ارزش غذایی ماکارونی

ماکارونی چیست ؟

ماکارونی یک ماده غذایی با ارزش با ارزش تغذیه ای مناسب ومفید است . به دلیل ماهیت کربوهیدراتی این غذا که شاخص غذاهای برپایه غلات است ، در صورت در نظر گیری هرم انرژی در پایه آن قرار می گیرد این امر نشان دهنده سهم بالای آن در تأمین انرژی مورد نیاز روزانه است.

 

ضمن اینکه ماکارونی به دلیل برخورداری از کربوهیدراتهای پیچیده نسبت به بسیاری از محصولات دیگر غلات مانند نان وبرنج برتری دارد ( از ۶۰-۵۵% سهم روزانه کربوهیدراتها در رژیم غذایی روزانه افراد نباید بیش از ۲۰-۱۵% آن از کربوهیدراتهای ساده مصرف شود و مابقی لازم است از مواد غذایی با کربوهیدراتهای پیچیده حاصل شوند ) و با دارا بودن اندیس گلایسمی پایین تر نسبت به این مواد با تأثیر تدریجی بر افزایش قند خون موجب بالا رفتن ناگهانی آن نمی شود وعلاوه بر تأخیر در احساس گرسنگی وسوخت عضله ها برای قدرت طولانی تر تأمین می نماید . ماکارونی بر خلاف تصور نادرست گذشته که آن را یک غذای چاق کننده می پنداشتند امروزه در تمام دنیا به عنوان یک گزینه سلامتی شناخته می شود.

بهترین ماکارونی از سمولینای گندم دوروم بدست می آید. سمولینا حاصل آسیابانی گندم سختی به نام دوروم (جنس Triticum و گونه Durum ) و تنها ماده شناخته شده به عنوان ترکیب اصلی و مناسب محصولات خمیری در دنیا است .

گندم دوروم از نظرویژگیهای تغذیه ای از سایر گونه های گندم برتر است . به عنوان مثال از میزان پروتئین بالاتر ، محتوای طبیعی رنگدانه بتاکاروتن که آنتی اکسیدانتی ضد سرطان است و میزان بیشتر برخی املاح و ویتامینها برخوردار است .

رنگ سمولینا زرد کهربایی است که دلیل اصلی این رنگ منحصر به فرد در ماکارونی تهیه شده از سمولیناست .

مهمترین محصولی که نماینده شاخص کاربرد گندم دوروم باشد ، محصولات غذایی خمیری (ماکارونی) است ، تنها درکشورهای خاصی مثل برخی کشورهای مدیترانه از گندم دوروم محصولات دیگر خمیری خاصیا نان تهیه می شود و در برخی کشور ها مثل ایتالیا که در موارد متعدد مرجع این دسته از محصولات به شمار می آید ، استفاده از آرد سایر گندمها غیر از دوروم (سمولینا) تقلب محسوب می شود .

متعاقباً ، خواص کیفیتی گندم دوروم مستقیماً به فرآیندهای عمده صنایع مربوط به آن شامل آسیابانی و ساخت محصولات خمیری ( ماکارونی ) وابسته است .

بنا براین فرآیند آسیابانی گندم دوروم نماینگریک فاز بسیار خطیر در کیفیت محصولات خمیری می باشد در حقیقت ،‌ سمولینای مورد استفاده جهت ساخت محصولات خمیریک محصول ساده آسیاب شده نیست ، بلکه محصولی پیچیده می باشد که از غلات دانه های با دقت انتخاب و ارزیابی شده استحصال می شود . به گونه ای کهیک کیفیت استاندارد بهینه با توجه به دانه بندی (گرانولاسیون) ، خاکستر ، رنگ ، قدرت گلوتن و میزان پروتئین آن ایجاد نماید .

ماکارونی یک ماده غذایی ساده با فرآیند تولید پیچیده است .که برخلاف مواجه با انبوه مواد غذایی دارای انواع افزودنی ها مانند نگهدارنده ها فاقد این گونه ترکیبات وبا مواد اولیه محدود وطبیعی تهیه می شود.

ارزش غذایی ماکارونی
ارزش غذایی ماکارونی

ارزش غذایی ماکارونی در بدنسازی

در اینجا جدول ارزش غذایی ۱۰۰ گرم ماکارونی را آورده‌ایم.

کالری ۳۷۱
چربی ۱ گرم
کربوهیدرات ۷۴ گرم
پروتئین ۱۳ گرم
فیبر ۱.۸ گرم
سدیم (نمک) ۰.۰۰۰۷ گرم (۰.۷ میلی گرم)
قند ۰.۵ گرم
ارزش غذایی ماکارونی در بدنسازی
ارزش غذایی ماکارونی در بدنسازی

جدول ارزش غذایی ماکارونی پخته در ۱۰۰ گرم

ماده مقدار
کالری ماکارونی پخته ۱۵۸
کل چربی ۰.۹ گرم
چربی اشباع ۰.۲ گرم
چربی چند غیر اشباع ۰.۳ گرم
چربی تک غیر اشباع ۰.۱ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم
سدیم ۱ میلی گرم
پتاسیم ۴۴ میلی گرم
کل کربوهیدرات ۳۱ گرم
فیبر غذایی ۱.۸ گرم
قند ۰.۶ گرم
پروتئین ۶ گرم
ویتامین آ ۰٪ از نیاز روزانه
کلسیم ۰٪ از نیاز روزانه
ویتامین دی ۰٪ از نیاز روزانه
ویتامین ب۱۲ ۰٪ از نیاز روزانه
ویتامین ث ۰٪ از نیاز روزانه
آهن ۲٪ از نیاز روزانه
ویتامین ب۶ ۰٪ از نیاز روزانه
منیزیم ۴٪ از نیاز روزانه

جدول ارزش غذایی ماکارونی در یک فنجان (۱۴۰ گرم)

ماده مقدار
کالری ماکارونی پخته ۲۲۱
کل چربی ۱.۳ گرم
چربی اشباع ۰.۲ گرم
چربی چند غیر اشباع ۰.۴ گرم
چربی تک غیر اشباع ۰.۲ گرم
کلسترول ۰ میلی گرم
سدیم ۱ میلی گرم
پتاسیم ۶۲ میلی گرم
کل کربوهیدرات ۴۳ گرم
فیبر غذایی ۲.۵ گرم
قند ۰.۸ گرم
پروتئین ۸ گرم
ویتامین آ ۰٪ از نیاز روزانه
کلسیم ۱٪ از نیاز روزانه
ویتامین دی ۰٪ از نیاز روزانه
ویتامین ب۱۲ ۰٪ از نیاز روزانه
ویتامین ث ۰٪ از نیاز روزانه
آهن ۳٪ از نیاز روزانه
ویتامین ب۶ ۵٪ از نیاز روزانه
منیزیم ۶٪ از نیاز روزانه

فواید ماکارونی در بدنسازی

یکی از اصلی‌ترین خواص ماکارونی در بدنسازی تأمین کربوهیدرات موردنیاز برای تمرینات شدید قدرتی است، که به‌طور غیرمستقیم باعث حجیم‌شدنِ عضلات شما می‌شود. اما ماکارونی به‌تنهایی کافی نیست. رشد عضلات‌تان به عملکرد شما در باشگاه و آشپزخانه‌تان ارتباط مستقیم دارد.

خوشبختانه ماکارونی هم خوشمزه است و هم مفید برای بدنسازی. در این قسمت به تعدادی از فواید ماکارونی در بدنسازی اشاره می‌کنیم.

۱. بمب کربوهیدرات در بدنسازی

کربوهیدرات‌ها یکی از سه درشت‌مغذی ضروری در هرم غذایی است. بگذارید خیال‌تان را راحت کنیم و بگوییم که شما با هر هدفی رژیم غذایی بگیرید (کاهش وزن یا افزایش وزن و چاق شدن سریع) به کربوهیدرات نیاز دارید.

دو مورد دیگر هم پروتئین و چربی است که هرگز نباید از برنامه غذایی شما حذف شود. ماکارونی منبعی است که بیشترین میزان کربوهیدرات را دارد و سرشار از این ماده است.

۲. تنظیم‌کننده قند خون
سلنیوم ماده‌ای است که هم در ماکارونی و هم در گندم یافت می‌شود. این ماده با خواصی که دارد آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بدن را فعال می‌کند تا قند خون برای مولکول‌هایتان تنظیم شود و آسیب‌دیدگیِ مولکولی پایین بیاید. همچنین منگنز موجود در این غذا نقش مهمی در تعادل سطح قند خون شما دارد.
۳. منبع انرژی فوق‌العاده در رژیم غذایی
فایده دیگر ماکارونی در بدنسازی و برای ورزشکاران این است که از آن‌جاکه ماکارونی حاوی کربوهیدرات فراوانی است و کربوهیدرات‌ها مسئول اصلیِ تأمین انرژی اولیه بدن شماست. منظور از انرژی اولیه در این‌جا، حداقل انرژیِ موردنیاز بدن برای انجام فعالیت‌های روزانه است. با خوردنِ این ماده غذایی، انرژی بدن‌تان را تا حد زیادی بالا خواهید برد.
۴. کمک به هضم بهتر غذا
غیر از این‌که ماکارونی خودش یک غذای آسان هضم است، مقدار زیادی فیبر هم دارد که هضم غذا را بهتر می‌کند؛ همچنین فیبر موجود در این ماده غذایی، موجب تصفیه و پاک‌سازی دستگاه گوارش می‌شود. ماکارونی روی عملکرد بهتر اسید معده هم تأثیر مثبت دارد. این ویژگی‌ها باعث می‌شود ماکارونی در بدنسازی پرفایده و موثر باشد.
۵. بدون کلسترول و گلوتن
ماکارونی یک انتخاب عاقلانه برای یک وعده سالم غذایی است. زیرا کلسترول ندارد و میزان سدیم کم آن باعث عدم تعادل در دستگاه گردش خون نمی‌شود.

جدول کالری ماکارونی پخته با انواع سس‌ها (هر ۱۰۰ گرم ترکیب نهایی)

نوع سس ماکارونی کالری در هر ۱۰۰ گرم غذا ملاحضات تغذیه ای
ماکارونی با سس قرمز ساده (گوجه و ادویه) 180 کیلوکالری کم‌چرب، مناسب رژیم
ماکارونی با سس گوشت چرخ‌کرده ۲۳۰ تا ۲۸۰ کیلوکالری پروتئین بالا، چربی متوسط
ماکارونی با سس آلفردو (خامه و پنیر) ۳۲۰ تا ۳۸۰ کیلوکالری چربی اشباع بالا، مناسب افزایش وزن
ماکارونی با سس پستو (ریحان و روغن زیتون) ۳۵۰ کیلوکالری سالم ولی پرچرب، سرشار از چربی غیر اشباع
ماکارونی با سس پنیر پیتزا و خامه ۴۰۰ تا ۴۵۰ کیلوکالری بسیار پرکالری، مناسب رژیم‌های حجم‌دهی
ماکارونی با سس سفید کم‌چرب (بدون خامه) ۲۲۰ تا ۲۵۰ کیلوکالری بهتر از آلفردو، ولی باید میزان روغن بررسی شود
ماکارونی با سبزیجات گریل و روغن زیتون ۲۰۰ تا ۲۳۰ کیلوکالری متعادل و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها

آیا ماکارونی برای رژیم مناسب است؟

در رژیم‌های غذایی متعادل، مصرف ماکارونی به شرط کنترل حجم، انتخاب نوع سالم (مثل ماکارونی سبوس‌دار) و ترکیب با سبزیجات و پروتئین‌های سبک مانند مرغ گریل‌شده یا ماهی، نه تنها ممنوع نیست بلکه می‌تواند انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه و ورزش را تأمین کند.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف کربوهیدرات‌های با شاخص گلیسمی پایین مانند ماکارونی سبوس‌دار، تاثیر منفی بر افزایش وزن ندارد و حتی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

آیا ماکارونی برای بدنسازی خوب است؟
شما به دلایل مختلف در زمانی که تمرینات بدنسازی را کار می‌کنید به ماکارونی نیاز دارید و اگر می‌خواهید به هدف‌تان زودتر و بهتر برسید باید به این دلایل توجه کنید:
شما برای این‌که از پس تمرینات قدرتی‌ بربیایید، به انرژی زیادی نیاز دارید. “غذا” سوخت بدن شماست و ورزشکاران به سوخت زیادی نیاز دارند؛ ماکارونی یکی از بهترین سوخت‌های بدن شماست. مصرف یک کربوهیدرات زودجذب و ساده بهترین راه برای بازیابی گلیکوژن مصرف شده‌ عضلانی پس از تمرین قدرتی است.
مصرف ماکارونی در بدنسازی به ساختار کربوهیدراتی این ماده غذایی برمی‌گردد که پرکالری و غنی از مواد مغذی است. توصیه‌ همیشگی متخصصان تغذیه به افراد لاغر، مصرف فراوان کربوهیدرات‌هایی همچون ماکارونی است. اگر می‌خواهید در کوتاه‌ترین زمان حجم بگیرید روزی که تمرین دارید حتما قبل و بعد از تمرین این غذای خوشمزه را انتخاب کنید تا حسابی بدنتان پُر شود.
دلیل بعدی مصرف ماکارونی در بدنسازی این است که پروتئین به‌تنهایی برای عضله‌سازی کافی نیست. درحالی‌که پروتئین برای به‌دست‌آوردن و حفظ توده عضلانی بسیار حیاتی است، نباید از کربوهیدرات‌ها نیز غافل شد.
افزایش حجم، به کالری اضافی نیاز دارد تا بتوانید وزن بیشتری کسب کنید. پروتئین مطمئناً باعث ایجاد رشد عضلات می‌‌شود، اما مصرف پروتئین به‌تنهایی فایده‌ای ندارد. عضلات شما برای ورزیده و حجیم‌شدن به بقیه درشت‌مغذی‌ها ازجمله کربوهیدرات مثل ماکارونی نیاز دارد تا بتوانید یک اندام ایده‌آل داشته باشید.
ماکارونی برای ورزشکاران: قبل یا بعد از تمرین؟
ماکارونی منبع غنی‌ای از کربوهیدرات‌های پیچیده است که انرژی پایداری را فراهم می‌کنند. برای ورزشکاران، خوردن ماکارونی ۲ تا ۳ ساعت پیش از تمرین می‌تواند ذخایر گلیکوژن عضلات را پر کند. همچنین خوردن مقدار کنترل‌شده‌ای از ماکارونی پس از تمرین (همراه با پروتئین) در ریکاوری عضلات مؤثر است.
اهمیت مصرف ماکارونی در بدنسازی
ماکارونی به‌خاطرِ داشتن کربوهیدرات زیاد، معروف است. به همین دلیل است که تیم‌های ورزشی، غالباً شب قبل از یک بازی بزرگ، برای وعده شام، ماکارونی می‌خورند یا ورزشکاران ورزش‌های استقامتی قبل از یک رویداد ورزشی مهم، مانند دوی استقامت ماراتن یا سه‌گانه، از ماکارونی برای “بارگیریِ کربوهیدرات” استفاده می‌کنند. دلیلش این است که ذخیره گلیکوژن را تا حد ممکن در عضلات خود پُر کنند تا در هنگام مسابقه از انرژیِ کافی برخوردار باشند.
کربوهیدرات ماکارونی
در رابطه با ماکارونی در بدنسازی لازم است بدانید که مقدار دقیق کربوهیدرات در یک وعده ماکارونی به آردی که موقع تهیه استفاده شده و همچنین به اندازه و شکل رشته‌فرنگی بستگی دارد:
هر فنجان ماکارونی فرمی، حاوی ۹۱ گرم کربوهیدرات است.
یک فنجان اسپاگتی یا همان ماکارونیِ رشته‌ای، حاویِ حدودا ۶۸ گرم کربوهیدرات است.
هر فنجان پاستا ۷۱ گرم کربوهیدرات دارد.
یک فنجان ماکارونیِ صدفی، حاویِ ۴۸ گرم کربوهیدرات است.
اگرچه تعداد کربوهیدرات‌ها براساس نوع انتخابیِ شما، متفاوت است؛ اما یک چیز مشترک بین همه آن‌ها وجود دارد و این است که یک کربوهیدرات ساده و تصفیه شده است.
نکاتی برای مصرف سالم‌تر ماکارونی
ماکارونی را ال دنته (نیم‌پز) بپزید تا شاخص گلیسمی آن پایین‌تر باشد.
از افزودن روغن زیاد و سرخ‌کرده‌ها به آن خودداری کنید.
همراه با سبزیجات پخته، قارچ، فلفل دلمه‌ای، گوجه و سبزی‌های تازه میل کنید.
برای افزایش پروتئین، به آن لوبیا سفید، مرغ گریل‌شده یا عدس پخته اضافه کنید.
ماکارونی شب مانده که مجدد گرم می‌شود، به علت تغییر در ساختار نشاسته‌اش (به نشاسته مقاوم)، می‌تواند شاخص گلیسمی پایین‌تری داشته باشد.
ماکارونی و سلامتی
شیوع بیماری های قلبی در ایتالیا کمتر از حد متوسط جهان صنعتی امروز است و متخصصان بر این باورند که رژیم غذایی ایتالیایی ها علت اصلی این امر می باشد. در غذاهای ایتالیایی معمولا از مواد غذایی سالم مانند روغن زیتون خالص، گوجه فرنگی تازه یا کنسروی، سیر، پیاز، زیتون، فلفل، جعفری تازه، میوه ها، دانه های خوراکی و آبلیمو استفاده می شود. از ترکیب این مواد با پاستا، غذاهای لذیذی حاصل می گردد.
ماکارونی، غذایی کاملا طبیعی و بدون هیچ ماده ی افزودنی است. ماکارونی تخم مرغی بسیار مغذی و ماکارونی خالص هم سرشار از ویتامین و فیبر است. هنگام خرید حتما به جدول ارزش غذایی پشت بسته توجه داشته باشید.
بصرفه بودن ماکارونی
ماکارونی، ارزان قیمت و متنوع است و به سرعت آماده می شود. نوع تخم مرغی برای کودکانی که تخم مرغ دوست ندارند، مناسب است. این غذا مورد پسند ورزشکاران نیز هست. زیرا بسیار انرژی زا و زودهضم است. افرادی که قصد کاهش وزن دارند، باید بدانند هر 75 گرم ماکارونی پخته فقط 100 کالری دارد. بنابراین از آن به عنوان یک غذای کم کالری می توانند استفاده کنند.

 

ارزش غذایی ماکارونی

فرآورده های ماکارونی (PASTA PRODUCTS)، فرآورده هایی مانند اسپاگتی، ماکارونی، ورمیشل، نودل و لازانیا را در بر می گیرد. علاوه بر این، انواع مختلف دیگری بر حسب فرهنگ غذایی وجود دارد.
تحقیقات تاریخی به طور دقیق منشاء اصلی ماکارونی را مشخص نمی کند. در واقع احتمالاً تهیه و مصرف ماکارونی پیش از نان بوده است.

 
مدارک تاریخی پیدایش ماکارونی را به اتروسک ها*(ETRUSCAN) ، رومی ها، عرب ها و چینی ها نسبت می دهند.
امروزه بیش از ۶۰۰ نوع ماکارونی تولید می شود.

کربوهیدرات ساده بهتر است یا پیچیده؟
نظرتان در رابطه با این جمله چیست؟ مختصر بگوییم که ماکارونی خیلی زود جذب می‌شود و فیبر کمی هم دارد. این غذای پرطرفدار، به‌سرعت از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود و باعث افزایش انسولین و قندِخون خواهد شد.
این ویژگی یا بهتر است بگوییم یکی از خواص ماکارونی است که آن را به یکی از کربوهیدرات‌های خیلی خوب و مناسب برای بدنسازان دوره حجم‌دهی تبدیل کرده است.
پس حالا متوجه شدیم که منظور از ساده‌بودنِ کربوهیدرات این ماده غذایی این است که خیلی زود پس از مصرف در بدن ما هضم می‌شود.

ارزش تغذیه ای

ارزش تغذیه ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه ی ماکارونی از آن استفاده می شود. این ماده ی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود ۸-۷ برابر کمتر از میزان نشاسته ی آن است.
از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی ، در مقایسه با غذاهای دیگر که منبع اصلی املاح معدنی و ویتامین ها هستند، در حد متوسطی است.

تجزیه ی اسیدهای آمینه ی ترکیبات پروتئینی ماکارونی در مقایسه با ترکیبات پروتئینی غذاهای دیگر مانند شیر (کازئین)، تخم مرغ و پروتئین سویا نشان می دهد که از نظر اسیدآمینه ی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و به خاطر همین محدودیت اسید آمینه ای، ارزش تغذیه ای آن کاهش می یابد. بنابراین ارزش بیولوژیکی و میزان پروتئین ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایین تر است.

از طرفی این ارزش تغذیه ای، از مرحله ی خرید در مغازه تا پختن آن و قرار گرفتن روی میز غذا دست خوش تغییر می شود. در بعضی از موارد، نزدیک به ۲۰ درصد ترکیبات انرژی زای آن به هنگام پخت از دست می رود، اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچ گاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمی شود.
ماکارونی محصولی نیمه فرآیند شده است که در تهیه ی آن؛ فانتزی بودن، نوآوری و حتی علم تغذیه سهم زیادی دارد.

ماکارونی هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی شود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و… مصرف می شود. از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه های ضروری افزایش می یابد.

 

ماکارونی به عنوان غذای روزمره
معمولا ایتالیایی ها ماکارونی را به عنوان پیش غذا استفاده می کنند. در حالت کلی، زمانی که ناهار در ظهر به عنوان وعده ی اصلی صرف شود، ماکارونی به عنوان پیش غذا مصرف می شود. اما امروزه که اکثر زنان ایتالیایی شاغل هستند، قاعده و قانونی در مورد ناهار و یا شام، اعمال نمی شود. بعد از پیش غذا، وعده ی اصلی سرو می شود که معمولا گوشت یا ماهی به همراه سبزیجات، سالاد پنیر، میوه و قهوه است. دسر هم در موقعیت های خاص مصرف می گردد.
اگر به عنوان پیش غذا مصرف شود، به ازای هر نفر 90-65 گرم پخته در نظر گرفته می شود، سپس به همراه کمی سس در کاسه ای بزرگ، سرو می گردد.
اگر به عنوان غذای اصلی مصرف می کنید به ازای هر نفر 175-115 گرم ماکارونی پخته  و البته مقدار بیشتری سس در نظر بگیرید. ممکن است بخواهید غذا را در ظرف های جداگانه (ظرف های یک نفره) سرو کنید، در این صورت بهتر است ظرف ها را از پیش گرم کنید. اگر این غذا را با سالاد سبزیجات یا میوه سرو نمایید، بسیار لذیذ و رضایت بخش خواهد بود. نوش جان!

از نظر تغذیه ای، ماکارونی دارای خواص زیر است:
– ارزش انرژی زایی بالا که به طور عمده از طریق قندها تأمین می شود
– ارزش پروتئینی متوسط
– میزان چربی کم یا خیلی کم
– قابلیت هضم آسان
– مواد زاید کم
ماکارونی همراه با چاشنی

ماکارونی بر خلاف دیگر مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات(مانند نان و بیسکوییت)، هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی شود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و… مصرف می شود. از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه های ضروری افزایش می یابد.

۷۰ گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی، ۱۰ درصد روغن زیتون و ۱۰ گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم می کند که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالاست. همچنین از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع ماده ی غذایی انرژی زا (پروتئین ها، قندها و چربی ها) دارای نسبت ۵۷ درصد از قندها، ۳۰ درصد از چربی ها و ۱۳ درصد از پروتئین هاست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است.

در مواردی که ماکارونی همراه با سس گوجه فرنگی و مقداری پنیر استفاده شود، ۳۰-۲۵ درصد پروتئین و ۴۰ درصد ویتامین C روزانه ی مورد نیاز بدن را تأمین می کند و در صورتی که ماکارونی همراه با سس گوشت مصرف شود، ۴۰ درصد پروتئین و ۳۰-۲۵ درصد آهن روزانه ی مورد نیاز بدن را برآورده می سازد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *