غذاهای ضد سرطان را بشناسیم
شما اینجا هستید
مباحث عمـومی و متفرقه ی تغـذیه » غذاهای ضد سرطان را بشناسیم

غذاهای ضد سرطان را بشناسیم به احتمال زیاد گزارش های زیادی درخصوص چگونگی و مواد موثر برای مقابله با سرطان به گوش شما رسیده است. گاهی توصیه هایی برای مقابله با سرطان در یک خبر می آید و سپس در روز بعد صحت آن تکذیب می شود اما چیزی که واضح است این که با ایجاد تغییرات ساده در روش زندگی روزانه خود می توانید خطر بروز این بیماری را به حداقل برسانید.


در این مطلب از نیوزویک به چند نکته اشاره خواهیم کرد که خواندن آن برای تمامی اعضای خانواده مفید است. ▪ با مصرف درست مواد غذایی و ترکیب آن ها با سرطان مقابله کنید: هیچ نوع غذایی به تنهایی نمی تواند خطر سرطان را کاهش دهد اما ترکیب درست غذاها می تواند موثر باشد با ترکیبی از حداقل دو سوم مواد گیاهی و یک سوم پروتئین حیوانی در غذاهای خود تعادل ایجاد کنید. ▪ مواد غذایی با رنگ های متفاوت مصرف کنید: میوه و سبزی غنی از مواد مغذی است که با سرطان مبارزه می کنند. هر چه تنوع رنگ مواد غذایی بیشتر باشد ماده مغذی آن نیز بیشتر است. این نوع غذاها از طریق کاهش وزن نیز برای مقابله با سرطان کمک می کنند. داشتن وزن اضافه خطر سرطان های متعدد از جمله روده، مری و کلیه را افزایش می دهد. سعی کنید روزی ۵ وعده سبزی مصرف کنید. ▪ صبحانه ضدسرطان: فولات نوعی ویتامین B است که از سرطان روده، سینه و مقعد (رکتوم) محافظت می کند. برشتوک های غنی شده و فرآورده های سبوس دار، آب پرتقال، توت فرنگی و خربزه منبع خوب فولات است. ▪ از غذاهای گوشتی آماده صرف نظر کنید؛ کاهش مصرف مواد گوشتی آماده مانند سوسیس و کالباس در کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و روده بزرگ موثر است. علاوه بر آن، مصرف گوشت هایی که از طریق دود و یا نمک نگهداری می شود خطر قرار گرفتن در معرض عوامل سرطان زا را افزایش می دهد. ▪ مواد غذایی مانند تخم مرغ و مارچوبه، جگر مرغ، لوبیا، تخمه آفتاب گردان و سبزی های برگ دار مانند اسفناج و کاهو غنی از فولات است به گفته کارشناسان بهترین راه جذب فولات به بدن مصرف کافی میوه، سبزی و فرآورده های غلات غنی شده است. ▪ خاصیت ضدسرطانی چای: تحقیقات انجام گرفته در آزمایشگاه ها ثابت کرده است که مصرف چای سبز باعث کند شدن بروز سرطان روده، کبد، سینه و پروستات، ریه و پوست می شود تحقیقات بلند مدت نیز مصرف چای را با کاهش خطر سرطان مثانه، معده و لوز المعده ارتباط داده است. ▪ انگور و سرطان: انگور و آب انگور به خصوص انگور بنفش و قرمز حاوی ماده ای به نام رسویراترول (resveratrol) است این ماده دارای خاصیت قوی ضدآنتی اکسیدان و ضدالتهابی است. ▪ مصرف آب و مایعات: آب نه تنها تشنگی را رفع می کند بلکه بدن را در برابر سرطان مثانه نیز محافظت می کند، آب با رقیق کردن تراکم عوامل سرطان زا در مثانه از بروز سرطان می کاهد. علاوه بر آن با مصرف مایعات زیاد، تکرر ادرار نیز افزایش می یابد و در نتیجه از مدت زمان تماس عوامل سرطان زا با جداره مثانه نیز کاسته می شود. ▪ حبوبات: حبوبات دارای ماده ای به نام فیتوکمیکال است که بدن را در برابر آسیب سلول های بدن که منجر به سرطان می شود محافظت می کند. ▪ کلم: سبزی ها از جمله کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و… دارای ترکیباتی است که بدن را در مقابل سرطان های روده، سینه، ریه و… محافظت می کند. ▪ سبزی های برگ دار و سبز رنگ: کاهو، کلم پیچ، اسفناج، کاسنی و چغندر برگ سرشار از فیبر، فولات و کاروتنوئیدز است این نوع مواد مغذی از بدن در برابر سرطان دهان، لوزالمعده، ریه، پوست، معده و حنجره محافظت می کند. ▪ ادویه: زردچوبه حاوی کورکومین، ماده اصلی که خاصیت ضدسرطانی دارد، می باشد. تحقیقات نشان داده، این نوع ادویه تغییر شکل، تکثیر و تهاجم سلول های سرطانی را به بدن برای بروز انواع سرطان ها سرکوب می کند. ▪ روش پخت گوشت: روش پخت گوشت در بروز سرطان نقش مهمی دارد. سرخ کردن و کباب کردن گوشت در دمای بالا باعث به وجود آمدن ماده شیمیایی سرطان زا می شود اما روش آرام پختن و یا بخارپز کردن مواد شیمیایی کمتری تولید می کند. هنگام پخت گوشت، سبزی سالم و محافظ فراوانی به آن اضافه کنید. ▪ میوه های توتی: توت فرنگی و تمشک حاوی نوعی فیتوکمیکال به نام اسید ایلاجیک (Ellagic acid) است این آنتی اکسیدان از طرق مختلف از جمله غیرفعال ساختن برخی مواد سرطان زا و کند کردن رشد سلولی، با سرطان مقابله می کند. ▪ از مصرف زیاد شکر صرف نظر کنید؛ اگر چه شکر به طور مستقیم سرطان زا نمی باشد اما تاثیر غذاهایی را که از بدن در برابر سرطان محافظت می کنند از بین می برد. مصرف شکر باعث افزایش کالری و در نتیجه اضافه وزن و چاقی مفرط می شود. وزن اضافه خطر سرطان را افزایش می دهد. ▪ به مصرف مکمل های غذایی متکی نباشید: ویتامین ها در صورت طبیعی بودن بدن را در برابر سرطان محافظت می کنند. کارشناسان مصرف مواد غذایی مغذی ضدسرطان مانند میوه مغزدار، میوه و سبزی های برگ دار سبز را توصیه می کنند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ | بررسی آخرین مقالات، خبرها و یافته های دنیای ورزش در رشته بدنسازی، پرورش اندام، پاورلیفتینگ و آمادگی جسمانی، گالری تصاویر و فیلم، مجلات و مشاوره