مقایسه دو نوشیدنی پرطرفدار: چای بهتر است یا قهوه؟

 


 
قهوه و چای از نوشیدنی‌های مرسوم در میان مردم بسیاری از کشورها هستند. مطالعه‌های فراوانی در مورد خواص آن‌ها انجام شده است و باورهای درست و غلط زیادی درباره‌شان وجود دارد.

قهوه

* افرادی که قهوه بیشتر می‌نوشند، کمتر احتمال دارد به آلزایمر مبتلا شوند.

* بررسی‌ها نشان داده‌اند عادت به نوشیدن قهوه در درازمدت احتمال *** ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

* دانشمندان معتقدند ترکیب‌های موجود در قهوه می‌توانند در تولید داروهایی که برای درمان بیماری‌های قلبی و بی‌خوابی تجویز می‌شوند، مورد استفاده قرار گیرند.

* در قهوه بیش از 1000 ترکیب شناسایی شده‌اند که در میان آن‌ها 19 ترکیب در قهوه بوداده خاصیت سرطان‌زایی دارند.

* برخی تحقیقات نشان داده‌اند نوشیدن زیاد قهوه باعث افزایش کلسترول خون می‌شود.

با توجه به نتایج مطالعه‌ها، چای *** نقش حفاظتی در برابر سرطان ریه دارد
چای

* بررسی‌ها نشان داده‌اند چای سبز، خطر ابتلا به سرطان مری را تا 60 درصد کاهش می‌دهد.

* چای *** از بروز چاقی پیشگیری می‌کند زیرا مانع رشد سلول‌های چربی جدید می‌شود.

* چای سفید بیشترین مقدار آنتی‌اکسیدان را دارد و از چای *** در حفاظت از بدن در برابر بیماری‌ها مؤثرتر است.

* آنتی‌اکسیدان ‌های موجود در چای خاصیت ضدپیری دارند و احتمال بروز بیماری‌های قلبی، انواع سرطان‌ها و ابتلا به عفونت را پایین می‌آورند.

* چای *** به دلیل ترموژنیک بودن، باعث کاهش بافت چربی می‌شود و این موضوع به دلیل وجود ترکیب‌های کافئینی است.

* نوشیدن چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را به شدت افزایش می‌دهد.

 

واقعیت‌های قهوه

* نوشیدن قهوه خطر ابتلا به نقرس را در آقایان بالای 40 سال کاهش می‌دهد.

* نوشیدن قهوه احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.

* مطالعه‌ای در دانمارک نشان داده است که نوشیدن 8 فنجان قهوه در روز احتمال سقط را در خانم‌های باردار را بالا می‌برد.

* قهوه در برابر ابتلا به سرطان کبد و سیروز نقش حفاظتی دارد.

* قهوه به دلیل کافئینی که دارد اثر داروهای ضد درد را افزایش می‌دهد.

* قهوه خون رسانی به قلب را کم می‌کند.

* قهوه به شدت باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود.

* قهوه قدرت حافظه را به خصوص در دوران سالمندی تقویت می‌کند.

 

واقعیت‌های چای

* چای دارای فلوئور است که به حفاظت از دندان‌ها کمک می‌کند.

* نوشیدن 3 تا 4 فنجان چای در روز احتمال بروز حمله قلبی را به شدت کاهش خواهد داد.

* چای از بروز دیابت نوع 1 پیشگیری و شدت یافتن آن را کندتر می‌کند.

* سطح هورمون کورتیزول افرادی که 4 بار در روز آن هم به مدت 6 هفته چای سیاه می‌نوشند، در کمترین حد است.

* چای کم رنگ باعث افزایش آب بدن می‌شود برخلاف تصور عامه که معتقدند کافئین آن باعث کم آبی خواهد شد.

* چای می‌تواند از عود مجدد بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها جلوگیری کند.

* مردانی که بیش از 10 فنجان چای *** در روز می‌نوشند، کمتر به اختلال‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

* چای ممکن است آفت‌کش داشته باشد مگر این که روی برچسب آن عنوان ارگانیک درج شده باشد.

* با توجه به نتایج مطالعه‌ها، چای *** نقش حفاظتی در برابر سرطان ریه دارد.

* اضافه کردن شیر به چای، خواص ضدسرطان آن را از میان خواهد برد.

* چای مقداری کافئین دارد که باعث ایجاد اضطراب می‌شود و فشارخون را بالا می‌برد.

* چای دارای تانن است که جذب آهن دریافتی را کم می‌کند و باعث بروز کم‌خونی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *