اسید فولیک
شما اینجا هستید

یکی از بهترین پیشگیرنده های سکته است. درسطح کم، جریان خون بدن را روان نگه می دارد و اجازه ی توقف به آن نمی دهد…

اسید فولیک

 

اسید فولیک

 

این ویتامین B یکی از بهترین پیشگیرنده های سکته است. درسطح کم، جریان خون بدن را روان نگه می دارد و اجازه ی توقف به آن نمی دهد. اما چطور؟ فولیک اسید، هومو سیستئین که ترکیبی مرتبط با بیماری های قلبی و آلزایمر است را حل می کند. تحقیقات نشان می دهد که مردانی که از دوز بالای اسید فولیک استفاده می کنند، نسبت به کسانی که فقط مقدار کمی از این ماده را مصرف میکنند، تا %۳۰ کمتر به سکته مبتلا می شوند.

اما این همه ی فواید اسید فولیک نیست. تحقیقات جدید آلمانی ها نشان داده است که اسید فولیک می تواند باعث افزایش عملکرد شناخت شود، حتی در افراد میانسال. همچنین به بدن برای هضم، استفاده، و سنتز پروتئین هایی که باعث رشد ماهیچه ها می شود کمک میکند. اسید فولیک در تولید گلبول های قرمز خون نیز لازم است و همچنین در بالا بردن سطح انرژی و عملکرد سیستم قلبی-عروقی نیز تاثیرگذار است. و بالاخره اسید فولیک از سوزش قلب جلوگیری میکند و جایگزین مواد مغذی از دست رفته بدن می شود که همه ی اینها باعث می شود سیستم گوارش بهتر کار کند.

اسید فولیک به همراه ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا و استفاده ی بدن از پروتئین و ساخت پروتئین در زمان لازم کمک می کند. اسید فولیک برای ساخت گلبول های قرمز خون و DNA (که عمل کنترل وراثت را انجام می دهد و راهنمایی برای فعالیت های سلول ها می باشد)نیز لازم است.

این ویتامین عمل ساخت و نگه داری سلول ها را بر عهده دارد. این وظیفه در هنگام تقسیم سلولی و رشد بسیار مهم است، پس مصرف آن برای زنان باردار و نوزادان ضروری است.

اسید فولیک همچنین در رشد بافت ها کمک می کند و باعث درست عمل کردن سلول ها می شود. این ویتامین در زمانی که بدن احتیاج به غذا خوردن دارد، موجب افزایش اشتها می شود و به همین ترتیب اسیدهای هضم کننده غذا را می سازد.

مکمل(قرص) اسید فولیک در درمان بی نظمی های وابسته به کمبود اسید فولیک استفاده می شود. اسید فولیک برای درمان زخم های پا و مشکلات قاعدگی نیز تجویز می شود.

اسید فولیک در تکامل رشد جنین بسیار با اهمیت می باشد. رشد طناب نخاعی و مغز جنین در گرو مصرف اسید فولیک توسط مادر می باشد.

اغلب زنانی که می خواهند باردار شوند و زنان باردار، باید مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دادن این ویتامین به زنان باردار بسیار مفید است، چرا که از ناهنجاری های عصبی زمان تولد، مانند نقص لوله عصبی نوزادان(اسپینا بیفیدا) جلوگیری می کند.

زنان باید مکمل اسید فولیک را ۲ تا ۳ ماه قبل از بارداری و در ۳ ماهه اول بارداری مصرف کنند، مخصوصا زنانی که سابقه ناهنجاری های عصبی در اقوامشان وجود دارد و زنانی که داروهای خاصی را مصرف می کنند، مثل برخی از داروهای ضد صرع .

اسید فولیک و ویتامین B12

مکمل اسید فولیک برای کم خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 مفید است.

اما این مکمل بر روی تغییرات و ناهنجاری های عصبی ناشی از کمبود ویتامین B12 اثری ندارد. برای درمان این ناراحتی های عصبی تنها مصرف ویتامین B12 مفید است.

کمبود اسید فولیک

کمبود اسید فولیک وقتی پیدا می شود که مصرف منابع غذایی این ویتامین جوابگوی نیاز بدن نباشد و یا فولات دفع شده از بدن زیاد باشد.

کمبود فولات در زنان باردار، منجر به کاهش وزن تولد، نوزادان نارس و دچار نقص لوله ی عصبی جنین می گردد.

در نوجوانان، کمبود فولات منجر به آنمی (کم خونی) می شود.

از دیگر علایم کمبود این ویتامین در بدن می توان کمبود اشتها ، اسهال، کمبود وزن، ضعف، سردرد، زود رنجی، فراموشی و ….. را نام برد.

دریافت زیاد اسید فولیک

زیادی اسید فولیک هیچ گونه ضرری برای بدن ندارد، زیرا که اضافی آن از طریق ادرار دفع می شود.

اما بعضی از شواهد نشان می دهد که زیادی اسید فولیک می تواند موجب تشنج در افرادی شود که از داروهای ضد تشنج استفاده می کنند. لذا کسانی که دارو مصرف می کنند، باید با پزشک خود در مورد مصرف قرص اسید فولیک مشورت کنند.

دوز مصرفی: روزانه ۴۰۰ میکروگرم

 

نیز گفته می شود، یکی از موادی است که سبب پیشگیری از بروز اختلالات در تکامل لوله عصبی در جنین می شود؛ اتفاقی که سالانه از هر ۱۰۰۰ بارداری ممکن است یکی را درگیر کند. مطالعات نشان می دهند که مصرف فولیک اسید طی بارداری موجب کاهش یا پیشگیری از بروز اختلالات عصبی در جنین می شود که ناشی از بسته شدن نامناسب لوله عصبی در اوایل بارداری است. برخی از این اختلالات عبارتند از : اسپینا بیفیدا ( باز باقی ماندن قاعده مهره ها که سبب نمایان شدن نخاع و اعصاب می شود)؛ انانسفالی (عدم وجود مغز و نخاع به صورت مادرزادی)؛ و انسفالوسل (بیرون زدگی مغز داخل حفره ای در جدار جمجمه). در مادرانی که یک ماه پیش از باردار شدن مقدار دوز پیشنهاد شده (۴۰۰ میکروگرم روزانه) اسید فولیک را مصرف کرده و آنرا تا پایان سه ماهه اول ادامه داده اند وقوع این بیماریها در جنین کمتر گزارش شده است. همین یک دلیل کافیست تا هر خانم باردار حتی پیش از بارداری مصرف این ماده را آغاز کند. به علاوه برخی از مطالعات نیز افزایش احتمال وقوع سقط، شکاف لب یا کام، اختلالات اندامها و انواع خاصی از اختلالات قلبی را در نوزادان مادرانی که به نظر می رسیده در طول بارداری به اندازه کافی فولیک اسید مصرف نکرده اند، نشان داده است.

بدن شما برای ساختن، ترمیم و عملکرد مناسب DNA به این ماده غذایی نیاز دارد. DNA نقشه ژنتیک ما را تشکیل می دهد و سنگ بنای اولیه سلولهاست، بنابراین در وضعیت بارداری که سلولها بشدت در حال تکثیر و رشد هستند به مقدار زیادی اسید فولیک نیاز خواهد بود. از سوی دیگر اسید فولیک در یک روند متابولیک پیچیده دیگر نیز نقش دارد که در آن یک اسید آمینه به نوع دیگری تبدیل می شود و در صورت کمبود فولات در بدن ممکن است ازدیاد آن منجر به اختلالاتی در لخته شدن خون، جدا شدن جفت، سقط های مکرر و مرده زایی شود. در آخر اینکه فولیک اسید در ساخته شدن گلبولهای قرمز خون هم نقش دارد و کمبود فولیک اسید موجب بروز کم خونی در مادر نیز می شود. ممکن است در چند قلویی ها و یا هنگامی که مادر نیاز بیشتری به این ماده دارد (مانند بیماری کرون یا اعتیاد به الکل)، مصرف فولیک اسید اضافی ضرورت پیدا کند.

علائم کمبود این ماده چیست؟

علائم ناشی از کمبود اسید فولیک ممکن است بصورت مخفی باشد و علائم اختصاصی برای تشخیص آن وجود نداشته باشد. ممکن است فرد دچار اسهال، کاهش اشتها، از دست دادن وزن، ضعف، زخم در دهان و زبان، سردرد، تپش قلب و تحریک پذیری شود. اگر مقدار کمبود اسید فولیک در بدن شما در حد خفیف باشد حتی ممکن است هیچ علامت بارزی نداشته باشید، در حالیکه تاثیر نامناسب بر جنین در حال رشد و تکامل بسیار قابل توجه و وخیم خواهد بود. به همین دلیل است که همه زنان در سنین باروری باید اسید فولیک مصرف کنند حتی اگر به نظر می رسد از نظر سلامتی مشکلی ندارند.

به چه مقدار اسید فولیک نیاز دارم؟

یک ماه قبل از اینکه اقدام به شروع بارداری کنید، باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک را برای کاهش خطر اختلالات لوله عصبی در جنین مصرف کنید. تکامل لوله عصبی از حدود هفته سوم پس از لقاح آغاز می شود و این ممکن است همزمان با وقتی باشد که شما تازه از بارداری خود با خبر شده اید. از آنجا که نسبت زیادی از بارداری ها ممکن است بدون برنامه ریزی قبلی اتفاق افتد صاحب نظران بهداشت عمومی معتقدند که کلیه زنان در سنین باروری بهتر است بطور روزانه اسید فولیک مصرف کنند.

از زمانی که شما باردار می شوید این مقدار حتی افزایش می یابد و شما باید روزانه ۶۰۰ میکروگرم تا ۱ میلی گرم اسید فولیک مصرف کنید. از آنجا که اسید فولیک یک ویتامین محلول در آب است، بدن مقادیر بیشتر از نیاز را دفع می کند و به همین دلیل نیز برای مدت زیادی در بدن ذخیره نمی شود و باید هر روز آن را جایگزین کرد.

یک مطالعه نشان داده است که میزان فولات در خون زنان باردار چاق کمتر از زنان لاغر و کوچک جثه است و همچنین احتمال بروز اختلالات لوله عصبی در نوزادان مادران چاق بیشتر است. اما هنوز رابطه قطعی میان این دو موضوع کاملا مشخص نشده است.

خانمهایی که دارای فرزندی با اختلال لوله عصبی هستند ریسک بالاتری دارند تا در بارداری بعدی نیز این مساله برای جنین بوجود آید. بنابراین به این گروه از زنان باردار توصیه می شود که حدود ده برابر افراد عادی یعنی روزانه ۴ میلیگرم اسید فولیک مصرف کنند و مانند سایرین مصرف آنرا از یک ماه قبل از بارداری شروع کرده و تا حداقل پایان سه ماهه اول بارداری ادامه دهند.

آیا لازم است که قرصهای مکمل ویتامینی مصرف کنم؟

قطعا شما به مصرف روزانه اسید فولیک بصورت قرص مکمل نیاز دارید. حتی اگر فردی باشید که از میوه ها و سبزیجات تازه به اندازه کافی مصرف می کنید بهتر است این ماده را بصورت قرص نیز به تغذیه روزانه خود اضافه کنید. اگر تهوع اوایل بارداری مانع از مصرف مرتب ویتامینهای مخصوص این دوره می شود حداقل می توانید قرص اسید فولیک را بطور جداگانه تهیه کرده و با توجه به کوچک بودن آن به سادگی میل نمائید.

بهترین منابع غذایی آن کدامند؟

برخی فرآورده های غلات مانند برخی انواع آرد، غلات مورد مصرف در صبحانه و پاستاها با فولیک اسید غنی می شوند. اتخاذ یک رژیم غذایی متعادل می تواند به شما در رفع نیاز به اسید فولیک کمک کند. مصرف روزانه یک فنجان غلات غنی شده با صبحانه همراه شیر و نوشیدن یک لیوان آب پرتقال می تواند نیمی از نیاز روزانه شما به فولیک اسید را برآورده کند. برخی مواد دیگر که به صورت طبیعی حاوی اسید فولیک هستند عبارتند از : میوه ها مانند پرتقال و توت فرنگی، بنشن مانند عدس، مخمر آبجو، سویا، فرآورده های غلات و سبزیجات با برگ های سبز تیره مانند کلم بروکلی، نخود فرنگی و مارچوبه.

  1. سارا

    بهترین زمان مصرف اسیدفولیک چه زمانی است؟قبل از غذا،بعد از غذا یا قبل از خواب.

    • مدیریت

      سلام بهترزمان مصرف مکمل اسيد فوليک را با خوراکي‌هاي حاوي اين ريزمغذي‌ مصرف کنيد براي جذب بهتر و تاثير بيشتر مکمل اسيد فوليک بايد آن را در ساعت‌هاي مشخصي از روز مصرف کنيد اينکه مکمل اسيد فوليک را صبح، ظهر، عصر يا حتي هنگام خواب مصرف کنيد اهميت و فرق چنداني ندارد همان‌طور که گفتيم مهم اين است که آن را هر روز و در ساعت مشخصي بخوريد موفق باشید

  2. رضا

    سلام خسته نباشی به خدمت شماببخشیدچندین توبرنامه دوره باشگاهیم برام اسیدفولیک نوشتن دلیل این قرص جیه؟؟
    باسپاس

    • محمد افشار

      اسید فولیک چیست؟ خواص و خطرات اسید فولیک کدام اند؟

      اسید فولیک (Folic Acid) یکی از انواع ویتامین های گروه B است و برای رشد سلول ها و متابولیسم (سوخت و ساز) بدن لازم می باشد. واژه فولات (Folate) همان فولیک اسیدی بوده که در منابع طبیعی یافت می شود. اسید فولیک نسخه دست ساز فولات بوده و در مکمل ها یافت می شود. مقاله امروز راستینه به معرفی اسید فولیک، بررسی خواص و فواید آن، مضرات فولیک اسید و مشخص کردن افرادیکه باید از این مکمل استفاده کنند، می پردازد.

      چه کسانی فولیک اسید استفاده می کنند؟ خوراکی های حاوی اسید فولیک

      مصرف اسید فولیک برای زنان باردار و زنانیکه قصد بارداری دارند لازم می باشد. اسید فولیک خطر نقص های مادرزادی مغز و ستون فقرات کودک را ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش می دهد. فولیک اسید همچنین می تواند خطر دردهای زودرس و پره املامپسی را کاهش می دهد. پزشکان پیشنهاد می دهند که هر زنی در سنین بارداری اسید فولیک و یا مولتی ویتامین مصرف نماید. اسید فولیک ممکن است بتواند از نقص های مادرزادی که قبل از اطلاع زن از بارداریش رخ می دهد، پیشگیری می کند.

      اسید فولیک برای درمان کمبود آن که باعث بعضی از انواع کم خونی و سایر مشکلات شده استفاده می شود. کمبود اسید فولیک در بین افرادیکه مشکلات گوارشی، بیماری های کلیه و کبد و یا اعتیاد به الکل دارند، شایع می باشد. زمانیکه اسید فولیک برای درمان کمبود آن مصرف می شود، باید به همراه ویتامین B12 مصرف گردد، این دو مکمل بعلاوه درمان کم خونی ناشی از آنها برای بهبود سلامت اعصاب نیز مفید می باشند. همچنین اسید فولیک برای کاهش مضرات داروی متوترکسات (methotrexate) که برای درمان پسوریازیس و آرتریت روماتوئید استفاده می شود، تجویز می گردد.

      اسید فولیک برای باروری در هردو مردان و زنان لازم می باشد. اسید فولیک کیفیت اسپرم را افزایش داده و خطر نازایی را در زنان کاهش می دهد.

      اسید فولیک برای درمان و یا پیشگیری از سایر مشکلات و بیماری ها همچون سرطان خون، آمنوره (فقدان پریود قاعدگی)، مصمومیت با آرسنیک، اختلال دوقطبی، سرطان، سندرم خستگی مزمن، عملکرد شناختی، بیماری عروق کرونر، جنون و آلزایمر، افسردگی، دیابت، بیماری صرع، سلامت عمومی، گلوکم، نقرس، بهبود رشد، بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری ام اس، سکته مغزی، سرگیجه و لخته خون نیز استفاده می شود، با اینحال تحقیقات کافی در اینباره و کارایی اسید فولیک در درمان این موارد وجود ندارد و نمی توان تاثیر آن را رد و یا تایید نمود.

      در مورد سرطان روده بزرگ (کولون) و استفاده از این مکمل در درمان آن باید گفت که این ویتامین هیچ تاثیری بر سرطان کولون نداشته و حتی در صورت مصرف ۳ تا ۶ سال مداوم از این ویتامین خطر ابتلای افراد به سرطان کولون افزایش می یابد.

      چه میزان فولیک اسید باید مصرف نماییم؟

      میزان پیشنهادی مصرف (RDA) اسید فولیک شامل هم اسید فولیک موجود در خوراکی ها و هم اسید فولیک موجود در مکمل ها به قرار جدول زیر می باشد:

      گروه میزان توصیه شده مصرف اسید فولیک
      ۰ تا ۶ ماهگی ۶۵ میکروگرم در روز
      ۷ تا ۱۲ ماهگی ۸۰ میکروگرم در روز
      ۱ تا ۳ سالگی ۱۵۰ میکروگرم در روز
      ۴ تا ۸ سالگی ۲۰۰ میکروگرم در روز
      ۹ تا ۱۳ سالگی ۳۰۰ میکروگرم در روز
      ۱۴ سال به بالا ۴۰۰ میکروگرم در روز
      زنان باردار ۶۰۰ میکروگرم در روز
      زنان شیرده ۵۰۰ میکروگرم در روز
      آخرین سطح مصرف قابل تحمل (UL) میزانی است که فرد با مصرف این مقدار مکمل نیز باز ایمنی و سلامت بدنش بخطر نیافتاده و دچار مشکل نمی شود. مصرف بیشتر از این حد با دستور پزشک مجاز بوده ولی در غیر این صورت مجاز نمی باشد. این میزان برای اسید فولیک بشرح:

      گروه آخرین سطح قابل تحمل
      ۱ تا ۳ سال ۳۰۰ میکروگرم در روز
      ۴ تا ۸ سال ۴۰۰ میکروگرم در روز
      ۹ تا ۱۳ سال ۶۰۰ میکروگرم در روز
      ۱۴ تا ۱۸ سال ۸۰۰ میکروگرم در روز
      ۱۹ سال به بالا ۱۰۰۰ میکروگرم در روز
      منابع طبیعی فولیک اسید کدام اند؟

      منابع خوب و مفید اسید فولیک شامل:

      سبزجات از جمله اسفناج، بروکلی و کاهو
      لوبیا، نخود فرنگی و عدس
      میوه هایی همچون لیمو، موز، طالبی، هندوانه، پرتقال، کیوی و عنبه
      جگر و قلوه جگر نباید در زنان باردار استفاده شود)
      زرده تخم مرغ، شیر، دانه های آفتابگردان و حبوبات نیز از دیگر منابع این ویتامین می باشند.
      عوارض کمبود اسید فولیک

      بجز کم خونی و نقایص مادرزادی، کمبود اسید فولیک باعث مشکلاتی همچون:

      افزایش خطر سکته قلبی دوم
      افزایش خطر سکته مغزی
      افزایش خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان همچون سرطان معده
      کاهش قابل ملاحظه تعداد اسپرم در مردان شده و ممکن است بتواند باعث ناباروری مردان شود.
      افزایش خطر ابتلا به افسردگی
      خطرات، عوارض جانبی و تداخلات این ویتامین کدام اند؟

      آلرژی به فولیک اسید، بعضی افراد ممکن است به فولیک اسید و یا محصولاتی که حاوی آن هستند آلرژی داشته باشند و باید از مصرف اسید فولیک خودداری نمایند.
      عوارض جانبی، اسید فولیک عموما بی خطر بوده، بعضی از عوارض جانبی آن در مقادیر بالای مصرف شامل تهوع، نفخ شکم، باد معده و بی خوابی است.
      تداخلات دارویی، مقادیر بالای اسید فولیک می تواند تاثیر بعضی از داروهای ضد صرع را کم کند. اگر شما داروی خاصی مصرف می کنید باید با پزشک درباره مصرف فولیک اسید مشورت نمایید. بعضی از انواع داروها همچون داروهای درمان دیابت، داروهای خواب آور و بعضی از انواع آنتی بیوتیک باعث کاهش سطح فولیک اسید در بدن شما می گردد.
      خطرات، اسید فولیک بعضی اوقات باعث پنهان شدن علایم بعضی از بیمار های خطرناک که در نتیجه کمبود ویتامین B12 هستند، می شود.

    • بزهاد

      اصولا اسید فولیک برای درمان کم خونی توصیه میشه

      • ورزشکار حرفه ای

        لزوم وجود اسید فولیک در رژیم غذایی ورزشکاران

        اسید فولیک را میتوان جزء مواد غذایی ضروری بر شمرد. چرا که تاثیر و نقش مهمی را در بدن ایفا می کند. اسید فولیک با وارد شدن در بدن شروع به همکاری با چندین آنزیم مختلف کرده و در نهایت DNA را می ساز. این ماده برای سلامت سیستم عصبی بسیار مهم است.

        مقدار نیاز روزانه:

        ۴۰۰ میکروگرم

        اسید فولیک یک منبع انرژی غذایی است که موجب ساخته شدن موادی در بدن می شود. این ماده تقریبا با ۲۰ آنزیم مختلف همکاری می کن تا DNA، یعنی ماده ای که حاوی رمز ژنتیکی بدن می باشد، ساخته شود و از طرفی وجود آن برای عملکرد طبیعی عصب نیز ضروری است.

        همچنین به نظر می رسد اسید فولیک از طریق کاهش مقادیر هوموسیستئین در بدن، ماده شیمیایی مخرب سرخرگ ها که در خون افرادی که گوشت می خورند تجمع می یابد، مانع از بروز بیماری های قلبی و سکته مغزی می شود.

        به علاوه اسید فولیک ممکن است به محافظت از بدن در برابر سرطان های ریه، روده بزرگ و گردن رحم نیز کمک کند. در مطالعه ای که در دانشگاه آلاباما در بیرمنگهام انجام شد، دانشمندان دریافتند زنانی که سلول های گردن رحم آنها انباشته از فولات (شکل طبیعی اسید فولیک) بود نسبت به زنانی که مقادیر فولات اندکی داشتند، وقتی که در معرض عوامل خطرساز متعددی همچون دود سیگار، ویروس پاپیلومای انسانی، قرص های ضدبارداری و به دنیا آوردن فرزند قرار گرفتند دو تا پنج مرتبه کمتر دچار دیس پلازی گردن رحم شدند. (دیس پلازی گردن رحم نوعی بیماری است که در آن سلول های گردن رحم دچار رشد و نمو غیرطبیعی می شوند. این حالت گاهی در بعضی از زنان تا حد سرطان پیشرفت می کند.)

        اسید فولیک همچنین جنین را از نقایص مادرزادی تهدید کننده زندگی که در مغز و نخاع روی می دهد، محافظت می کند. متاسفانه، پژوهشی که توسط مارچ آف دایمس انجام شد نشان می دهد ۹۰% زنان در سن باروری از توصیه دولت فدرال به تمام زنانی که قادر به باروری هستند در مورد مصرف ۴۰۰میکروگرم اسید فولیک در روز بی اطلاع بوده و تنها ۱۵% از این موضوع آگاهند. این مقدار اسید فولیک در مکمل های مولتی ویتامین/مینرال موجود است. با این حال تنها ۲۸% از زنان مورد مطالعه روزانه یک مکمل حاوی اسید فولیک مصرف می کردند.

        مصرف بی خطر اسید فولیک:

        هرچند یک بررسی نشان داد که مصرف پانزده میلیگرم (۱۵هزار میکروگرم) اسید فولیک در روز موجب بروز تهوع، نفخ، مشکلات خواب و تحریک پذیری می شود، ولی با وجود این اسید فولیک حتی وقتی در مقادیر زیاد مصرف می شود واقعا بدون عارضه جانبی است. دوزهای بیش از ۴۰۰میکروگرم در روز می تواند علائم کم خونی بدخیم، یک بیماری بالقوه کشنده ناشی از کمبود ویتامین B۱۲، را مخفی کند.

        دکتر میر استمپفر، محقق دانشکد بهداشت عمومی هاروارد می گوید: «به طور کلی، مقدار مناسب مصرف فولات در روز ۴/۰ میلیگرم (۴۰۰میکروگرم) است، که طبق برنامه ریزی دقیقی که می توان تنظیم کرد باید مصرف شود.» یک مثال برای این برنامه ریزی که میزان لازم فولات در روز را تامین می کند چنین است: یک فنجان آب پرتقال (۱۱۰میکروگرم) و یک فنجان غلات غنی از فولات (۱۶۰میکروگرم) به علاوه یک فنجان اسفناج خام در سالاد ناهار یا شام (۱۳۰میکروگرم). هرچند فولات در غذاهای یاد شده و بسیاری غذاهای دیگر موجود می باشد، اما باید آگاه بود که ۵۰% این ماده مغذی در طی مراحل تهیه، نگهداری و طبخ غذا در منزل از بین می رود. به طور کلی، بیشتر فولات موجود در غذاها توسط گرما و نور نابود می شود.

        موادی که نیاز بدن شما را به ویتامین افزایش می دهند شامل الکل، تنباکو، آسپیرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، قرص های ضد بارداری، قرص های حاوی شیره لوزالمعده، استروژن، داروهای ضد اسید معده، داروهای التهاب مفصل مانند متوترکسات و داروهای تجویز شده برای تشنج، مالاریا و عفونت های باکتریایی است

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ | بررسی آخرین مقالات، خبرها و یافته های دنیای ورزش در رشته بدنسازی، پرورش اندام، پاورلیفتینگ و آمادگی جسمانی، گالری تصاویر و فیلم، مجلات و مشاوره