هضم غذا چندساعت طول می کشد؟
شما اینجا هستید
مقالات متفرقه » هضم غذا چندساعت طول می کشد؟

در زندگی ماشینی امروزی، به خصوص در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، به علت اشتغال و گرفتاری زیاد، افراد زمان کافی به صرف غذا اختصاص نمی دهند و معمولاً غذای خود را با شتاب و عجله و در فرصتی محدود مصرف می کنند. این امر موجب می شود که آنان نتوانند غذا را با آرامش و به طور کامل بجوند و میل کنند و این مسئله چنانچه ادامه یابد، منجر به عادت تند غذاخوردن و خوب نجویدن غذا می شود. شتاب زدگی به هنگام صرف غذا و خوب نجویدن آن، اشکالاتی برای سلامت انسان در بردارد.

 

 

 


¤ مواد نشاسته ای ۳ تا ۴ ساعت

یکی از مهم ترین منابع تامین گلوکز و انرژی بدن، مواد نشاسته ای مانند ذرت یا سیب زمینی هستند. حدود ۳ تا ۴ ساعت طول می کشد تا مواد نشاسته ای در بدن هضم شوند و این زمان، زمان نسبتا کوتاه و مناسبی برای هضم آنها محسوب می شود.
¤ فیبر ۱۲ ساعت

بدن ما تا وقتی به فیبر موجود در موادغذایی نیاز داشته باشد، ترکیبات آنها را نمی شکند و هضمشان نمی کند. خوراکی هایی مانند هویج، حبوبات و جوی دوسر به وفور فیبر دارند و میوه ها هم منابع خوبی برای دریافت فیبر هستند. فیبر موجود در خوراکی ها به بهبود کارکرد روده و شکم کمک می کند و جلوی ابتلا به یبوست را می گیرد. بنابراین، بدن به این ماده مغذی اجازه می دهد تا کارش را به خوبی انجام دهد و بعداز حدود ۱۲ساعت، شروع به هضم آن می کند.

¤ پروتئین ها ۱ تا ۳ روز

نیمی از پروتئینی که ما در طول یک روز می خوریم، صرف ساختن یا بازسازی سلول های بدنمان می شود، انواع گوشت، قارچ، تخم مرغ و سویا از جمله منابع پروتئینی هستند. شاید بد نباشد بدانید که ۹۷ درصد از گوشت قرمزی که می خوریم، به راحتی در بدن هضم می شود و مدت زمان زیادی هم در معده باقی می ماند؛ یعنی وقتی ما یک وعده گوشت قرمز می خوریم، چون این ماده غذایی مدت طولانی تری نسبت به منابع فیبر در معده مان باقی می ماند، دیرتر احساس گرسنگی می کنیم. بنابراین تعجب نکنید اگر می گوییم حدود ۱ تا ۳ روز طول می کشد تا مواد پروتئینی در بدنمان هضم شوند!

¤ شیر و لبنیات ۵ تا ۶ ساعت

این گروه از موادغذایی جزو مهم ترین منابع دریافت کلسیم و ویتامین D در بدن هستند. مدت زمانی که طول می کشد لبنیات در بدن هضم شوند، به سن، جنس و وزن فرد مصرف کننده و حتی نوع کم چرب یا پرچرب لبنیات، بستگی دارد. اما به طورکلی، حدود ۵ تا ۶ ساعت طول می کشد تا شیر و لبنیات در بدن هضم شوند.

¤ چربی ها ۱۵ ساعت

اگر مصرف چربی روزانه مان را به چربی های خوب مانند ماهی های چرب، انواع مغزها، روغن زیتون یا روغن کانولا و مانند اینها محدود کنیم، می توانیم به بهبود وضع سیستم ایمنی بدن و بالا رفتن انرژی روزانه مان امیدوار باشیم. چربی ها از موادغذایی ای هستند که هضم شان در بدن به زمانی نسبتا طولانی نیاز دارد. برخی از متخصصان معتقدند به دلیل اینکه چربی ها برای انجام فعالیت های فکری و جسمی روزانه مصرف می شوند، نزدیک به ۱۵ساعت طول می کشد تا در بدن هضم شوند.

¤ میوه ها و سبزی ها کمتر از ۱۲ساعت

از خواص انواع میو ه ها و سبزیجات، هرچه بگوییم، کم گفته ایم! این گروه از خوراکی ها سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین هستند و مصرف منظم روزانه آنها می تواند از ابتلا به سرطان و برخی بیماری ها، پیشگیری کند. مدت زمانی که طول می کشد تا یک میوه یا سبزی در بدن هضم شود، با توجه به نوع آن میوه و سبزی بسیار متفاوت است اما معمولا کمتر از ۱۲ ساعت طول می کشد تا میوه ها و سبزیجات در بدن هضم شوند.

نقش جویدن در هضم و جذب موادغذایی اشاره ای داشته باشیم.

هضم و جذب مواد غذایی به طور خودکار توسط دستگاه گوارش انجام می شود و هر کدام مراحل خود را دارد. ابتدا قندهای ساده و سپس قندهای مرکب و سپس پروتئین ها و از همه دیرتر چربی ها هضم میشوند.

اولین مرحله هضم بعضی از مواد غذایی در دهان صورت می گیرد که این امر به وسیله آنزیم پتیالین موجود در بزاق انجام می شود. این در صورتی است که غذا به خوبی جویده و خرد شده باشد و نیز با بزاق دهان آغشته شده باشد.

  • چنانچه غذا به خوبی جویده و خرد نشود و با آنزیم پتیالین موجود در بزاق آغشته نگردد، اولین مرحله هضم به خوبی انجام نشده، در نتیجه در هضم و جذب مواد غذایی اختلالاتی ایجاد می شود که می تواند موجب سنگینی، احساس پری در دستگاه گوارش، دل درد و ناراحتی های گوارشی شود.

  • خوردن زیره، مرزه، ماست، پیاز، سرکه سیب به هضم غذا کمک می کند و نوشیدن مایعات به مقدار زیاد همراه غذا موجب رقیق شدن شیره های گوارشی می شود، در نتیجه شیره های گوارشی نمی توانند در هضم مواد غذایی اثر کامل داشته باشند که نتیجه آن اختلال در هضم و جذب مواد غذایی و ایجاد نفخ و سنگینی در دستگاه گوارش است. پس بهتر است همراه غذا یا بلافاصله بعد از غذا به مقدار زیاد آب مصرف نکنیم.

سعی کنید ۶ مورد زیر را بعد و قبل از غذا خوردن رعایت کنید:

۱-بعد از غذا سیگار نکشید:

آزمایش ها نشان داده است که کشیدن یک نخ سیگار بلافاصله بعد از غذا، مساوی است با کشیدن ۱۰ نخ در سایر اوقات؛ در نتیجه به همین نسبت خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

۲-بلافاصله بعد از غذا، میوه نخورید:

خوردن میوه بلافاصله بعد از غذا باعث می شود که هوا داخل معده جمع شده و نفخ شدید ایجاد شود، بنابراین حداقل یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا میوه بخورید.

۳-بلافاصله بعد از غذا چای ننوشید:

مقدار زیادی اسید در برگ های چای وجود دارد که باعث محکم شدن ترکیبات و پیوندهای پروتئینی داخل غذا و در نتیجه سخت شدن هضم غذا می شود. به عنوان مثال چای دارای ترکیباتی است که جذب آهن را بسیار کم می کند.

۴-حمام نکنید:

حمام کردن باعث افزایش جریان خون در دست ها، پاها و سطح بدن و کاهش جریان خون در اطراف معده می شود، در نتیجه باعث اختلال در هضم غذا می شود.

۵-بعد از غذا پیاده روی نکنید:

در بین مردم شایع است که پیاده روی بعد از غذا، به هضم آن بسیار کمک می کند، ولی این درست نیست. پیاده روی پس از غذا خوردن باعث می شود که دستگاه گوارش در جذب غذا ناتوان شود و مواد مغذی داخل غذا جذب بدن نشوند.

۶-بلافاصله بعد از غذا نخوابید:

در این صورت عمل هضم غذا به درستی انجام نمی شود و باعث ایجاد عفونت روده و ناراحتی های گوارشی می شود.

مراحل هضم مواد غذایی به شرح زیر است:

گوارش غذا در دهان شروع می شود به همین دلیل غدا ضمن جویدن به تکه های بسیار کوچک تقسیم و با بزاق دهان مخلوط می شود. بزاق توسط غدد موجود در دهان ترشح می شود و حاوی موادی است که به تجزیه غذا کمک می کند. این ماده آنزیم نام دارد. در طول دستگاه گوارش آنزیمهای گوناگونی وجود دارد که هر کدام بخش ویژه ای از غذا را خرد می کنند. آنزیم موجود در بزاق، نشاسته موجود در سیب زمینی، نان و شیرینی را به قند ساده تبدیل می کند چنانچه یک تکه نان را بجوید پس از مدت کوتاهی براثر عمل آنزیم مزه شیرینی احساس می شود. پس از آنکه غذا جویده شد و با بزاق مخلوط گردید، فرو برده می شود بزاق به عنوان یک نرم کننده غذا برای گذشتن از لوله ای که به معده منتهی می شود نیز کمک می کند. عمل بزاق در این قسمت مانند روغن در موتور اتومبیل است که به روانی حرکت آن کمک می کند. توسط عمل ماهیچه، غذا با فشار از لوله ای به نام مری پایین می رود. و پس از گذشتن از انتهای مری به معده می رسد. معده یک کیسه عضلانی است که شبیه یک مخلوط کننده سیمان عمل می کند. در معده غذا با آنزیم های مختلف و اسیدی قوی مخلوط می گردد. هضم پروتئین ها در معده شروع می شود و غذا چند ساعت در معده می ماند و سرانجام خارج می شود و از یک لوله طولانی به نام روده عبور می کند.

روده از دو قسمت اصلی تشکیل شده است روده کوچک و روده بزرگ. این نامگذاری نه به علت بلندتر بودن یکی از آن دو است بلکه به دلیل گشادتر بودن یکی از آنهاست. طول روده کوچک هفت متر است. سی سانتیمتر ابتدای این لوله «دوازدهه» نامیده می شود و در آنجا آنزیم های زیادی به غذا اضافه می شود و گوارش به مقدار زیادی صورت می گیرد. در این نقطه غذا به یک مایع غلیظ تبدیل می شود و حاوی مقادیر زیادی قندهای ساده است که از هضم کربوهیدراتها به وجود آمده است و نیز دارای اسیدهای آمینه است که از تجزیه پروتئینها به وجود آمده است. گوارش در روده کوچک کامل می شود. دیواره روده کوچک را می توان با یک قطعه قالی با پرزهای بلند مقایسه کرد. این پرزها باعث افزایش سطح روده کوچک شده که در نتیجه غذای هضم شده می تواند توسط رگ های خونی کوچک موجود در دیواره داخلی روده به خوبی جذب شود.

پس از آنکه مقدار زیادی از موادغذایی جذب گردید مواد اضافی از روده بزرگ می گذرد. این قسمت از روده فقط یک متر و نیم طول دارد و همه آب از مواد زاید جذب می شود و قسمت های غیرقابل استفاده و یا غیرقابل هضم غذا از بین روده بزرگ می گذرد و توسط آخرین قسمت روده به نام «راست روده» از بدن خارج می شود. اصطلاح درست این مواد زاید، «مدفوع» است.

غذاهای انرژی زا شامل چربی ها و کربوهیدرات ها، موقعی که به روده کوچک می رسند هضم می شوند. آنها در آنجا جذب و وارد جریان خون شده و به وسیله آن به تمام نقاط بدن می رسند. بعضی از قندها می توانند بلافاصله برای تهیه انرژی به کار روند و قندهای اضافی برای ذخیره شدن به کبد می روند چربی های هضم شده اضافی نیز در زیر پوست و اطراف دستگاه هایی مانند کلیه و قلب ذخیره می شوند.

فرآورده های گوارش برای تهیه انرژی و ساخت بافت ها توسط بدن مصرف می شوند وقتی که انرژی بوسیله غذا تأمین شد مواد اضافی و زاید از بدن خارج می گردد. وقتی که بدن قندها را می سوزاند آب و دی اکسیدکربن ایجاد می شود. دی اکسیدکربن به وسیله خون به ریه ها برده می شود و آنجا با اکسیژن مبادله می گردد. به نظر نمی رسد که آب ماده اضافی باشد ولی اگر مقدار آن زیاد باشد می تواند نظام زندگی ما را برهم بزند. بسیاری دیگر از مواد اضافی حاصله از هضم و یا سلول های فرسوده در خون- که قسمت اعظم آن آب است- حل می شود. خون، این مواد غیرقابل استفاده را به کلیه ها که مانند صافی عمل می کنند می برد و در آنجاست که مواد اضافی همراه آب جدا شده و به صورت ادرار از بدن خارج می شود. بنابراین کلیه ها که مواداضافی، را دفع می کنند، آخرین مرحله از انتقال انرژی در بدن ما است.

اگر می خواهید غذای تان سریع هضم شود و معده تان نیز تقویت شود تخم گشنیز میل کنید.

تخم گشنیز هضم کننده غذا، تقویت کننده معده، کاهش دهنده قند خون و برای ترش کردن معده مفید است.

گشنیز یکی از گیاهانی است که از میوه و برگ آن استفاده می شود و محرک، مدر، مسکن و خلط آور است.از دیگر خواص گشنیز می توان به کاهش دهنده قند خون، بادشکن، تقویت معده، هضم کننده غذا، ضد تشنج، ضد کرم و ضداسپاسم اشاره کرد.

می توان برای تهیه جوشانده گشنیز ۲تا ۳گرم تخم گشنیز را دم کرده و سه بار در روز مصرف کرد.

در ضمن تخم گشنیز برای درمان گاستریت و ضدترش کردن معده استفاده کرد. برای رفع اسهال و جلوگیری از دل پیچه و برطرف کردن تشنگی مفید است.

تخم گشنیز خواب آور است، خارش های پوستی را از بین می برد و برای سرطان پوست می تواند شفابخش باشد و نشاط آور است.

 

مدت زمان غذا خوردن چقدر است؟

یکی از عادت‌های غذایی ایتالیایی‌ها، طولانی غذا خوردن و ساعت‌ها پشت میز نشستن است. آنها در حالی که با هم حرف می‌زنند غذا می‌خورند و گاهی حتی غذایشان سرد هم می‌شود و اصطلاحا از دهان می‌افتد…

درباره این عادت غذایی باید بگوییم که اگر غذایی تا دو ساعت هم سر میز بماند، اشکالی ندارد اما بعد از دو ساعت، در دمای معمولی بار میکروبی غذا به‌خصوص در منابع پروتئینی مثل گوشت و تخم‌مرغ بالا می‌رود. به همین دلیل بهتر است زمانی که صرف غذا خوردن می‌شود، خیلی طولانی نباشد. البته آهسته غذا خوردن، همان‌طور که بارها در مورد آن صحبت کرده‌ایم، آثار خوبی دارد اما خیلی آهسته غذا خوردن و طولانی شدن مدت صرف غذا هم خوشایند نیست.

وقتی غذا می‌خوریم، مراحل گوارش از مرحله دهانی، مری و معده شروع و مراحل هضم یکی پس از دیگری طی می‌شود بنابراین نباید آنقدر غذا خوردنمان را طولانی کنیم که بخشی از غذا در حال هضم باشد و بخشی دیگر تازه در حال وارد شدن به معده. بهتر است مراحل هضم و جذب پشت سرهم باشد تا حرکات دستگاه گوارش دچار مشکل نشود. البته مدت زمان مناسب برای صرف غذا، با توجه به اینکه هضم غذا آسان است یا سنگین، کمی متفاوت خواهد بود اما باید توجه داشت که بعد از دو ساعت فرآیند فساد در غذا به‌خصوص در مواد پروتئینی آغاز می‌شود.
در مورد حرف زدن میان غذا نیز باید گفت اینکه حرف زدن بین غذا خوب است یا بد، به این بستگی دارد که این کار لذت غذا خوردن را بیشتر ‌کند یا کمتر. گاهی حرف زدن هنگام غذا خوردن حالتی ناخوشایند از نظر ‌روانی در افراد ایجاد می‌کند و حتی هضم و جذب غذا را که وابسته به سیستم عصبی است، تحت‌تاثیر قرار می‌دهد بنابراین بهتر است حین غذا خوردن مشغول فعالیت دیگری نباشیم تا سیستم عصبی مراحل هضم را به خوبی انجام دهد.

هضم و جذب مواد غذایی به طور خودکار توسط دستگاه گوارش انجام می شود.و هر کدام مراحل خود را دارد.ابتدا قندهای ساده و سپس قندهای مرکب و سپس پروتئین ها و از همه دیر تر چربی ها هضم میشوتد.
– برای سرخ کردن غذا معمولا از روغن زیاد استفاده می شود که عوارض ناگواری دارد.
به هنگام سرخ کردن، درجه حرارت غذا بالاتر از حرارت جوش می رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش می یابند؛ لذا سعی کنید حتی الامکان از سرخ کردن غذا خودداری کنید و در صورت تمایل زیاد به مصرف مواد سرخ کرده، به تفت دادن مختصر موادغذایی با روغن خیلی کم بسنده کنید. روغنی که برای تفت دادن استفاده می شود، باید از نوع روغن های مایع مخصوص سرخ کردن باشد.
درجات حرارت بالا، اثرات نامطلوبی بر هضم موادغذایی برجای می گذارد و هضم مواد خوراکی را مشکل تر می کند. بنابراین غذاهای سرخ شده هضم مشکل تری نسبت به سایر غذاهای پخته دارند و هر چه مدت زمان سرخ کردن طولانی تر باشد، اثرات نامطلوب آن روی هضم غذا بیشتر خواهد بود. همچنین مصرف روغن زیاد اثرات نامناسب و خطرناکی بر سلامت انسان دارد.
– یکی از عادات غلطی که امروزه به علت ماشینی شدن زندگی و صنعتی شدن بسیاری از کشورها، در بین جوامع مختلف رایج است، تند غذاخوردن و خوب نجویدن غذاست.

موفق باشید

  1. مهدی

    سلام، سایت فوق العاده ای دارید. از زحماتتون متشکرم
    این پست هم خوب و کاربردی بود
    باز هم ممنونم

  2. علیرضا

    تشکر

  3. سامان

    سلام واقعا عاااااااالیه متشکرم . دمتوووووون گرم

  4. حسين

    سلام.واقعا مطالبتون مفيدو باحاله.عاااااااااااااااااااااليييييييييييييييه

  5. فرهاد

    سلام واقعا عالی بود ممنون.

  6. نامی

    کاملا مشخصه که با صبر و حوصله و علاقه نه صرفا رفع تکلیف ، مطالب رو نوشتین
    با توجه به علمی بودن مطالب سعی کردین جذابیت نوشتاری ایجاد کنین تا مطالعه ی بالا ،
    خسته کننده و حوصله سر بر نشه . این امر واقعا جای تشکر داره .
    امیدوارم این مقاله باعث بشه تا همه مون با نگاه دقیق تر و جدی تری به سبک غذاخوردنمون توجه کنیم تا شاهد اختلالات و بیماری های گوارشی و عمل های جراحی با هزینه های سرسام آور و سرطان هایی نشیم که منجر به برهم خوردن روال زندگی و مشکلات برای خانواده هامون بشه . فراموش نکنیم که بیماری و مریضی برای همسایه نیست ، ما هم در معرض خطرات هستیم …

  7. فکری

    باسلام و عرض ادب
    ازاینکه زحمت زیادی بابت ارائه این مطالب زیبا کشیدید نهایت تشکر را دارم.

  8. amir

    سلام وب قشنگ و پر محتوایی داری ممنون ……………………………….

  9. على

    عالى، فقط كمى طراحى سايت را بهينه كنيد، به خصوص بخش بالايى و بنرها، كه مطالب را بهتر ديده شوند، تبليغات هم بيشتر خواهد شد، لطفا مطالب جديد و بروز براى بدن سازى سالم و بدور از تبليغ محصولى خاص را بيشتر كنيد، موفق باشيد

  10. محمد

    سلام عالی بود ممنون از شما و تمام کسانی که زحمت میکشن واطلاعات در هر زمینه ای رو اینگونه در اختیار بقیه قرار میدن.

  11. هادي

    انچه كه متاسفانه در ايران اصلا به اون بها داده نميشه تغذيه و دانش تغذيست. من خودم از كساني هستم كه ناراحتياي گوترشي رنج زيادي مي برم متاسفانه ما فكر ميكنيم اجازه داريم هر چي رو به هرشكلي بخوريم بدون رعايت كردن اصول اون و نتيجه اون ميشه اينهمه بيماريهاي گوارشي جوروجور كه داريم. بنظر همه ما ايارنيا نياز داريم بهمون اموزش داده بشه چي بخوريم و چجوري بخوريم

  12. فاطمه کمیجانی

    سلام سایت خوبی دارید
    چند سوال
    ایا وقتی اب می جوشد برای بدن مضر و اسیدی می شود
    ایا حبوبات بعد از پخته شدن ارزش غذایی خود را از دست می دهند
    اب کرفس باعث لاری می شود
    ایا چایی هایی که در بازار است چون با دمای خیلی بالا سیاه شده برای بدن مضر است
    ایا تخم مرغ هایی که اکنون در بازار است یک گوله هورمون است و ارزش غذایی ندارند
    ایا گوشت و مرغ باعث حالت اسیدی بدن شده و اسیب رسان است

    • مهران

      سلام مرغ های محلی به دلیل آن که تغذیه طبیعی دارند تخم آن ها طعم بهتر و غنی تری دارداما از نظر ارزش غذایی با تخم مرغ سفید صنعتی تفاوت چندانی نداردالبته آلودگی احتمالی تخم مرغ روستا به برخی داروهای آنتی بیوتیکی و هورمونی کمتر بوده و قابل اطمینان تر است اما در مقابل به دلیل آن که تخم های محلی اغلب آلوده به فضولات مرغ است احتمال انتقال میکروب های سالمونلایی از آنها بالاست

      به همین دلیل هم هست که متخصصان مصرف تخم مرغ صنعتی تاریخ دار و آنهایی را که درون یخچال نگهداری می شوند توصیه می کنند موفق باشید

  13. کریم

    سلام درصد ماندگاري ويتامين هاي گروه B در گوشت پخته چقد هست مرسی از سایت خوبتون

    • احمد

      سلام بستگی به روش پخت متغیره

      ويتامين B1 ويتامين B2 ويتامين B3

      تنوري 64- 41 100- 83 73

      کباب کردن 77- 59 92- 77 92- 73

      سرخ کردن 89 98 92

  14. افشین

    سلام در چه غذاهایی کالری بیشتری ؟

    • حسین

      سلام مواد غذایی به 6 دسته تقسیم میشوند که از سوختن هرگرم
      کربوهیدرات 4 کالری

      چربی 9 کالری
      پروتئین 4
      ویتامین 0
      مواد معدنی ناچیز
      اب ناچیز
      کالری ازاد میشود در نتیجه کالری چربیهااز سایر مواد غذایی بیشتر است

  15. دکتر محمد حسینی

    عالی بود ولی چنتا چیزای مبهم داشت که فکر میکنم واسه کسانی که یه کم اشنایشون با این مسائل کمتر ممکنه مشکل پیش بیار ….باتشکر

  16. مجتبی

    عالی بود

  17. شیما

    خیلی عالی بود. خداقوت ☆★☆

  18. زهره

    سلام و ممنون از مطالب خوب و کاملتون
    یک سوال: جذب قرص ها به چه صورته؟
    مثلا اگر دارو یا داروهایی مصرف کنیم، بعد از چند ساعت حالت تهوع منجر به حادثه (!) پیش بیاد، تکلیف اون دارو چی میشه؟

    • مهدی

      سلام یعنی به چه صورت جذب میشه
      اصولا بعضی از داروها رو مثل بعضی از غذاها نباید با هم مصرف کنی
      بله نباید مصرف کنی

      • زهرن

        منظورم اینه که فرض کنید بنده یه قرصی میخورم، بعد از چند ساعت، حالم با عرض معذرت به هم میخوره، حالا اون قرصه چی میشه؟دوباره باید بخورمش یا نه؟
        مسلما اینکه چند ساعت بعد از صرف قرص باشه، مهمه دیگه، ساعتش چجوریه؟چقدر زمان کافیه تا قرص کار خودشو بکنه؟

        • مهران

          سلام شما بهترین کار اینه که با پزشکتون مشورت کنی شاید دکتر چیز دیگه به شما تجویز کنه احتملاش هست بدنتون با اون قرص سازگار نیست

          • ورزشکار حرفه ای

            سلام بهترین زمان برای استفاده از این قرص ها را می توان زمانی دانست که معده خالی باشد، چرا که هنگامی که معده خالی باشد بدن مقدار بسیار بیشتری آهن جذب خواهد کرد موفق باشید

  19. دینا

    خیلی ممنون از مطالبتون واقعا جالب هستند

  20. مونس

    سلام ممنونم بابت مطالب فقط میخاستم بگم من خیلی زود غذاهایی که میخورم هضم میشه مثلا نیم ساعت بعدخوردن غذا میشه بگید چیکارباید بکنم

  21. میلاد

    سلام ممنون از مطلبتون میخواستم بدونم در معده آیا جذب غذا هم انجام می شود یا نه؟

  22. محمد

    سلام.ممنونم عالی بود.سوال: بی خطر ترین داروی معده برای کاهش اسید معده چه نام دارد؟ و چطور مصرف می شود؟

    • رضایی

      دوست عزیز بهتره بری پیش دکتر و اون بت تجویز کنه پیش از مصرف آنتی اسید، با پزشک خود مشورت کنید، زیرا انواع متفاوت آنتی اسیدها به شیوه های مختلف عمل می کنند.

  23. مژده

    سلام به همه دستندرکاران خوب این سایت از همتون کمال تشکررو دارم

  24. مهرداد

    سلام
    خوب بود
    تقریبا به جواب سوالم رسیدم

  25. محمدداوود

    مننون از معلومات مفید تان

  26. حسن

    با کیفیت، علمی و با تسلط بالا مطالب نوشته شده. با این که زیاد بود ولی خسته کننده نبود. خیلی متشکرم

  27. رها

    عالیییییی بود متشکرم

  28. آموزش آشپزی

    ممنون لطفا در این رابطه مطالب بیشتری قرار دهید

  29. نگار

    سلام ممنون میشم به سوالم جواب بدین،میخواستم بدونم آمپول های تقویتی(مثل بیوتین)از وقتی ک تزریق میشن چند ساعت یا چند روز طول میکشه تا جذب بشن ؟

  30. سینا

    سایتتون و مطالبی که در اون میذارید بی نظیرن.
    میشه گفت تبدیل شده به یه مرجع علمی خوب و معتبر برای من و امثال من که دنبال پاسخ های درست و علمی میگردن برای سوالهاشون.
    سپاس از زحمات بی دریغتون و زمانی که برای تدوین هرچه بهتر این سایت اختصاص میدید.
    سالم و سرزنده و ورزشکار باشید.

  31. علی

    مطالب سایتتون عالی بود…خدا خیرتون بده.

  32. زهرا

    عالی بود نهایت استفاده رو کردم

  33. سعید

    با سلام و تشکر از سایت خوبتون
    ایا خپردن غذا های متفاوت روی هم مضره؟
    اگه جواب مثبته بین هر بار خوردن یه غذا( هر غذایی) و خردن غذای دیگه چه مدت فاصله بیفته؟

  34. Kuroush

    مختصر زیبا مفید
    ممنون

  35. ابوطیب

    سلام‌علیکم بسیار عالی و با ارزش واقعا خیلی استفاده بردم و ازاین بابت خدا همیشه یارتان بهشت برین نصیبتان باد.غرض از مزاحمت اساتید بزرگوار اگه برام لیست غذاهای پرچرب،ولیست غذاهای حاوی فیبر را بفرستید تشکر میکنم یا یک سایت معرفی کنید که تمام اینها را توضیح داده باشه بازهم ممنون من خیلی نیاز دارم لطفا دریغ نکنید.واینکه تخم گشنیز قبل یا بعد غذا بخوریم

  36. سید رضا حسینی

    ممنون از مطالب مفیدتون. اگه بجای قرمز از رنگ آبی در برخی قسمت های متن استفاده میکردید بهتر بود. چون آبی بر خلاف قرمز باعث آرامش میشه.

  37. محمدعلی

    منظورتون از ۱تا ۳ روز برای هضم پروتوئین چیه
    یه مقدار کامل تر توضیح بدین اگر امکانش هست
    چون پروتئین خودش انواع متفاوتی برای مصرف داره
    گوشت مرغ ماهی تخم مرغ نوشیدنی های پروتئینی و …

  38. علی قلی زاده

    با سلام
    لطفاً در صورت امکان منبع علمی این مواردی را که فرمودید را مثل تخم گشنیز را بفرمائید
    در مورد اینکه بعد از غذا چه کارهایی میشود کرد هم توضیح بدهید چون با توجه به مواردی که شما فرمودید نمیشود خوابید ، نمیشود حمام کرد و نمیشود پیاده‌روی یا فعالیت بدنی انجام داد!!

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ | بررسی آخرین مقالات، خبرها و یافته های دنیای ورزش در رشته بدنسازی، پرورش اندام، پاورلیفتینگ و آمادگی جسمانی، گالری تصاویر و فیلم، مجلات و مشاوره