
-علایم و نشانههای کمبود ویتامین b۶ شامل آنمی هیپوکرومیک و میکروستیک ، تشنج ، درماتیت سبورئیک ، گیجی و افسردگی میباشند

– کمبود ویتامین b۶ در کودکان و شیرخواران ، موجب اختلالات الکتروانسفالوگرافی و تشنجی میگردد.

– کمبود ویتامین b۶ در بزرگسالان موجب چیلوز ، گلوسیت ، استوماتیت ، آنمی ، تحریک پذیری ، گیجی و افسردگی میگردد.

– کمبود ثانویه ویتامین b۶ ، ممکن است در اثر سوء جذب ، اورمی ، سرطان ، نارسایی قلبی و سیروز ایجاد گردد.

– خانمهای باردار ، الکلیها و افراد مسن در خطر کمبود ثانویه ویتامین b۶ میباشند.

منابع غذائی
منابع غذایی حاوی ویتامین b۶ شامل گوشت ، ماکیان ، ماهی ، تخم مرغ ، سیب زمینی سفید و سبزیجات نشاستهای میباشد. موز ، لوبیای سفید ، گردو ، غلات و سویا غنی شده از منابع دیگر b۶ میباشد.

افراد با نیازهای خاص
– شیرخوارانی که شیر مادر میخورند و در هنگام تولد ، غلظت پلاسمای b۶ آنها پایین است ، ممکن است در خطر کمبود ویتامین b۶باشند.

– الکلیها ، به علت اختلال در تبدیل پیریدوکسین و پیریدوکسامین به پیریدوکسال فسفات ، ممکن است در خطر کمبود ویتامین b۶ باشند.

– افرادی که با داروهای مهار کننده ی فعالیت ویتامینها از جمله ایزونیازید ، پنی سیلامین ، کورتیکواستروئیدها و یا ضد تشنجها تحت درمان هستند ، ممکن است در خطر کمبود ویتامین b۶ باشند.

تداخل داروئی
– واکنش نوریت محیطی در مصرف کنندگان ایزونیازید که همزمان از b۶ استفاده نمیکنند ، شایع میباشد. – مصرف زیاد پیریدوکسین هیدروکلراید ، اثرات سودمند لودوپا را کمرنگ میکند. – مصرف روزانه دویست میلی گرم b۶ به روی مدت یکماه غلظت سرمی داروهای ضد تشنج را کاهش میشود.

یکی دیگراز اعضای گروه ویتامینهای محلول درآب ویتامینb6ونام علمی آن پریدوکسین* است.
آمپولهای تقویتیb کمپلکس حاویb6 هستند . بسیاری از داروها که برای تقویت اعصاب تجویز می شوند ، دارایb6 هستند .
b6عضو مهم دیگری از خانواده ویتامینهایb است که نام آنرا زیاد شنیده اید . در مطلب زیرآنرا بیشتر به شما معرفی خواهیم کرد .
· ویتامینb6 در بسیاری از غذاها وجود دارد، با خوردن غذا وارد بدن می شود و از قمستهای ابتدایی روده جذب خون می شود . در خون گیرنده های پروتئینی موجوداست کهb6را دریافت و منتقل می کند در حالیکه یک مولکول فسفر به آن اضافه شده است. گفتیم ویتامینهای محلول در آب در بدن ذخیره نمی شوند ولیکنb6 با اینکه محلول درآب است به میزان کم در عضلات ذخیره می شود و نیاز فرد را تا 5 ماه تأمین می کند و پس از این مدت کمبود ویتامین در فرد بروز می کند .
·اما عملکرد b6در بدن چیست؟
در بدن ما تولید و تبدیل پروتئین ها وابستگی زیادی به b6 دارد . مثلاً در تولید پروتئین هایی که در گلبولهای قرمز خون موجود است ،
وجود b6بسیار مهم است .
· b6در فعالیت های عصبی بدن مؤثر است . در بدن ما پیام رسانهای عصبی وجود دارند که انتقال دهنده پیامهای حسی و حرکتی هستند . اگرb6 وجود نداشته باشد این پیام رسانها درست عمل نمی کنند و اختلالات عصبی بروز می کند .
· b6در رها شدن قندهای ذخیره ای بدن مؤثر است . از این نقشb6می توان نتیجه گرفت دریافت میزان کافیb6برای افراد ورزشکار و کسانیکه احساس ضعف شدید دارند ضروری است .

میزان مورد نیاز این ویتامین برای یک فرد بالغ 3/1 میلی گرم در روز است. نکته ای که وجود دارد این است که میزان نیاز ما بهb6به میزان پروتئینی که از راه غذا دریافت می کنیم بستگی دارد . هر چه غذای ما حاوی پروتئین بیشتری باشد به ویتامینb6 بیشتری نیاز داریم . دیده اید افرادی که رژیم غذایی برای خودشان تنظیم می کنند و مدت طولانی گوشت کباب شده یا آب پز بدون نان یا سبزیجات مصرف می کنند تا لاغرشوند ، پس از مدتی دچار اختلالات عصبی می شوند این عارضه به خاطر کمبود دریافتb6 است .
· نقشهایb6 در بدن مشخص شد ، حال اگر دریافت ما کمتر از میزان مورد نیازمان باشد چه عوارضی بوجود می آید ؟
عارضه کمبودb6، اختلالات عصبی است همچنین احساس ضعف و ناتوانی به دلیل تحلیل عضلات ، احساس خواب آلودگی و عوارض دیگر، قرمز و متورم شدن زبان ، ایجاد زخم در دهان وتغییر حالت در پوست بدن است . کسانیکه از داروی ایزونیازید مصرف می کنند باید مراقب باشند که به کمبودb6مبتلا نشوند . این دارو موجب کاهشb6 در بدن می شود .
منابع غذایی:
· b6درنانها و بیسکویت های سبوس دار و جوانه گندم موجود است .
· b6درمحصولات گوشتی خصوصاً مرغ و ماهی و جگر موجود است .
· b6در میوهها و سیزیجات مثل موز ( غنی ازb6 و مفید برای افراد مسن) ،هویج ، گل کلم، نخود فرنگی ، آب پرتقال ،
گوجه فرنگی ، سیب و در مغزها وجود دارد .

ویتامین سی
ویتامین C در گروه ویتامین‌ها قرار دارد و به شکل قرص‌های 100 و 250 میلی ‌گرمی و قرص جوشان 1000 میلی ‌گرمی، پودر 500 میلی‌گرمی و آمپول 500 میلی ‌گرمی در داروخانه‌های کشور موجود است. اما قرص جوشان آن به ویژه در فصول سرد سال طرفدار بیشتری پیدا می ‌کند.

ویتامین C، ویتامین محلول در آب است که از اجزای ضروری برای ساخت و نگهداری کلاژن و بافت محیطی بین سلولی است. مصرف این دارو سبب تقویت دستگاه ایمنی و افزایش سرعت بهبود زخم می ‌شود، همچنین از تشکیل نیتروزآمین‌ها و نیتروز اوره‌های سرطان‌زا جلوگیری می ‌کند.

موارد مصرف ویتامین C در پیشگیری و درمان بیماری اسکوروی، کمک به درمان سوختگی‌های شدید، بهبود شکستگی یا زخم بیماری‌های مزمن است.

اسیداسکوربیک نیز مانند داروهای دیگر عوارضی از خود نشان می ‌دهد که اغلب دستگاه عصبی، پوست، گوارش و ادراری را درگیر می ‌کند. شایع‌ترین این علایم شامل سرگیجه، درد در محل  تزریق، اسهال ، سوزش سردل ، افزایش دفع ادرار یا تخریب دندان‌ها با مصرف طولانی مدت قرص‌های جویدنی است.

افراد دچار کمبود آنزیم G6PD* باید از مصرف زیاد این دارو بپرهیزند، زیرا احتمال بروز کم‌خونی در این افراد با مصرف اسیداسکوربیک وجود دارد.

ترکیبات :

– ویتامین c  90 میلی گرم
– ویتامین B6 9 میلی گرم
– لوسین 1900 میلی گرم
– ایزولوسین 960 میلی گرم
– والین 1320 میلی گرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *