امینو اسید‌های شاخه دار (BCAAs)

آمینو اسید های شاخه دار

به سه آمینو اسید ضروری والین، لوسین و ایزولوسین امینو اسید‌های شاخه دار میگویند.

در این مقاله شما در مورد امینو اسید‌های شاخه دار موارد زیر را خواهید آموخت:
۱) مزایای امینو اسید‌های شاخه دار روی بدن انسان
۲) مقدار مورد نیاز بدن به هر کدام از این سه امینو اسید ضروری
۳) غذا‌های شامل امینو اسید‌های شاخه دار

(BCAAs) مکمل‌هایی بسیار محبوب هستند که به صورت گسترده نیز به فروش می‌رسند.این مکمل‌ها به خصوص در بدن سازی و دیگر ورزش‌ها که نیازمند داشتن عضلاتی قدتمند می‌باشد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.این امینو اسید‌ها نمیتوانند به تنهایی توسط بدن ساخته شوند بنابراین شما مجبورید که از طریق مواد غذایی یا مکمل‌هایی که شامل این امینو اسید‌ها هستند آنها را در اختیار بدن خود قرار دهید.(BCAAs) نقشی‌ اساسی‌ در متابولیسم بدن انسان ایفا می‌کند و به طور فعال از آن در درمان بیماری سیروز کبدی استفاده میشود.

والین
آمینو اسید شاخه دار والین در کاربرد‌های صنعتی نظیر تخمیر نوشیدنی‌‌های الکلی کاربرد فراوان دارد و همچنین این امینو اسید واحد تشکیل دهنده مرکزی بسیاری از آنزیم‌های مهم بدن می‌باشد.این امینو اسید در فرایند تولید انرژی درون بدن نقشی اساسی‌ ایفا می‌کند و از این طریق نقشی‌ مهم در قدرت فیزیکی‌ ما ایفا می‌کند.غذا‌های شامل مقادیر بالای والین در بین بدن سازان بسیار محبوب میباشند.

لوسین
لوسین نقشی‌ اساسی‌ در متابولیسم بافت‌های ماهیچه ای دارد بنابراین این امینو اسید در ساخت و حفظ ماهیچه‌ها نقشی‌ اساسی‌ را ایفا می‌کند.این امینو اسید همچنین بخش اصلی‌ و مهم بسیاری از پروتئین‌ها را تشکیل میدهد و بنابراین در فرایند ترمیم عضلات نقشی‌ بسیار وسیع‌ و مهم دارد.هر فرد بزرگسال باید در روز ۱۰-۵۰ میلی‌ گرم لوسین به ازای هر کیلو از وزن بدن مصرف کند.

ایزو لوسین
امینو اسید ایزو لوسین نیز نقشی‌ اساسی‌ در تامین انرژی مورد نیاز ماهیچه‌ها ایفا می‌کند به خصوص در زمان‌هایی که در حال تمرینات طولانی‌ می‌باشیم.در صورتی‌ که بدن مقادیر مورد نیاز ایزو لوسین خود را از طریق جریان خون دریافت نکند به ناچار روی به ذخایر موجود در ماهیچه‌ها میاورد در این صورت میزان ایزو لوسین درون ماهیچه‌ها کاهش یافته و از مقدار ماهیچه‌ها کاسته میشود.بدن سازان باید از به وجود آمدن چنین شرایطی جلوگیری کنند.

مواد غذایی شامل مقادیر بالای (BCAAs)
امینو اسید‌های شاخه دار به طور ویژه در مواد غذایی حاوی پروتئین بالا یافت میشوند و به این صورت شما در واقع سه امینو اسید از هشت امینو اسید ضروری مورد نیاز بدن را مصرف می‌کنید.با رعایت یک رژیم متعادل و سالم رسیدن به حداقل مقادیر مورد نیاز بدن نمی‌تواند کار دشواری باشد.سایت ادکوان . البته برخی‌ از عوامل خاص ممکن است که این میزان حداقل را افزایش بدهد و مصرف مکمل‌ها برای تامین این مقادیر حداقل لازم به نظر می‌رسد.
شرایط کبدی هر فرد و میزان فعالیت‌های بالای فیزیکی‌ میتواند میزان نیاز بدن به امینو اسید‌های شاخه دار را افزایش دهد.در این حالت ورزشکاران و برخی‌ بیماران خاص که نیاز به مصرف بیشتر امینو اسید‌های شاخه دار دارند باید مقادیر بیشتری را مصرف کنند.

مواد غذایی شامل مقادیر بالای لوسین شامل گوشت گاو (به طور تقریبی دارای ۱۶۹۰ میلی‌ گرم لوسین در هر ۱۰۰ گرم)، سالمون (دارای ۱۶۱۵ میلی‌ گرم لوسین به ازای هر ۱۰۰ گرم)، تخم مرغ( دارای ۱۰۹۰ میلی‌ گرم لوسین به ازای هر ۱۰۰ گرم) و محصولات بر پایه گندم (شامل ۹۲۰ میلی‌ گرم لوسین به ازای هر ۱۰۰ گرم)
والین و ایزو لوسین نیز به صورت فراوانی‌ در گوشت و دیگر محصولات حیوانی یافت میشود.برای گیاهخواران نخود فرنگی‌ (۱۱۶۰ میلی‌ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم) و گردو (۷۵۰ میلی‌ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم) انتخاب‌های خوبی میباشند که دارای مقادیر بالای امینو اسید‌های شاخه دار میباشند.
گوشت خواران نیز میتوانند مقادیر زیادی از نیازمندی‌های روزانه خود را از طریق سینه مرغ (دارای ۱۲۲۰ میلی‌ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم) و برنج (دارای ۳۳۰ میلی‌ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم) تامین کنند.هر فرد بزرگسال سالم نیازمند مصرف ۱۰ گرم روزانه می‌باشد که این مقدار نیز میتواند بر اساس نیاز‌های هر فرد متغیر باشد.اگر که شما هم به طور مرتب و مستمر تمرینات روزانه انجام می‌دهید پس ارزش این را دارد که برای تامین نیاز‌های روزانه خود از مکمل‌های (BCAAs) استفاده کنید.

آمینو اسید های شاخه دار

عملکرد امینو اسید‌های شاخه دار
۱) تامین انرژی بافت‌های ماهیچه ای
بر خلاف دیگر امینو اسید ها، امینو اسید‌های شاخه دار عمدتا به جای اینکه در کبد مصرف شوند درون ماهیچه‌ها مصرف میشوند.به همین دلیل است که این سه مینو اسید اهمیت فوق‌العاده ای در تامین انرژی مورد نیاز ماهیچه‌ها دارند.این امینو اسید‌ها همچنین در درمان تومور‌ها به واسطه‌ کاهش میزان کاتابولیسم امینو اسید‌ها نیز تاثیر فراوانی‌ دارند.در شرایطی که کبد فرد در حالت وخیمی قرار دارد مصرف مقادیر کافی‌ امینو اسید‌های شاخه دار بسیار حیاتی می‌باشد زیرا این امینو اسید‌ها میتوانند از انتقال مواد زاید خون به درون مغز جلوگیری کنند.
لوسین به طور مخصوص نقشی‌ بسیار اساسی‌ در ساخت و حفظ ماهیچه‌ها به وسیله حمایت سنتز پروتئین درون ماهیچه‌ها و کبد ایفا می‌کند.همچنین این امینو اسید در تنظیم میزان ذخایر انرژی بدن نقشی‌ مهم دارد و در فرایند سنتز گلوکز نیز کمک می‌کند.توصیه میشود که از این امینو اسید هنگام اجرای رژیم‌های کم کربوهیدرات استفاده کنید.
والین نیز نقشی‌ اساسی‌ در بیوسنتز پروتئین و تبدیل مناسب مواد غذایی به انرژی ایفا می‌کند.این امینو اسید برای عضلات بسیار ضروری می‌باشد و به طور مرتب توسط ورزشکاران حرفه ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲) تحریک تولید انسولین
یکی‌ دیگر از وظایف مهم والین تحریک تولید انسولین می‌باشد که وظیفه تنظیم قند خون و افزایش سرعت جذب امینو اسید‌ها در ماهیچه‌ها و کبد را بر عهده دارد.کمبود مصرف والین در بدن باعث اختلال در رشد عضلات و کاهش بافت‌های ماهیچه ای میشود.
سومین امینو اسید شاخه دار یعنی‌ ایزو لوسین نیز نقشی‌ بسیار اساسی‌ در سنتز پروتئین و تامین انرژی مورد نیاز میتوکندری هر یک از سلول‌های ماهیچه ای ایفا می‌کند.یکی‌ دیگر از وظایف امینو اسید‌های شاخه دار در بدن حفظ سطح ثابت نیتروژن بدن می‌باشد.این موضوع مخصوصا در تولید بافت‌های ماهیچه ای جدید و رشد سالم عضلات کودکان و نوجوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
امینو اسید‌های شاخه دار میتوانند به طور کارآمدی در درمان برخی‌ بیماری‌های خاص مورد استفاده قرار بگیرند زیرا که این امینو اسید‌ها در فرایند‌های متابولیکی بدن نقش‌های اساسی‌ فراوانی‌ را ایفا میکنند.

۳) ضد پیری
اخیرا روی تاثیر لوسین بر بیماران سالخورده تحقیقاتی‌ صورت گرفته است.به این گروه از بیماران روزانه ۴ گرم لوسین همراه وعده‌های غذایی آنها داده شد.نتیجه این آزمایش بهبود سنتز پروتئین و فسفوریلاسیون برخی‌ از انتقال دهنده‌های عصبی مواد غذایی بود که این نتایج همه به واسطه‌ مصرف منظم لوسین از طریق رژیم غذایی به دست آمد.
پس نتیجه میگیریم که عضله‌ سازی نه تنها برای بدن سازان بلکه برای افرادی که دنبال یک سبک زندگی‌ سالم برای جلوگیری از پیری هستند نیز بسیار مهم می‌باشد.همچنین در تحقیقاتی‌ در سال ۲۰۱۰ مشخص شد که امینو اسید‌های شاخه دار یا به طور کل امینو اسید‌ها نقشی بسیار اساسی‌ در کاهش وزن سالم و پایدار ایفا میکنند.به علاوه مشخص شده است که مصرف ناکافی‌ امینو اسید‌های شاخه دار میتواند باعث دیابت در افراد شود.همچنین مشخص شده است که مصرف مقادیر بیشتر امینو اسید‌های شاخه دار میتواند باعث تحریک تولید انسولین شود و میتواند وضعیت بیماران دیابتی را در مجموع ارتقا بخشد.همین رابطه در مورد مصرف آرژنین و کارنیتین با دیابت نیز صادق است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *