آهن یک ماده معدنی ضروری به جهت حمل و ذخیره سازی اکسیژن در خون است .
همه افراد به خصوص ورزشکاران نیازمند آهن هستند. آهن به وفور در گوشت قرمز موجود است . اما اگر تمایلی به مصرف گوشت قرمز ندارید ، همچنین دوست ندارید از مکمل ها نیز استفاده کنید ، ما در این مقاله به معرفی غذاهای دیگر می پردازیم که شامل حجم فراوانی از آهن است . آهن به طور طبیعی در پروتئین هموگلوبین حیوانات و ماهی یافت می شود . اما شکل دیگری از آهن نیز وجود دارد که در سبزیجات و حبوبات یافت می شود .
دپارتمان تغذیه و فراورده های دارویی به بزرگسالان بالغ توصیه می کند که به مصرف روزانه حداقل ۸ میلی گرم آهن بپردازند . اما افراد زیر ۱۸ سال بهتر است به مصرف روزانه ۷ الی ۱۱ میلی گرم آهن بپردازند
منابع غذایی سرشار از آهن به جز گوشت قرمز جگر مرغ شامل حجم بالایی آهن است تقریباً در هر ۶۰۰گرم آن ۱۳ میلی گرم آهن موجود است به جز گوشت قرمز و ماهی مواردی نظیر صدف خوراکی ، گوشت تیره جوجه و بوقلمون ، سینه جوجه ، تن و ساردین نیز شامل آهن هستند .
سبزیجات ، لوبیا و حبوبات حاوی آهن بسیاری از سبزیجات و لوبیا حاوی آهن هستند . البته بدن به جهت جذب آهن موجود در سبزیجات نیازمند زمان بیشتری است . البته در این زمینه می توانید از غذاهایی استفاده کنید که منجر به تسریع جذب می شوند ، و از آن جمله می توان به غذاهایی اشاره نمود که حاوی ویتامین C هستند
از سبزیجات و حبوباتی که دارای حجم مناسبی از آهن هستند می توان به اسفناج ،سویا ، لوبیا سبز ، لوبیا قرمز ، لوبیا چشم بلبلی و لوبیا چیتی اشاره کرد غلات و دانه ها و مغزهای روغنی حاوی آهن این دسته از مواد مغذی دارای مقادیر زیادی آهن هستند . از منابع آن در غلات و نان می توان به گندم و نان سفید و در مغزهای روغنی نظیر بادام ، بادام زمینی ، پسته و شیره قند اشاره کرد