سیر از جمله سبزیجات پرخاصیتی است که بصورت مختلف شامل ، خام ، پخته ، سرخ شده ، ترشی ، خشک و پودر مورد استفاده قرار می گیرد . ولی با توجه به اینکه دهن انسان پس از خوردن سیر بوی ناخوشایندی می گیرد ، اغلب افراد شاغل از خوردن آن امتناع می کنند ، در حالی که برای این منظور و رفع بوی آن ، معمولاً خوردن سیب ، کرفس ، کاهو ، سبزی ، یک قاشق عسل ، یا جویدن چای خشک یا جعفری را پیشنهاد می کنند


البته امروزه برای آن دسته از افرادی که صرف نظر از بوی بد سیر علاقه ای به طعم آن نیز ندارند ، قرص های سیر بدون بو به بازار آمده تا دیگر از مزایای آن بی بهره نمانید

خواص غذایی سیر

سیر سرشار از فولیک اسید ، ویتامین C ، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B1، B2، B3 است خواص درمانی سیر سیر ماده شیمیایی به نام آلیسین ( Allicin) دارد که یک آنتی بیوتیک بسیار قوی است و نقش مهمی در نابود کردن طیف وسیعی از باکتری ها دارد . این تاثیر حتی بیشتر از پنی سیلین و تتراسایکلین است خوردن سیر خام باکتری ها را از بین برده و قدرت ایمنی بدن را بالا می برد . سیر پخته نیز نقش کاهش دهنده کلسترول خون را دارد ، آن را رقیق کرده و از تشکیل لخته های خونی جلوگیری می کند . سیر پخته یک داروی طبیعی ضد سرفه و پیشگیری کننده از برونشیت است . سیر برای درمان بیماری های مختلفی از جمله آسم ، روماتیسم ، و فشار خون بالا مفید است ، در ضمن سنگ کلیه را خرد می کند و در ضد عفونی کردن دستگاه های ادراری و مثانه نیز موثر است . سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان ها می شود استفاذه از قرص سیر به بدنسازان توصیه میشود زیرا خواص آنابولیک آن به اثبات رسیده است و میتواند ترشح تستسترون را در بدن زیاد کند بدنسازان میتوانند از قرص سیر به مقدار ۴ عدد در روز بعد از وعده های غذایی استفاده کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *