مصرف بىکربنات
یکى از روشهائى که اخیراً مطرح شده است، نوشیدن بىکربنات جوششیرین در ترکیب با چیزى مثل آبلیمو قبل از مسابقه یا تمرین و با انگیزهٔ بهبود کارآئى است. تئورى انجام اقدام فوق بر این مبناء است که دریافت این آنتىاسید باعث مىشود که عضله سریعتر از اسید لاکتیک (که باعث خستگى عضلانى مىگردد)، خلاص شود.
شواهدى وجود دارند که این اقدام در مسابقات کوتاه مدت مانند دوى ۲۰۰ متر و ۸۰۰ متر مؤثر است. بهعنوان مثال در یک پژوهش به شش دونده ۸۰۰ متر، ۳۰ دقیقه قبل از مسابقه یک نوشیدنى حاوى حدود ۴ قاشق چاىخورى جوششیرین داده شد و زمان متوسط آن حدود ۹/۲ ثانیه بهبود یافت. همچنین براساس برخى از تحقیقات دریافت جوششیرین قبل از انجام مکرر فعالیت ورزشى نظیر تمرین دوى سرعت ممکن است به کاهش خستگى کمک کند. با این حال مدرکى در دست نیست که دوپینگ بىکربنات در مسابقات استقامتى یا فعالیتهاى قدرتى نظیر وزنهبردارى کمک کند.
مصرف بىکربنات غیرمجاز نیست و دوپینگ تلقى نمىشود، چرا که انجام تحقیقات بسیار لازم است تا اثربخشى واقعى آن را اثبات کنند. بهنظر نمىرسد که جوششیرین عارضهٔ سوئى براى ورزشکار ایجاد نماید. بهعلاوه روشهاى موجود آزمایش دوپینگ قادر به تشخیص آن نیستند.