چرا غذاهای تند برای سلامتی مفید است؟

اگر ادویه‌ها و فلفل تند به اندازه و بدون افراط مصرف شوند هم طعم بسیار خوش‌آیندی به غذاها می‌دهند و هم برای سلامتی بدن مفیدند.
اهل غذاهای پرادویه و تند هستید باید بگوییم کارتان درست است؛ و اگر جزو آن دسته افرادی هستید که از این قبیل غذاها فراری‌اند احتمالاً وقت آن رسیده سعی کنید ذائقه‌تان را به آن‌ها عادت دهید. البته منظورمان غذاهای تندی نیست بعد از خوردنش احتمالاً آتش از دهان بیرون می‌زند. منظورمان میزان معقول و خوش آیند تندی است.


نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که غذاهای پرادویه از ابتلا به مشکلات مربوط به معده و بیماری‌های متعدد دیگر پیشگیری می‌کند. برای آشنایی بیشتر با خواص این قبیل غذاها خط به خط با ما باشید.

چرا غذاهای تند برای سلامتی مفید است؟
چرا غذاهای تند برای سلامتی مفید است؟

به نظر می‌رسد عمر باورهایی که مدام می‌گویند غذاهای تند باعث ایجاد زخم معده و مشکلات دیگر می‌شود به سر آمده است. به خاطر این که مطالعات جدید نشان می‌دهد فلفل تند از مخاط معده حفاظت کرده و می‌تواند از بروز مشکلاتی که بر اثر مصرف بیش از حد داروهای مُسکن ایجاد می‌شود پیشگیری کند.

از این گذشته فلفل سرشار از کلسیم و ویتامین‌های A و C است که برای سلامتی تک تک ما مفید خواهد بود. همچنین باید بدانید که فلفل تند می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان را کاهش داده و به پیشگیری از دیابت کمک کند.
همین فلفلی که احتمالاً شما از آن فراری هستید باعث افزایش متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدنتان می‌شود.

توجه داشته باشید هر ماده‌ی غذایی هر اندازه که مفید هم باشد اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید به نفعتان نخواهد بود. نتایج پژوهشی که در مکزیک انجام شد نشان می‌دهد احتمال ابتلا به سرطان معده در بین افرادی که روزانه بین ۹ تا ۲۵ عدد فلفل جالاپنو خورده‌اند در مقایسه با افراد دیگر، به میزان بسیار اندکی بالا بوده است. باید بگوییم که فلفل جالاپنو مکزیکی یکی از انواع بسیار تند فلفل‌ها است که در عین حال بمب ویتامین C محسوب می‌شود. در واقع فلفل‌خورها تازه کار با مصرف به اندازه‌ی این فلفل هیچ مشکلی نداشته‌اند.
محققان مشاهده کرده‌اند کپسایسین موجود در فلفل می‌تواند سلول‌های سرطان‌زای ریه و پانکراس را کاهش دهد بدون این که به سلول‌های سالم مجاور آسیبی وارد کند

متأسفانه بسیاری از مردم خود را بی دلیل از مصرف فلفل تند محروم می‌کنند. بیشتر افرادی که از مشکلات مربوط به معده رنج می‌برد تصور می‌کنند که برای بهبود مشکل خود باید دور فلفل و غذاهای تند را خط قرمز بکشند. اما هیچ پژوهش علمی ثابت نکرده است که عدم مصرف فلفل مشکلات معده را رفع می‌کند. اگر ادویه‌ها و فلفل تند به اندازه و بدون افراط مصرف شوند هم طعم بسیار خوش‌آیندی به غذاها می‌دهند و هم برای سلامتی بدن مفیدند.

نتایج پژوهش‌ها و بررسی‌های متعدد علمی نشان می‌دهد که غذاهای تند برای سلامت بدن مفید است. نتایج چند پژوهش جدید حاکی از این است که فلفل تند حاوی خواص متعددی است. محققان مشاهده کرده‌اند کپسایسین موجود در فلفل می‌تواند سلول‌های سرطان‌زای ریه و پانکراس را کاهش دهد بدون این که به سلول‌های سالم مجاور آسیبی وارد کند. به عقیده‌ی محققان دلیل این که میزان برخی از سرطان‌ها در بین مردم مکزیک و هند کمتر از غربی‌هاست به دلیل مصرف بیشتر غذاهای تند است.
همچنین باید بگوییم نتایج دو پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد مصرف غذاهای حاوی فلفل تند از تجمع کلسترول در خون پیشگیری می‌کند و نیاز به انسولین را کاهش می‌دهد. همین تأثیر، نقش مهمی در پیشگیری از دیابت و درمان آن دارد.

تأثیر فلفل روی معده
بر اساس نتایج پژوهش‌هایی که در مجارستان انجام گرفته است، فلفل ترشح اسید معده و همچنین امکان خونریزی معده (به دلیل مصرف داروهای ضدالتهابی مانند آسپرین) را کاهش می‌دهد. به عقیده‌ی محققان سنگاپوری مصرف روزانه‌ی فلفل خطر ابتلا به زخم معده و اثنی‌عشر را به میزان ۵۳ درصد کاهش می‌دهد.

اما شاید بپرسید این احساس سوزشی که بعد از مصرف فلفل ایجاد می‌شود از چیست؟

این احساس سوزش معده به دلیل وجود کپسایسین فلفل است که طعم تندی به آن می‌دهد و باعث تحریک پایانه‌های عصبی می‌شود. درست است که این احساس سوزش، ناخوشایند است اما هیچ یافته‌ی علمی ثابت نکرده است که این سوزش می‌تواند منجر به بیماری‌ها و مشکلات حاد معده شود.

در واقع فلفل علاوه بر این که طعم خوبی به غذاها می‌دهد بسیار کم کالری است. فلفل، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد، به سوزاندن چربی‌ها کمک می‌کند و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند. پس به بهانه‌ی تند بودن و این که معده‌ام درد می‌گیرد خودتان را از خواص غذاهای تند محروم نکنید. البته باز تاکید می‌کنیم که در مصرف هیچ ماده‌ی غذایی افراط نکنید حتی اگر خیلی مفید باشد. فلفل نیز از این قاعده مستثنی نیست.

فواید و خواص غذای تند برای زنان و مردان

فواید و خواص غذای تند برای زنان و مردان
فواید و خواص غذای تند برای زنان و مردان

1. مبارزه با التهاب:

مجله تایم، التهاب را “قاتل مخفی” خواند، چون خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر، بیماری های قلبی عروقی، ورم مفاصل و سرطان را افزایش می دهد.خوشبختانه، ادویه هایی مانند زردچوبه، میخک، دارچین و زنجبیل خاصیت آنتی اکسیدان قوی دارند که می توانند به مبارزه با التهاب کمک کنند. طبق تحقیقات، کورکومین، دارویی که در زرد چوبه یافت می شود به کاهش ورم کمک می کند.

2. عمر ببیشتر:

اگر بخواهید 100 سال زندگی کنید، می توانید در غذاهایتان ادویه استفاده کنید. طبق مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد و مرکز ملی و کنترل بیماری ها، خوردن غذای تند به مدت شش یا هفت روز در هفته می تواند خطر مرگ را تا 14 درصد کاهش دهد.

چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید محققان می گویند که نمی توانند بگویند که به طور مستقیم غذای تند بر طول عمر طولانی ربط دارد و مطالعات بیشتری باید برای تایید این یافته ها انجام شود با این حال، آن ها بر این باورند که مصرف منظم غذای تند می تواند عوامل خطر مرگ مانند سرطان، بیماری های تنفسی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

3. کاهش ریسک ابتلا به سرطان:

کپسایسین، ترکییبی که در فلفل چیلی یافت می شود نیز می تواند به مبارزه با سرطان کمک کند.در مطالعه حیوانی، محققان دریافتند که کپسایسین مانع رشد سرطان پروستات می شود.افزودن زردچوبه به غذاها می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند.با توجه به تحقیقات، کورکومین می تواند ریسک سرطان معده، مغز، استخوان و پستان را کاهش دهد.

4. کنترل هوس غذا خوردن و البته کاهش وزن :

وقتی که حتی گرسنه نیستید، هوس غذا می کنید؟ادویه هایی مثل دارچین می تواند سطح قند خون شما را تنظیم کند و در نتیجه باعث می شود که هوستان را کنترل کنید.به گفته دانشگاه جورجیا، ادویه های دیگری که می توانند به تنظیم کردن قند خون کمک کنند، عبارتند از:

ریحان
میخک قرم
اسطوخدوس،
پونه کوهی
بادرنجبویه
نعناع و گشنیز.

5. افزایش متابولیسم:

شما باید راه های مختلفی برای بالا نگه داشتن متابولیسم پیدا کنید.طبق تحقیقات، با استفاده از فلفل قرمز می توانید سوخت بدن خود را بالا نگه دارید. این ادویه هم می تواند اشتهای شما را تنظیم کند.

اگرچه فلفل قرمز ممکن است متابولیسم را کمی افزایش دهد، اما ادویه به تنهایی نمی تواند جایگزین ورزش منظم باشد.اگر می خواهید متابولیسم بدن خود را تمام روز بالا نگه دارید، با تمرینات و ورزش ها قدرت و توده عضلانی خود را تقویت کنید.

6. تسکین درد:

آیا می دانستید که کپسایسین، ترکیبی که در فلفل چیلی وجود دارد و حس تندی را می دهد، یکی از مواد اصلی در تسکین درد است؟فلفل چیلی را به غذای خود اضافه کنید، تا درد مفاصل و ماهیچه را کاهش دهد.مطالعات نشان می دهد که کپسایسین می تواند درد را در افراد مبتلا به آرتروز، روماتیسم و ورم مفاصل و فیبرومیالژیا کاهش دهد.

7. جذب بیشتر مواد مغذی:

شما به احتمال زیاد از این استراتژی ها برای دریافت مواد مغذی بیشتر از میوه ها و سبزیجات استفاده می کنید. حالا می توانید ادویه ها را به لیست غذایی خود اضافه کنید و از کمبود مواد مغذی جلوگیری کنید.فلفل سیاه مثال خوبی است. نشان داده شده است که جذب کورکومین و مواد مغذی را افزایش می دهد و می تواند به افزایش فراهمی زیستی داروها نیز کمک کند.

8. بهبود سلامت قلبی:

محققین مشاهده کرده اند که خطر کمتری از حملات قلبی و سکته در فرهنگ هایی وجود دارد که در آن مردم غذای تند می خورند.همچنین کشف کردند که مواد اولیه فعال در فلفل چیلی، به کاهش کلسترول پلاسما کمک می کنند.

9. جلوگیری از عفونت های باکتریایی:

زیره و زردچوبه می توانند به مبارزه با باکتری های مضر در بدن کمک کنند. تحقیقات نشان می دهد که این ادویه خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدان قوی دارند.

10. تسکین استرس:

آیا تا به حال بعد از خوردن غذاهای تند احساسات تنش شدیدی داشته اید؟خوب، ادویه باعث می شود که مغز شما اندورفین و دوپامین آزاد کند، هورمون های حس خوب که می تواند حال شما را بهبود و استرس را کاهش دهد.

 

مضرات غذای تند
همان‌طور که گفته شد مصرف بیش‌ازاندازه غذاهای تند بااینکه فوایدی برای بدن به همراه دارد اما مضراتی نیز دارد که این مضرات شامل:

بروز تحریک
کاپسایسین می‌تواند به‌عنوان یک ماده محرک قوی، به جدار داخلی معده آسیب برساند و باعث بروز ورم معده، زخم معده و بیماری‌های روده شود.

از دست دادن قوه چشایی
شما ادویه‌جات را به‌منظور افزایش طعم و مزه مواد غذایی، به غذاهای خود اضافه می‌کنید، اما غذاهای تند و پر ادویه، آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به قوه چشایی شما وارد می‌کنند و مانع از این می‌شوند که مزه غذاها را حس کنید.

بدتر شدن مشکل ریفلاکس اسید معده
غذاهای تند و پر ادویه، معمولاً علت بروز زخم معده یا سوزش سر دل نیستند بلکه با خوردن غذاهای تند، مشکلات مربوط به ریفلاکس اسید معده بدتر می‌شود.

بروز اسهال
خوردن غذاهای تند باعث سوزش و ناراحتی دستگاه گوارش می‌شوند که همین موضوع باعث حرکت سریع مواد غذایی در‌ درون روده‌ها شده و حالتی شبیه به ضد یبوست و ملین را به وجود می‌آورند.

کاهش حساسیت غدد چشایی
اگر همیشه غذاهای تند می‌خورید، متوجه می‌شوید که غدد چشایی شما حساسیت خود را از دست می‌دهند. کاهش حساسیت قوه چشایی باعث می‌شود تا لذت بردن از خوردن غذاهای دیگر، سخت‌تر شود.

تحریک و خارش پوست
بسیاری از غذاهای تند باعث تحریک و خارش شدید پوستی می‌شوند.

سوزش و آتش گرفتن زبان
ادویه‌ها باعث مزه دار شدن غذاها می‌شوند و غذاها را خوشمزه می‌کنند، اما درنهایت شما با یک‌زبان سوخته و احساس سوزش دردهان و یا حتی بدتر از آن مواجه خواهید شد. غذای تند و پر ادویه، باعث سوزش سر دل و ریفلاکس اسید معده نیز می‌شوند به این دلیل که ادویه‌ها سرشار از خواص محرکی هستند که اثرات جانبی ناخواسته‌ای را به وجود می‌آورند.

مراقب زخم معده باشید
کم کردن وزن اضافی با مصرف فلفل قرمز به این معنا نیست که مقدار زیادی مواد غذایی تند را بخورید. میانه‌روی و اعتدال در خوردن مواد غذایی که حرارت بدنتان را بالا می‌برد، باعث افزایش متابولیسم بدن و درنتیجه منجر به کاهش وزن می‌شود. از طرفی مصرف چاشنی و ادویه بیش‌ازاندازه، باعث افزایش میزان اسید در معده شده و درنتیجه منجر به زخم معده خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *