پزشكان دانشگاه استانفورد در كاليفرنيا تاكيد كردند كساني كه به بيماري كبد چرب مبتلا هستند، بيش از افرادي كه كبد سالم دارند در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع دوم هستند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، ‌نتايج يك سري آزمايشات جديد نشان داده است كه مبتلايان به بيماري كبد چرب پنج برابر بيشتر با خطر ابتلا به ديابت نوع دوم مواجه هستند.

خبرگزاري شينهوا دراين ‌باره گزارش داد: اين پزشكان در آزمايشات خود روي 11 هزار و 91 داوطلب كره‌اي مطالعه كردند كه معاينات پزشكي روي آنها انجام شده بود. اين معاينات شامل غلظت انسولين ناشتا و آزمايشات فرا صوتي در ناحيه شكمي در ابتداي آزمايشات بودند. مطالعات تا 5 سال ادامه پيدا كرد و اطلاعات پزشكي مربوط به داوطلبان دنبال شد.

نتايج بررسي‌ها تاييد كرد: بدون در نظر گرفتن فاكتور غلظت انسوليني، افرادي كه مبتلا به كبد چرب بودند، خيلي بيشتر دچار مشكلات متابوليكي شامل افزايش گلوكز (قند خون) و افزايش غلظت تري گليسيريد و كاهش كلسترول ليپوپروتئين پرچگالي مي‌شوند.

دكتر سون كيم از متخصصان دانشگاه استانفورد و سرپرست اصلي اين مطالعات تاكيد كرد: بسياري از بيماران و حتي درمانگرها تصور مي‌كنند كه چربي موجود در كبد فقط چربي است كه وجود آن در كبد طبيعي است اما ما معتقديم كه وقتي بيماري كبد چرب در فردي تشخيص داده شد يك نشانه هشدار دهنده و زنگ خطر ابتلا به ديابت نوع دوم است.

شرح اين مطالعات در نشريه انجمن آمريكايي پيشرفت علوم منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *