مقایسه کره حیوانی با کره بادام زمینی

کره حیوانی پاستوریزه به طور طبیعی 80 درصد چربی دارد و 18 درصدش آب است، زیرا وقتی حرارت می‌بیند، کفی روی آن تشکیل می‌شود كه نشان دهنده ی بخار آب موجود در آن است.

در این نوع کره حدود 2 درصد نمک نیز هست و می‌توان گفت کره جزو خانواده‌ چربی‌هاست.

به علاوه، اسیدهای چرب موجود در کره نیز از نوع اشباع هستند که به راحتی جذب می شوند.

اما کره بادام زمینی از خود بادام زمینی مقوی‌تر است و املاح، پروتئین، فیبر و مقادیری کربوهیدرات دارد.

به طور كلی، هر 100 گرم کره بادام زمینی، 580 تا 588 کیلوکالری انرژی و 25 تا 26 درصد پروتئین دارد و در مقایسه با کره معمولی، 50 درصد چربی‌ و 6 درصد فیبر دارد.

در هر 100 گرم کره بادام‌زمینی، 2/9 گرم قند وجود دارد که عمدتا از نوع ساکاروز است.

مقداری سدیم و پتاسیم نیز در آن یافت می‌شود. در هر 100 گرم، 460 میلی‌گرم سدیم و 650 میلی‌گرم پتاسیم دارد.

کل میزان اسیدچرب اشباع موجود در کره بادام زمینی، حدود 10 تا 11 درصد است و بیشتر اسیدهای چرب آن از نوع غیر اشباع‌اند.

اگر بخواهیم بین کره حیوانی و کره بادام زمینی یکی را انتخاب کنیم، کره بادام زمینی ارجحیت دارد، ولی اگر همین کره را هم زیاد مصرف کنیم ، کالری زیادی به بدن می رساند و باعث اضافه وزن و چاقی خواهد شد.

مصرف کره بادام زمینی معمولا به‌عنوان میان‌وعده، انتخاب خوبی نیست، زیرا بهترین میان‌وعده‌ها، میوه‌ها هستند.

اگر کره بادام‌زمینی در وعده صبحانه مصرف شود، می‌تواند وعده غذایی کامل و خوبی را تشكیل دهد، مخصوصا برای دانش آموزان.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، وجود تركیبات آلرژی زا در بادام زمینی است که باید جدی گرفته شود و در صورت داشتن حساسیت (آلرژی)، از برنامه غذایی حذف شود.

مقایسه کره حیوانی با کره بادام زمینی
مقایسه کره حیوانی با کره بادام زمینی

ارزش غذایی کره
میزان کالری، آب، درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌های یک قاشق غذاخوری (۱۴ گرم) کره به شرح زیر است:

انرژی: حدود ۱۰۲ کالری
آب: 16 درصد
پروتئین: 0/۱۲ گرم
کربوهیدرات: 0/۰۱ گرم
فیبر: 0 گرم
چربی: 11/۵۲ گرم (شامل ۷/۲۹ گرم چربی اشباع، ۳/۴۲ گرم چربی غیراشباع و ۰/۴۷ گرم چربی ترانس)
مقدار پروتئین و کربوهیدرات موجود در کره به‌قدری ناچیز است که می‌توان از مقادیر آن‌ها چشم‌پوشی کرد.

 

مضرات مصرف کره
اگر کره در حد اعتدال خورده شود، برای بدن مشکل‌ساز نخواهد بود. اما زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند سلامتی را در معرض خطر قرار دهد. مهم‌ترین مضرات کره حیوانی عبارتند از:

۱. برای بعضی از افراد آلرژی‌زا است
اگر مشخص شده است که به لبنیات حساسیت دارید یا به هر دلیلی باید از مصرف لبنیات در رژیم غذایی خود اجتناب کنید، لازم است از مصرف کره بپرهیزید. اگرچه کره پروتئین بسیار کمی دارد، اما همچنان حاوی پروتئین وی (whey protein) است که در بعضی از افراد باعث واکنش می‌شود. علائم آلرژی به لبنیات می‌تواند از واکنش‌های خفیف مانند کهیر تا علائم شدیدتر مثل مشکلات تنفسی متغیر باشد. اگر در مورد حساسیت به لبنیات و لزوم کنار گذاشتن کره از برنامه‌ی غذایی خود مطمئن نیستید، با پزشک مشورت کنید.

لاکتوز (قند شیر) کره ناچیز است، بنابراین مصرف آن در حد تعادل برای اکثر افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز بی‌خطر تلقی می‌شود. کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند، بعد از مصرف محصولات لبنی دچار مشکلات گوارشی می‌شوند.

۲. پرکالری است
کره کالری بالایی دارد، به طوری که در هر قاشق غذاخوری (۱۴ گرم) حاوی ۱۰۲ کالری انرژی است. از این‌رو، زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند به‌سرعت وزن بدن را بالا ببرد. گفته می‌شود که اگر بدون تغییر دادن رژیم غذایی خود هر روز یک سروینگ کره مصرف کنید، در طول یک سال تقریبا ۴/۵ کیلو وزن اضافه می‌کنید. بنابراین، بهتر است در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنید.

۳. ممکن است برای سلامت قلب مضر باشد

بیماری قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می‌شود. چند دهه است که ارتباط بین چربی‌ اشباع و بیماری قلبی در بین محققان به یک موضوع بحث‌برانگیز تبدیل شده است. بعضی از محققان بر این باورند که چربی اشباع سطح کلسترول بد (LDL) را بالا می‌برد و سلامت قلب را به خطر می‌اندازد. با این حال، منتقدان این نظریه معتقدند که چربی اشباع روی LDL متراکم کوچک (sdLDL) که ارتباط تنگاتنگی با بیماری قلبی دارد، تأثیر نمی‌گذارد. علاوه بر این، بسیاری از مطالعات نتوانسته‌اند ارتباط بین مصرف چربی اشباع و بیماری قلبی را کشف کنند.

این موضوع در مورد محصولات لبنی پرچرب مانند کره هم صدق می‌کند. بعضی از تحقیقات نشان داده‌اند که کره خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش نمی‌دهد، اما در سایر مطالعات مشخص شده است که خوردن آن می‌تواند اثرات نامطلوبی برای سلامتی داشته باشد.

برای مثال، محققان با بررسی ۱۶ مطالعه‌ی مختلف به این نتیجه رسیدند که مصرف محصولات لبنی پرچرب نظیر کره با کاهش خطر چاقی مرتبط است. در مطالعه‌ی دیگری هم مشاهده شد که مصرف متوسط غذاهای لبنی مثل کره می‌تواند به کاهش خطر حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی کمک کند.

در مقابل، یک مطالعه‌ی پنج هفته‌ای روی ۴۷ نفر نشان داد که مصرف متوسط کره در مقایسه با روغن زیتون باعث افزایش عوامل خطر بیماری قلبی (کلسترول تام و کلسترول بد) می‌شود. همچنین محققان در مطالعه‌ی دیگری اعلام کردند که خوردن ۵۰ گرم کره در روز به‌مدت چهار هفته باعث افزایش کلسترول بد می‌شود.

چربی‌های موجود در کره
۸۰ درصد کره از چربی و مابقی آن عمدتا از آب تشکیل شده است. کالری کره از چربی موجود در آن حاصل می‌شود. اگرچه کره چربی‌های مختلفی دارد، اما تقریبا ۶۳ درصد آن از نوع اشباع و ۲۶ درصد از نوع غیراشباع با یک پیوند دوگانه است. چربی غیراشباع با چند پیوند دوگانه ۴ درصد کل چربی کره را تشکیل می‌دهد. کلسترول و فسفولیپیدها هم از سایر چربی‌هایی هستند که در کره یافت می‌شوند. یک قاشق غذاخوری کره حاوی ۳۰/۵ میلی‌گرم کلسترول است.

آیا کره بادام زمینی می تواند جایگزین مناسبی برای کره حیوانی باشد؟
در پاسخ به این سؤال که آیا کره بادام‌زمینی می‌تواند جایگزین مناسبی برای کره حیوانی باشد؟ باید بگوییم که با اینکه افراط در مصرف هر نوع ماده غذایی باعث بروز عوارض مختلفی می‌شود؛ اما به‌طورکلی کره حیوانی به دلیل داشتن کلسترول و چربی بسیار بالا عوارضی برای سلامتی و بدن داشته و اگر به‌صورت مقدار زیادی مصرف شود باعث افزایش چربی شکمی می‌شود و امکان مصرف این ماده غذایی به‌صورت روزانه ممکن نیست؛ زیرا عوارض متعددی برای سلامتی به دنبال خواهد داشت. در این مقاله قصد دارین تا فواید کره بادام‌زمینی بیشتر آشنا شویم.

وجود اسیدهای چربی موجود در کره حیوانی باعث افزایش فشارخون شده و به‌مرورزمان حملات قلبی در فرد نمایان می‌شود. حملات قلبی یکی از عوارض کره حیوانی است؛ اما به شرطی که میزان مصرف بیش از حد استاندارد باشد.

اما کره بادام‌زمینی به دلیل داشتن مقدار مناسب کربوهیدرات پروتئین و چربی‌های سالم می‌تواند جایگزین مناسبی برای کره حیوانی در سفره صبحانه شما باشد.

کره بادام‌زمینی چگونه مصرف می‌شود؟
کره بادام‌زمینی چگونه مصرف می‌شود؟

کره بادام‌زمینی چگونه مصرف می‌شود؟
کره بادام زمینی برای اولین بار در سال ۱۸۸۲ و توسط مارسلوس گیلمور ادسونِ (Marcellus Gilmore Edson) کانادایی تولید شد و بیش از ۱۳۱ سال است که به محبوب‌ترین خوراکی دنیا، به‌ویژه در آمریکا بدل شده است. این کره سرشار از مواد مغذی و بسیار لذیذ است. این مادهٔ غذایی با هر نوع خوراکی از میوه و شکلات گرفته تا ژله و کرفس، قابل‌مصرف است. اما توصیه می‌شود که برای بهره‌مندی از خواص کره بادام‌زمینی بدون افراط در میزان مصرف روزانه مقدار کمی از این ماده غذایی استفاده کنید.

استفاده از کره بادام‌زمینی در وعده‌های غذایی مختلف
از این کره خوشمزه می‌توان در انواع غذاها و دسرها استفاده کرد و در وعده‌های غذایی مختلف و همم چنین میان‌وعده‌ها از آن استفاده نمود.

صبحانه از مهم‌ترین وعده‌های غذایی است. شما می‌توانید با مصرف کره بادام‌زمینی در این وعده انرژی زیادی دریافت کنید و تا ناهار گرسنه نشوید.

این کره را می‌توانید روی انواع نان‌ها و پنکیک‌ها و وافل‌ها پخش کرده و با مربا یا عسل یا موز و شکلات میل کنید. هم چنین با استفاده از جو دو سر، دانه چیا، شیر بادام یا شیر گاو و دارچین و کره بادام‌زمینی می‌توانید گرانولی خانگی تهیه کرده و در وعده صبحانه میل کنید.

برای وعده ناهار می‌توانید از کره بادام‌زمینی در سس سالاد خود استفاده کنید. با ترکیب این کره با روغن کنجد، آب لیموترش، سیر و زنجبیل سس خوشمزه‌ای به دست می‌آید که با سالاد، گوشت مرغ و گوسفند، سبزیجات پخته و یا نودل قابل سرو است.

می‌توانید از کره بادام‌زمینی داخل دسر بعد از شام خود استفاده کنید. پودینگ شکلات و بادام‌زمینی، پای نارگیل و کارامل و بستنی بادام‌زمینی از جمله دسرهای خوشمزه و پرکالری هستند که برای افزایش وزن مورداستفاده قرار می‌گیرند.

میان‌وعده‌های خوشمزه با کره بادام‌زمینی
استفاده از کره بادام‌زمینی در میان‌وعده‌ها نیز بسیار رایج است. این کره می‌تواند میان‌وعده شما را تبدیل به وعده‌ای سیرکننده و سالم کند. می‌توانید این کره آجیلی را با سبزیجاتی مثل سیب، کرفس، خیار و هویج مصرف کنید که کم‌کالری و پر از فیبر است. یا با استفاده از آن انرژی بار و گرانولا یا پاپ کرن تهیه کنید که سروتونین و دوپامین مغز را افزایش می‌دهد. هم چنین می‌توانید آن را داخل شیر گرم یا اسموتی‌های خود ریخته و میل کنید.

یک مدل اسموتی عالی با کره بادام‌زمینی می‌تواند ترکیبی از شیر، موز، عسل و دارچین با این کره باشد که به تقویت عضلات، سیر ماندن طولانی و هضم بهتر کمک می‌کند.

انواع کره بادام‌زمینی
کره بادام‌زمینی عسلی: در این نوع کره، هر ۲۵۰ گرم کره بادام‌زمینی با ۵۰ گرم عسل مخلوط شده است
کره بادام‌زمینی ساده: این نوع کره بادام‌زمینی کاملاً خالص است و هیچ گونه شکر یا شیرین کننده دیگری ندارد.
کره بادام زمینی پروتئینه: این محصول با مقداری پروتئین وی غنی شده و فاقد شیرین کننده می باشد. مناسب برای ورزشکاران عزیز.
کره بادام زمینی پروتئینه کاکائویی: این محصول با پروتئین وی و کاکائو غنی شده و با طعم بسیار جذابش برای همه افراد مناسب است.

۵ مورد از فواید کره بادام‌زمینی که نمی‌دانید
۵ مورد از فواید کره بادام‌زمینی که نمی‌دانید

۵ مورد از فواید کره بادام‌زمینی که نمی‌دانید
۱_کاهش خطر ابتلا به دیابت:
مصرف کره بادام‌زمینی می‌تواند خطر پیشرفت دیابت را کاهش دهد. بر اساس مطالعه‌ای که توسط جکسون (Jacobson) در مجلهٔ انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است، مصرف ۳۱ گرم آجیل یا کره بادام‌زمینی (در حدود ۲ قاشق غذاخوری)، حداقل ۵ روز در هفته می‌تواند خطر گسترش دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

۲_تقویت انرژی بدن:
اسید چرب تک زنجیره و پروتئینِ موجود در کره بادام‌زمینی سبب ایجاد احساس سیری می‌شود همچنین پروتئین، فیبر و اسیدهای چربِ موجود در کره بادام‌زمینی کمک می‌کنند تا انرژی لازم را از شروع روز تا نیمهٔ شب حفظ کنید.

مصرف کره بادام‌زمینی همراه با نان تست یا بدون آن به‌عنوان صبحانه، برای ناهار یا به همراه سیب به‌عنوان میان‌وعده می‌تواند باعث جلوگیری از پرخوری شما می‌شود. اما همیشه در مصرف کره بادام‌زمینی میانه‌روی کنید. بهترین مقدار مصرف کره بادام‌زمینی دو قاشق غذاخوری است.

۳_حفظ سلامت ماهیچه و اعصاب:
منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری است که عملکرد بیش از ۳۰۰ فعالیت بیوشیمیایی بدن را تقویت می‌کند. کره بادام‌زمینی سرشار از منیزیم است و این میزان در حدود ۱۲ درصد از منیزیمِ موردنیاز بدن در هر وعدهٔ مصرفی است.

این موضوع به این معناست که کره بادام‌زمینی می‌تواند به تنظیم دمای بدن، سم‌زدایی بدن، تولید انرژی، استحکام استخوان و دندان و حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک کند. شاید به همین دلیل است که کره بادام‌زمینی امروزه در میان ورزشکاران بسیار محبوب شده است.

۴_افزایش آ‎رامش و خونسردی:
مصرف کره بادام‌زمینی در افزایش آرامش و افزایش خونسردی مؤثر است و کمک می‌کند تا بر استرستان غلبه کنید. کره بادام‌زمینی دارای بتاسیتوسترول است که نوعی استرول گیاهی است.

به همین دلیل به ورزشکاران توصیه می‌شود تا از کره بادام‌زمینی استفاده کنند. بتاسیتوسترول به طبیعی شدن سطح بالای کلسترول کمک می‌کند و در زمان‌های استرس کلسترول را در تعادل با سایر هورمون‌ها نگه می‌دارد. بتاسیتوسترول همچنین می‌تواند به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک کند.

۵_افزایش بهرهٔ هوشی:
مطالعات نشان می‌دهند که چربیِ غیراشباعِ تک زنجیره که در غذاهایی مانند آجیل یا روغن‌زیتون وجود دارد، به حفظ سلامت و عملکرد مغز کمک می‌کند. ویژگی آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آجیل به کاهش استرس (آسیب اکسیدانی) مغز کمک می‌کند.

 

کره بادام‌زمینی برای لاغری
اگر می‌خواهید یک رژیم کم‌کالری بگیرید، مصرف آجیل می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند. کره بادام‌زمینی، پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیل‌ها دارد و این مقدار در دو قاشق غذاخوری چیزی در حدود ۸ گرم است.

همچنین به دلیل داشتن چربی و فیبر بالا می‌تواند به‌عنوان میان‌وعده، برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه دارد. درنتیجه میزان کالری دریافتی در طول روز کاهش پیدا می‌کند. مصرف ۲۰۰ کالری از کره بادام‌زمینی در مقایسه با مصرف ۲۰۰ کالری نان پرتزل ‌(pretzels)، بیشتر قادر به سیر نگه‌داشتن شماست.

بر اساس مطالعاتی که در نشریهٔ بین‌المللی «چاقی و اختلالات سوخت‌وساز مرتبط با آن» منتشر شده است، بادام‌زمینی می‌تواند باعث افزایش سوخت‌وساز بدن شود. بر اساس این تحقیق زمانی که افراد به طور روزانه ۵۰۰ کالری کره بادام‌زمینی را به مدت ۱۹ هفته مصرف می‌کنند، میزان سوخت‌وساز آنها تا ۱۱ درصد افزایش می‌یابد.

خواص کره بادام زمینی برای لاغری
اگر بخواهیم با وجود ۱۸۰ تا ۲۱۰ کالری‌ که این کره در هر وعده دارد، آن را غذایی رژیمی بنامیم شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما حقیقت این است که واقعاً می‌تواند یک غذای رژیمی باشد.

این کره گیاهی به علت داشتنِ ترکیبی از فیبر (۲ گرم در هر وعده) و پروتئین (۸ گرم در هر وعده) باعث می‌شود تا مدت طولانی‌تری احساس سیری داشته باشید، در نتیجه کمتر غذا می‌خورید. یکی از خواص کره بادام زمینی برای لاغری این است که مصرف آن باعث می‌شود تا اشتهای کاذبتان سرکوب شده و غذا خوردن‌تان را کنترل کنید.

فواید کره بادام زمینی برای چاقی
مگر می‌شود که یک ماده غذایی هم به لاغری کمک کند و هم به چاقی؟! بله کره بادام‌‌زمینی شامل این ویژگی است. هما‌ن‌طورکه مصرف کمِ آن باعث احساس سیری و در نهایت کاهش وزن می‌شود، مصرف زیاد این ماده هم موجب افزایش کالریِ دریافتی شما خواهد شد.

چگونه با مصرف کره بادام‌زمینی چاق شویم؟
همان‌طور که می‌بینید میزان کالری و چربی کره بادام‌زمینی بالاست و بنابراین در مصرف آن حتماً باید دقت کنید. علاوه بر این کره بادام‌زمینی سرشار از املاح و ویتامین‌های مفید است: منیزیم، پتاسیم و روی. به‌این‌ترتیب به نظر می‌رسد کره بادام‌زمینی هم برای افرادی که قصد چاق شدن دارند مفید است و هم برای افرادی که می‌خواهند لاغر شوند.

اگر به دنبال یک رژیم چاقی سریع هستید، به شما مصرف کره بادام‌زمینی را پیشنهاد می‌کنیم. مک دنیل می‌گوید: خواص موجود در کرهٔ آجیل‌ها درصورتی‌که با مواد دیگری مانند نان سفید یا کراکر و ژله یا شکلات مصرف شوند از بین می‌رود. همچنین کره بادام‌زمینی فراوری‌شده دارای مواد افزودنی ناسالم و مقدار زیادی نمک است.

چربی کاهش‌یافتهٔ کره بادام‌زمینی فراوری‌شده معمولاً قند را بالا می‌برد. همچنین از مصرف کره بادام‌زمینی که در فهرست ترکیبات آن از روغن هیدروژنه (چربی ترانس) استفاده شده است خودداری کنید، زیرا سبب گرفتگی عروق می‌شود.

معمولاً این نوع از کرهٔ آجیل‌ها به دلیل کالری بالا، به افرادی که می‌خواهند وزن خود را بالا ببرند توصیه می‌شود. این مواد در هر قاشق غذاخوری ۱۰۰ کالری انرژی دارند و نمی‌توان مقدار زیادی از آنها را مصرف کرد. همچنین کره بادام‌زمینی دارای شکر اضافی است تا طعم بهتری داشته باشد. ترکیب قند و چربی، ذخیره‌سازی چربی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. به دلیل این فواید کره بادام‌زمینی بهتر است از آن در رژیم چاقی خود استفاده کنید.

برای جلوگیری از افسردگی کره بادام‌زمینی بخورید
کره بادام‌زمینی همه خواص بادام‌زمینی را در خود جای‌داده است. تریپتوفان موجود در بادام‌زمینی ترشح مواد شیمیایی را افزایش می‌دهد و در نتیجه احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد.

 

تقویت سیستم ایمنی در برابر کرونا با مصرف کره بادام‌زمینی
کره بادام‌زمینی سرشار از آنتی‌اکسیدان است و در نتیجه در پیشگیری ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و البته عفونت‌های ویروسی و قارچی مؤثر است. کره بادام‌زمینی و بادام‌زمینی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند و از ابتلا به نوع شدید کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی پیشگیری می‌کنند.

جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی
جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی

جدول ارزش غذایی کره بادام زمینی
کره بادام زمینی شامل ۱۹۰ کالری در هر ۲ قاشق غذاخوری، با ۱۶ گرم چربی، ۸ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم فیبر و ۷ گرم پروتئین است. کره بادام زمینی سرشار از چربی‌های سالم، فولات، پتاسیم، ویتامین E و ویتامین‌های B است.

اطلاعات تغذیه زیر توسط سازمان غذا و کشاورزی ایالات متحده برای ۲ قاشق غذاخوری (۳۲ گرم) کره بادام زمینی با نمک اضافه شده ارائه شده است.

کالری ۱۹۰
چربی ۱۶ گرم
سدیم ۱۳۶ میلی گرم
کربوهیدرات ۸ گرم
فیبر ۲ گرم
شکر ۳ گرم
پروتئین ۷ گرم

 

مواد مغذی موجود در کره بادام زمینی
خاصیت کره بادام زمینی به مواد مغذی تشکیل دهنده‌ی آن برمی‌گردد. این کره محبوب و پرطرفدار دارای مواد مغذی زیر است:

ویتامین E: آنتی‌اکسیدانِ مورد نیاز روزانه بدن که از سلول‌ها در برابر استرس محافظت می‌کند.
منیزیم: منیزیم برای عملکرد بهتر عضلات مفید بوده و سلامت قلب را تضمین می‌کند.
فولیک اسید: این ماده معدنی برای سلامت سلول‌های جدید بدن ضروری است.
مس: مس برای تولید سلول‌های قرمز خون و سیستم ایمنیِ بدنتان اهمیت فراوان دارد.
فسفر: برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌هایتان مورد نیاز است.
نیاسین: یکی از اعضای خانواده ویتامین B است که غذا را به انرژی تبدیل می‌کند و برای سلامت اعصاب و سیستم گوارش هم مهم است.
منگنز: یکی دیگر از خواص کره بادام زمینی این است که برای عملکرد طبیعی مغز و فعالیت سیستم عصبی در بدن لازم است.

فواید کره بادام‌زمینی برای بدنسازان
کره بادام‌زمینی برای افراد ورزشکار و بدنساز فواید فراوانی دارد و نباید از خوردن آن غفلت کرد. کره بادام‌زمینی حاوی تعداد زیادی از ویتامین‌ها و مواد مغذی موردنیاز برای سلامت عضله است.

علاوه بر این کره بادام‌زمینی و بادام‌زمینی سرشار از پروتئین (پروتئینی معادل گوشت) است که برای ساخت بافت عضله حرف نخست را می‌زند. همچنین کره بادام‌زمینی علاوه بر سلامت قلب و کاهش کلسترول، پس از جراحت‌های مختلف به ترمیم عضله کمک می‌کند. برای اینکه از میزان نمک و قند کره بادام‌زمینی مطمئن باشید بهتر است از کره بادام‌زمینی ارگانیک استفاده کنید.

پروتئین بالا
کره بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین گیاهی است و پروتئین برای ترمیم و رشد عضلات پس از ورزش و فعالیت بدنی ضروری است. اگر ورزش می‌کنید، سعی کنید این کره را در برنامه غذایی‌تان قرار دهید.

چربی‌های سالم
کره بادام زمینی حاوی چربی‌های غیراشباع سالم از جمله اسیدهای چرب امگا ۳ است. این چربی‌ها به تامین انرژی پایدار کمک می‌کنند و از تولید هورمون‌های مربوط به رشد عضلات حمایت خواهند کرد.

کالری مناسب
عضله‌سازی مستلزم دریافت کالری بیشتر از کالری مصرفی است و مقدار قابل توجهی کالری در هر وعده برای‌تان فراهم می کند، که باعث می‌شود نیازهای کالری برای رشد ماهیچه‌ها را راحت‌تر برآورده کنید.

غنی از مواد مغذی
کره بادام زمینی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی است که از سلامت کلی و عملکرد عضلات حمایت می‌کند. به ویژه سرشار از ویتامین E، منیزیم و پتاسیم است. داشتن این مواد مغذی یکی از مهم‌ترین خواص کره بادام زمینی است.

خواص آنتی اکسیدانی
بادام زمینی حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند رسوراترول است که اثرات ضدالتهابی دارد. این آنتی اکسیدان می‌تواند به ریکاوری پس از تمرینات شدید و کاهش درد عضلانی شما کمک کند.

یک میان وعده راحت و خوشمزه
کره بادام زمینی یک غذای همه‌کاره است که به راحتی می‌توان آن را در رژیم غذایی خود گنجاند. می‌توان آن را روی نان سبوس‌دار پخش کرد، به اسموتی‌ها اضافه کرد، یا به‌عنوان چاشنی میوه و سبزیجات استفاده کرد و راهی سریع و راحت برای افزایش کالری و مواد مغذی دریافتی شما فراهم می‌کند.

بهترین زمان مصرف کره بادام‌زمینی برای بدنسازی
اگر می‌خواهید از این کره برای بدنسازی و فیتنس استفاده کنید، بهتر است آن را در وعده صبحانه خود بگنجانید. محققان بر این عقیده‌اند که فواید کره بادام‌زمینی در وعده صبحانه ورزشکاران به دو دلیل حائز اهمیت است:

اولین دلیل کالری بالای کره بادام‌زمینی است که می‌تواند سطح انرژی شما را در طول روز بالا نگه دارد. کالری که شما در ابتدای صبح دریافت می‌کنید صرف سوخت‌وساز بدن شده و به چربی تبدیل نمی‌شود.

علت دوم آن است که این کره حاوی پروتئین باکیفیت است که رشد و تقویت عضلات را در پی دارد. خوردن این کره در وعده صبحانه بدن را برای تمرینات قدرتی و ساخت عضلات بیشتر آماده خواهد کرد.

 

کره بادام‌زمینی چه اثراتی بر سلامتی کودکان دارد؟
کره بادام‌زمینی برای کودکان هم بسیار مفید است. اگر کره بادام‌زمینی در وعده صبحانه یا عصرانه کودک جای بگیرد، می‌تواند انرژی موردنیاز بدن او را برای انجام‌دادن فعالیت‌های ورزشی یا تمرکز برای درس‌خواندن افزایش دهد.

از طرف دیگر کره بادام‌زمینی، منبع خوبی برای دریافت ویتامین‌های E، B3 و B6 در کنار منگنز،‌ منیزیم و مس است. تمامی این ویتامین‌ها و املاح به حفظ سلامت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی و تقویت گردش خون در بدن کودکان کمک می‌کنند.

البته به‌خاطر آلرژی‌زا بودن بادام‌زمینی که از جمله مضرات آن محسوب می‌شود، بهتر است از دادن آن به کودکان زیر یک سال پرهیز کنید. بهتر است برای دادن کره بادام‌زمینی به کودکان زیر ۴ سال حتماً با پزشک او مشورت کنید.

 

کره بادام‌زمینی و مبارزه با انواع سرطان
فیتوسترول موجود در بادام‌زمینی و کره بادام‌زمینی نیز می‌تواند رشد سلول‌های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کند کرده و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد بکاهد. به‌علاوه، بادام‌زمینی حاوی نوعی آنتی‌اکسیدان به نام رزوراترول است که می‌تواند به‌نوعی ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد.

این تغییر شکل به کمک نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی یافت می‌شود، ایجاد می‌شود و به‌این‌ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد.

 

اهمیت استفاده از کره بادام‌زمینی در دوران بارداری
خواص کره بادام‌زمینی در بارداری به این دلیل مهم است که از حساسیت کودک بعد از تولد به بادام‌زمینی تا حد زیادی می‌کاهد. اگر خانم بارداری به کره بادام‌زمینی و خود بادام‌زمینی حساسیت نداشته باشد توصیه می‌شود که ۵ بار در هفته از کره بادام‌زمینی در وعده‌های غذایی مختلف استفاده کنند.

بهترین میزان مصرف کره بادام‌زمینی ۲ قاشق غذاخوری در طول روز است.

کره بادام زمینی چه خاصیت‌های دیگری دارد؟
هر چه از فواید و خاصیت کره بادام زمینی بگوییم، کم گفته‌ایم. در این قسمت بخشی از فواید این منبع غذایی را معرفی می‌کنیم.

۱. سرشار از مواد مغذی است!
جالب است بدانید که داخل یک قاشق آن حدود ۳ میلی‌گرم ویتامین E که آنتی‌اکسیدانی قوی است‌، ۴۹میلی‌گرم منیزیمِ استخوان‌ساز، ۲۰۸ میلی‌گرم پتاسیمِ دوست‌دار عضلات و ۰.۱۷ میلی‌گرم ویتامین B۶ ارتقادهنده سیستم ایمنی وجود دارد.
هر ۱۰۰ گرم از این ماده مغذی حاوی حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم پروتئین است. علت نیاز زیاد بدن به پروتئین این است که پروتئینی که دریافت می‌کنید تبدیل به آمینو اسید شده و صرف ترمیم سلول‌های بدن‌تان خواهد شد.
این نوع کره برخلاف کره‌های دیگر که در وعده صبحانه میل می‌کنید، حاوی ۸۵ درصد چربی غیراشباع (کاهش کلسترول خون) و دوست‌دار قلب شما است. البته ۱۵ درصد چربی بد و اشباع دارد که در برابر ۸۵ درصد چربیِ خوب، به چشم نمی‌آید.

۲. با سنگ صفراوی مبارزه می‌کند!
مصرف کره بادام‌زمینی به دلیل وجود چربی غیراشباع، از تشکیل سنگ صفرا پیشگیری می‌کند.

۳. از سرطان پیشگیری می‌کند!
این ماده مغذی و مفید می‌تواند با سرطان پروستات، روده بزرگ (به‌خصوص در زنان) و سرطان سینه مبارزه کند و احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

۴. قند خون را تنظیم می‌کند!
کره بادام‌زمینی یکی از منابع فوق‌العاده منیزیم (۱۵۰ میلی‌گرم در هر ۱۰۰ گرم) است. یعنی مصرف ۱۰۰ گرم آن حدوداً ۴۲ درصد از نیاز روزانه‌تان به منیزیم را برآورده می‌کند.

منیزیم نقش مهمی در سلامت عضلات، استخوان‌ها و سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین باعث می‌شود تا میزان قند و فشار خون‌تان تنظیم شود، چون اگر میزان پروتئین روزانه‌تان تأمین شود، روزانه ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی مهم در بدن‌تان اتفاق میفتد که برای‌تان نقش نجات‌دهنده را خواهد داشت.

۵. از ابتلا به سنگ کلیه پیشگیری می‌کند!
سنگ کلیه یکی از بیماری‌هایی است که در کشورهای توسعه‌یافته به وفور اتفاق میفتد و علت اصلی بروز آن، وزن بالا، رژیم غذایی نامناسب، داروهای کاهنده کلسترول خون و قرص‌های ضد بارداری است.

در مطالعه‌ای که بر روی رابطه بین احتمال بروز سنگ کلیه و مصرف کره بادام انجام شد، نتایج نشان ‌داد، زنانی که بیش از دو سال به‌صورت منظم این ماده مغذی را مصرف می‌کنند، در مقایسه با دیگر زنان، کمتر به بیماری سنگ کلیه گرفتار شده بودند.

۶. باعث افزایش انرژی می‌شود!
یکی دیگر از خواص کره بادام زمینی این است که حاوی فیبر، چربی، و پروتئین است. این مواد به تنظیم سطح انسولین خون کمک می‌کند و در نهایت باعث افزایش انرژی و بالارفتنِ کارایی‌تان در طول روز می‌شود. گنجاندنِ این ماده مغذی در وعده صبحانه کار فوق‌العاده‌ای است.

۷. از ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری می‌کند!
جالب است بدانید که مصرف روزانه این ماده مغذی، احتمال بروز سکته قلبی، دیابت و دیگر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. نتیجه تحقیق دیگری که در مجله انجمن پزشکی آمریکا به چاپ رسید، نشان داد که مصرف حدوداً دو قاشق غذاخوری از این ماده مغذی به مدت ۵ روز در هفته، احتمال ابتلا به دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش خواهد داد.

نکته مهم: مصرف هر ماده غذایی‌ بدونِ رعایت تعادل در آن، می‌تواند باعث آسیب به بدن شود، به‌ویژه در افرادی‌که مستعد آسیب هستند.

چقدر کره بخوریم؟
علیرغم ختلاف‌نظرهای موجود، اکثر متخصصان سلامت هنوز هم توصیه می‌کنند که مصرف چربی‌های اشباع مانند کره را کاهش دهید. محققان انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کنند که مصرف چربی اشباع به حداکثر ۵ تا ۶ درصد کالری روزانه محدود شود. برای مثال اگر شما در طول روز به ۲۰۰۰ کالری انرژی نیاز داشته باشید، می‌توانید تقریبا ۱۳ گرم چربی اشباع دریافت کنید.

در بعضی از دستورالعمل‌ها هم پیشنهاد شده است که افراد بالای ۲ سال حداکثر ۱۰ درصد کالری روزانه‌ی خود را به چربی اشباع اختصاص دهند. این میزان چربی برای رژیم ۲۰۰۰ کالری حدود ۲۲ گرم است که معادل سه قاشق غذاخوری کره می‌شود.

از آنجا که یک قاشق غذاخوری کره تقریبا ۷ گرم چربی اشباع دارد، بهتر است از آن در حد اعتدال (۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در روز) استفاده کنید و مابقی چربی مورد نیاز خود را از مصرف روغن‌های سالم مثل روغن زیتون تأمین کنید، مگر اینکه پزشک با توجه به شرایط شما توصیه‌ی دیگری داشته باشد.

طبع و فواید کره بادام‌زمینی در طب سنتی
بر اساس طب سنتی طبع بادام‌زمینی متعادل است و به همین دلیل می‌تواند به کاهش درد معده، کاهش سرفه خشک و درد قفسه سینه در زمان ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا، افزایش میزان شیر مادران باردار، کاهش یبوست در افراد مستعد به این بیماری مزمن، کاهش کلسترول مضر خون، افزایش چربی مفید خون، کاهش ریسک گرفتگی رگ‌های قلب و کاهش ریسک سکته قلبی، کاهش قند خون و تنظیم آن به‌خصوص در افراد مبتلا به دیابت، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کمک به رشد کودکان و نوجوانان اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *