تعریف مصلحات :
هرغذایی در طـب سنتـی دارای یک یـا چنـد مصلـح میباشد. منظـور از مصلـح یعنی نوعی مـادۀ غذایی یـا گیـاه دارویی که مصرف آن به همـراه غـذای مـورد نظـر، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غـذا، مؤثـرخواهد بود و هضم غـذا را بهترخواهد کرد و خواص و فواید غذا و جذب غذا و اثرگذاری غذا را در بـدن و ارگانهای مربوطه مضاعف خواهدکرد.
۱- |
پنیر |
گردو ، آویشن ، سبزی های معطر |
۱۶- |
پاچه |
گل پر، سرکه ، دارچین ، زنجبیل |
۲- |
دوغ و ماست |
زینان ، نعناء ، پونه ، کاکوتی |
۱۷- |
جگر سیاه |
ادویه گرم ، دارچین ، سرکه |
۳- |
خامه |
عسل |
۱۸- |
تخم مرغ |
نمک ، ادویه گرم |
۴- |
شیر |
عسل ، گلاب |
۱۹- |
برنج |
خیساندن درآب نمک ، شوید، زیره ، زغفران |
۵- |
کشک |
سیر، نغناء ، پونه |
۲۰- |
بادمجان |
سرکه ، زیره ، گل پر، روغن حیوانی |
۶- |
روغن حیوانی |
عسل ، سرکه ، آب لیمو |
۲۱- |
انـواع کـدو |
زیره ، نغناء ، روغن زیتون ، فلفل |
۷- |
کره حیوانی |
عسل |
۲۲- |
سیب زمینی |
دارچین ، زنجبیل ، آویشن |
۸- |
انواع ماهی |
ادویه جات گرم زنجیل ، آویشن |
۲۳- |
قارچ خوراکی |
پونه، آویشن ، فلفل ، روغن زیتون ، کنجد |
۹- |
گوشت گوسفند |
سماق ، گشنیز ، مرزه |
۲۴- |
انواع آش ها |
فلفل سیاه |
۱۰- |
گوشت گوساله |
دارچین ، فلفل ، سماق ، زیره، زنجبیل |
۲۵- |
آش جو |
زیره ، آبغوره |
۱۱- |
مرغ |
ادویه گرم |
۲۶- |
کاهو |
نغناء ، کرفس ، زیره |
۱۲- |
کباب |
سماق ، فلفل |
۲۷- |
زیتون |
گردو ، بادام ، سرکه |
۱۳- |
گوشت شتر |
سرکه ، زیره ، فلفل |
۲۸- |
خرما |
بادام ، سرکه ، کاهو |
۱۴- |
بوقلمون |
گشنیز ، سماق |
۲۹- |
چای سبز و سیاه |
دارچین ، زنجبیل |
۱۵- |
سیرابی |
دارچین ، زنجبیل ، مرزه |
۳۰- |
سرکه |
روغن بادام شیرین ، شیرین های طبیعی |