در ادامه ۱۰مورد مفید برای کنرل اشتهای کاذب قرار دارد که امیدوارم استفاده کنید و نتیجه بگیرید


کنترل غول اشتها با 10 دستور ساده در این مقاله به 10 راهکار آسان وعملی جهت توقف میل بی رویه خوردن ودر  ازای آن ایجاد عادات صحیح مصرف مواد غذایی که باعث رشد وتقویت سلامتی جسم ما میشود ، اشاره شدهاست.

 


1-آهسته غذا بخورید
این مسأله کمی بحث انگیز است ولی حقیقت این است که مطالعات ثابت کرده است که خوردن آهسته غذا جلوی اشتهای مفرط را میگیرد.بطورعملی،اگر غذای خود  رابه آهستگی میل کنید،به مغزتان این فرصت را میدهد تا بتوانید تجزیه وتحلیل کند که زمان سیر میشود.
2-کم بخور ،همیشه بخور
توصیه ساده ایست، به جای تعداد وعده غذایی کم وحجم زیاد،همان مقدار غذا رادر تعداد واحدهای کوچکتر ولی دفعات یشتردر روز میل کنید علت اینکار دوباره کاهش مصرف انرژی بدن است درست است که غذای حجیم مقدار انرژی زیادی به بدن میرساند ولی طی گذشت زمانی کم منجر به تحلیل همان انرژی میشود غذا با حجم کم رابطه سازگارتری با انرژی ودر نتیجه ثبات آن دارد.
3.کم کالری ها به صف
بیشتر ما در موقع انتخاب غذا به مقدار پروتئین لازم دقت می کنیم نه کالری موجود در آن اگر  غذاهایی حجیم ولی با مقدار کالری کم ، مصرف کنیم ، نتیجتا در وعده غذایی  بعدی میل کمتری به غذا خواهیم داشت. کسانی که مقدار بیشتری سوپ و مایعات در برنامه غذایی خود جای می دهند، به دلیل حجم ظاهری مصرفی این گونه غذاها دیرتر گرسنه می شوند.
4.چاشنی ها را محدود کنید
تحقیقات نشان داده است که غذاهای پر چاشنی به روی هرمون های تحریک کننده اشتها تعثیر مضاعف دارند.هر چه قدر تمع و چاشنی (ادویه،سس و…)افزوده به غذاها بیشتر باشد، اشته و گرسنگی کاذب ما بیشتر تحریک می شود و در مقابل با محدود کردن چاشنی مصرفی و میل خود به تمع های دلخواه ،جلوی دریافت کالاری اضافی را خواهیم گرفت ،برای مثال،بیشتر مردم در تعطیلات به دلیل مصرف غذاهای خاص مانند فست فود ها باز هم به طور کامل سیر نمی شوند و برای خوردن دسر بعد از غذا همیشه آماده هستند
5.اجازه ندهید در حد مرگ گرسنه شوید
گرسنه نگاه داشتن خود ،بدترین عادت غذایی و دشمن سلامتی است در این حالت شخص احساس کمبود انرژی می کند و برای برطرف کردن آن به طرف غذا حمله ور می شود در این حالت که آشتهای انسان به طور غیر قابل باوری افزایش می یابد
6.بشقاب کوچکتری را انتخاب کنید
این راهکار کاملا منشأ روانشناسی دارد.وقتی از یک بشقاب کوچکتر استفاده می کنید،این بشقاب تنها ظرفیت حجم خود را دارد نه بیشتر در مقابل یک بشقاب بزرگ( یا کاسه های عمیق)گاهی اوقات چند برابر حجم لازم غذای ما را در خود جای می دهد،در اینجاست که ما برای هدر ندادن غذا ،به خود می قبولانیم که هر طور شده باید تا آخرین ذره آن را تمام کنیم!
7.قبل از غذا آب بخورید
از انجایی که آب هیچ کالاری ندارد،تنها یک حس سیری کاذب ایجاد می کند و به شما تلقین می کند
((من سیر هستم!))و بعد از آن هم موجب کاهش اشتهای شما می شود،این روش برای کسانی که اضافه وزن دارند و تصمیم به کاهش آن را دارند،بسیار مفید است.
8.غذاها را از تیررس خارج کنید
از دید علمی به این حالت((اشتهای تلقینی یا کاذب))می گویند،در حالی که شما واقعا گرسنه نیستید!به طور ناخوداگاه به طرف موادغذایی که دلخواه و در دسترس شما است می روید و فقط دوست دارید از آن بخورید.به طور مثال:جعبه شکلات هایی که معمولا روی میز هر خانه ای در دسترس است در این حالت فقط به خود تلقین می کنید که ،خیلی گرسنه هستم در حای که اگر آن را در کشوی پایین یخچال قرار دهید بعد از گذشت دو هفته می بینید که هنوز چندتایی از آن باقی مانده است پس مواد غذایی(مخصوصا آنهایی که دوست دارید) را از چشم دهان و ذهن خود دور سازید.
9.همه غذای پخته شده را همراه با ظرف آن روی میز غذا نگذارید
با توجه به موارد قبل اگر از بشقاب کوچک نیز استفاده کنید مجبور هستید برای دوباره کشیدن غذا به آشپزخانه بروید و ای مخصوصا برای افراد تنبل خیلی خوشایند نیست(این نکته متعاقب نکته شماره 8 است غذا را از دید رس چشم دهان و ذهن خود دور نگهدارید)
10.آرامش خود را حفظ کنید
تحقیقات نشان داده است ترشح سروتونیین (یک نوع هرمون که کار آن تنظیم و جلوگیری از استرس،عصبانیت و… است)با توقف اشتهای کاذب رابطه ای مستقیم دارد زمانی که سروتونیین ترشح می شود، با تنظیم و متعادل ساختن حالات روحی شما ، به مغز دستور میدهد و جلوی میل شدید را به خوردن و انباشته کردن بیش از حد غذا در شکم می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *