انتخاب پروتئین خوب در برابر پروتئین بد
شما اینجا هستید
پروتئین ها » انتخاب پروتئین خوب در برابر پروتئین بد

انتخاب پروتئین خوب در برابر پروتئین بد

امروزه یکی از بزرگترین موضوعات بحث انگیز مراکز تغذیه میزان مصرف گوشت هاست از یک طرف به دلیل اینکه گوشت دارای مقدار زیادی چربی و کلسترول است عامل سرطان و بیماریهای قلبی بوده و برای ما مناسب نیست از طرف دیگر اگر بتوانیم از یک سری خط مشی های اصلی پیروی کنیم مصرف گوشت می تواند سالم و لذت بخش  باشد این اصول کلی شامل موارد زیر است :

انتخاب پروتئین خوب در برابر پروتئین بد

  • اجتناب از خوردن گوشت های پرچرب
  • جدا کردن چربیهای قابل مشاهده و حتی پاک کردن و کندن پوست ان در صورت امکان
  • هرگز گوشت را سرخ نکنید و به جای ان از کباب کردن و اب پز و سیم توری های کباب پز استفاده کنید .
  • از ظروف پیرکس استفاده نکنید مگر اینکه گوشت شما گوشت خارجی (اطراف تنه) تنه پر چرب و با سس زیاد در پیرکس باشد .

 

برگزیده گوشت های کم چرب در برابر گوشت های پر چرب

گوشت های کم چرب برگزیده

گوشت های پر چرب برگزیده

سینه جوجه

گوشت دودی جوجه

سینه بوقلمون

گوشت دودی بوقلمون(پاها و بال ها و ران )

گوشت داخلی استیک

استیک ماربلد

گوشت خالص ماهی

ماهیی های روغنی (سالمون ساردین )

تن ماهیی کنسروی

سالمون کنسرو شده

گوشت کوبیده جوجه با بوقلمون

گوشت چرخ کرده گاو یا گوشت خوک

مصرف ناشی از مصرف زیاد پروتیئن

مصرف خیلی زیاد پروتیئن می تواند سبب ایجاد فشار مضاعف بر عملکرد کلیه ها شود اوره مهمترین فراورده زائد بدن ناشی از تجزیه Aas  می باشد وقتی پروتیئن بیشتری میخوریم بدنمان نیاز به دفع نیتروژن بیشتری دارد (به صورت اوره ) هضم پروتیئن اضافی منجر به تولید اوره بیشتر شده نتیجه ان دردناکی دارد.

راه حل :

اگر در غذاهای روزانه شما میزان پروتیئن بالا بود بایستی مقدار زیادی اب بنوشید این کار سبب شستشوی کلیه ها و پر شدن انها شده در رقیق شدن ادرار کمک می کند اگر ادرار شما خیلی زرد و دارای بوی تندی بود نشان دهنده غلظت خیلی زیاد اوره می باشد که به کلیه ها فشار اورده تا همیشه کار کنند .

رزیم غذایی پر پروتیئن می تواند منجر به کاهش کلسیم گردد وقتی که میزان کلسیم خیلی پایین باشد افزایش فشار خون و پوکی استخوان (تجزیه استخوان) حادث می شود پژوهشها نشان می دهد که کمبود کلسیم می تواند از طریق افزایش جذب فسفات جبران شود که به همراه جذب پروتیئن بیشتر رخ می دهد

یاداور می شویم که مصرف پروتیئن بیشتر یعنی کالری بیشتر و هنگامی که بیش از نیاز بدن پروتیئن استفاده شود مازاد ان به صورت چربی ذخیره می شود در حالی که بعضی پروتیئن های انتخابی می توانند چربی زیادی داشته باشند پروتیئن های کم چرب خوشمزه نیز بسیار زیادند که بتوان انتخاب نمود .

پروتیئنهای کامل در مقابل پروتیئنهای ناقص

پروتیئنهای کامل و ناقص

پروتیئنهای کامل

پروتیئنهای ناقص

غذاهایی که شامل هر ۹ اسید امینه ضروری باشند

سبب رشد بدن حمایت و حفظ رشد می شوند

پروتیئنهای حیوانی

گوشت گاو ,جوجه, تخم مرغ ,ماهی , شیر , ماست پنیر

غذاهایی که شامل چند تا از این ۹ اسید امینه ضروری باشند سبب رشد نمی شوند اما می تواند بدن را حفظ کنند

پروتیئنهای گیاهیی

سویا  , بنشنی جات  , گیاه توفو  , غلات حبوبات  , دانه ها  , سبزیجات

منبع :فلکس

  1. رضا

    سلام ایا در رژیم بدنسازی نیازمند ملاحضات خاصی است یا تفاوتی نمیکند؟

    • مدیریت

      سلام با توجه به اینکه ساختمان ماهیچه از پروتیئن ساخته شده مهمترین مساله در پرورش عضلات میزان مصرف پروتئین و انواع مختلف ان می باشد پس از پروتئین کربو هیدرات به عنوان سوخت بدن بسیار حائز اهمیت هستند که به مقدار مناسب باید در اختیار بدن قرار گیرد

  2. روزبه

    با عرض سلام.در این مقاله سویا جزءپروتیئن های ناقص قرار داده شده اما من در کتاب های دیگر خوانده ام که سویا جزءپروتیئن های کامل است.؟؟

    • حیدر

      سلام پروتئین سویا تنها پروتئین کامل گیاهی است . پروتئین هائی که مقادیر ناچیزی از اسید های آمینه ضروری را دارند پروتئین ناکامل خوانده می شوند ( همه پروتئین های گیاهی به جز سویا ) باید انواع پروتئین های گیاهی با هم طبخ شوند تا پروتئین کامل در اختیار بدن قرار گیرد یا اینکه پروتئین گیاهی وحیوانی بطور مکمل مصرف شوند .

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ | بررسی آخرین مقالات، خبرها و یافته های دنیای ورزش در رشته بدنسازی، پرورش اندام، پاورلیفتینگ و آمادگی جسمانی، گالری تصاویر و فیلم، مجلات و مشاوره