شاخص قندی

در گذشته کربوهیدرات ها به ساده و پیچیده تقسیم می شدند

Effect of high and low GI food2

کربوهیدرات های ساده عبارت بودند از عسل شربت نوشابه معمولی شیرینی و قندها (گلوکز فروکتوز سوکروز مالتوز و دکستروز)همچنین کربوهیدرات های پیچیده مثل نان برنج ماکارونی غلات میوه ها و سبزی ها نشاسته دارند

تصور می شود کربوهیدرات های ساده خیلی سریع و کربوهیدرات های پیچیده خیلی اهسته هضم می شوند

برخی از کربوهیدرات های ساده ساده نیستند و برخی کربوهیدرات های پیچیده پیچیده نیستند امروزه غذاهای کربوهیدراتی با توجه به سرعت هضم و جذب دسته بندی می شوند

این دسته بدنی شاخص قندی (GI) نام دارد دراصل GI  عبارت است از سنجش پاسخ گلوکز خون به غذای کربوهیدراتی مصرفی برای غذاهای غیر کربوهیدراتی مانند گوشت و روغن GI  وجود ندارد

تعیین GI

GI غذا با مصرف 50 گرم کربوهیدرات و سنجش تاثیر آن بر مقدار گلوکز خون تعیین میشود برای مثال سه سیب بزرگ 50 گرم کربوهیدرات دارد همه ی غذاها با 50 گرم گلوکزمقایسه میشوند که به طور قراردادی 100 در نظر گرفته می شود GL  برابر با 70 بدان معنا است که غذایی با 50 گرم کربوهیدرات مقدار گلوکز خون را تا 70 درصد 50 گرم گلوکز افزایش میدهد

مبنای شاخص قندی سرعت هضم کربوهیدرات ها است

غذاهای با GL بالا خیلی سریع و غذاهای با GL پایین به آهستگی به گلوکز خون تبدیل می شوند برخی    یافته های مطالعات وابسته به GL جالب اند :

قند در مقایسه با نان و سیب زمینی GL کم تری دارد !

این یافته از افردا مبتلا به دیابت به دست آمده است امروزه می توان مقدار کمی قند در قالب رژیم غذایی بخورند

 منبع : www.glycemicindex.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *