دانستنی های مهم درباره مسمومیت غذایی
شما اینجا هستید
ورزشی » دانستنی های مهم درباره مسمومیت غذایی

مسمومیت غذایی، یک بیماری است که بر اثر خوردن غذاهایی که ارگانیسم های مضری هستند بوجود می آید. این میکروب های مضر می توانند شامل; باکتری، انگل و ویروس باشند. آنها اغلب در گوشت خام، مرغ و تخم مرغ یافت می شوند اما می توانند به هر نوع غذایی سرایت کنند.

 


همچنین می توانند در غذایی که بیرون از یخچال مانده یا مدت زیادی قبل از خوردن فریز شده باشد رشد کنند.

گاهی مسمومیت غذایی بخاطر نشستن دستان قبل از غذا اتفاق می افتد. اکثر اوقات، مسمومیت جزئی است و پس از چند روز از بین می رود. تنها کاری که می توانید بکنید اینست که منتظر بمانید تا بدنتان از شر میکروبی که باعث بیماری شما شده خلاص شود. اما برخی از انواع مسمومیت ها ممکن است جدی باشد و نیاز به پزشک پیدا کنید. علایم مسمویت غذاییاولین علامت مسمومیت غذا معمولا اسهال است. ممکن است احساس تهوع، استفراغ یا دل پیچه در ناحیه شکم داشته باشید. اینکه هنگام مسمومیت غذا حالتان چگونه باشد، بستگی به میزان سلامتی و اینکه چه نوع میکروبی شما را بیمار کرده باشد دارد. اگر اسهال و استفراغ شما شدید باشد ممکن است دی هیدراته یا دچار کمبود آب در بدن بشوید. دی هیدراته، یعنی اینکه بدن شما مقدار زیادی مایعات از دست داده است. دنبال علائم کمبود آب بگردید که شامل; خشکی دهان، سرگیجه و پررنگ شدن ادرار می شود. کودکان و سالمندان سریع آب بدن خود را از دست می دهند و باید بسیار مراقب آنها بود. خانم های باردار اگر فکر می کنند که دچار مسمومیت غذا شده اند حتما باید به پزشک مراجعه کنند . چگونگی ورود میکروب های مضر به غذا میکرو ب ها زمانی وارد غذا می شوند که:

 

۱) گوشت فرآوری شده باشد: طبیعی است که باکتری، در روده حیوانات سالم که ما در غذا استفاده می کنیم وجود داشته باشد. گاهی باکتری با قسمت هایی از این حیواناتی که ما می خوریم مخلوط می شود. 

 

۲) غذا خیس یا شسته شود: اگر آب برای گندزدایی یا شستن میوه و سبزیجات استفاده شده باشد حاوی میکروب هایی از کود حیوانی و انسانی است که این موجودات ذره بینی می توانند وارد میوه و سبزیجات شوند.

 

۳) موقع آماده کردن: وقتی فردی که دستانش به میکروب آلوده باشد و به غذا دست بزند یا اگر غذا با غذاهای دیگری که دارای میکروب باشند تماس داشته باشد، میکروب ها پخش می شوند. مثلا اگر شما از یک تخته برای خرد کردن سبزی و گوشت استفاده می کنید، میکروب از گوشت خام می تواند وارد سبزی بشود. چگونه متوجه می شوید که دچار مسمومیت غذا شده اید؟بخاطر اینکه مسمومیت غذا اغلب جزئی بوده و پس از چند روز از بین می رود،اکثر مردم نزد پزشک نمی روند. اگر دیگران همان غذایی که شما خورده اید را خورده باشند و دچار مسمومیت شده باشند شما نیز معمولا باید دچار مسمومیت شده باشید. اگر فکر می کنید که مسموم شده اید به مرکز بهداشتی و درمانی خود تلفن کنید و گزارش دهید. این باعث می شود که دیگران از مسمومیت نجات پیدا کنند. اگر فکر می کنید که بیماری تان جدی است به پزشک خود تلفن بزنید. اگر اسهال یا استفراغتان شدید است یا اگر بعد از چند روز بهتر نشدید حتما باید به پزشک مراجعه کنید. اگر نزد پزشک رفتید و پزشک در مورد علائم بیماری تان ( اسهال،تهوع یا بالا آوردن ) از شما پرسید، درمورد سلامت عمومی خود از او سوال کنید و یک آزمایش بدهید. پزشک از شما خواهد پرسید که کجا این غذا را خورده اید و آیا شخص دیگری که با شما این غذا را خورده نیز بیمار شده است؟ گاهی پزشک آزمایش مدفوع یا خون نیز برایتان می دهد. چگونگی درمان مسمومیت غذایی در اغلب موارد، مسمومیت غذا ظرف ۲تا۳ روز از بین می رود. تنها چیزی که نیاز دارید استراحت و مایعات فراوان است تا از کمبود آب در بدن جلوگیری کنید. هر بار که مدفوع زیاد و شل دارید، یک فنجان آب یا مایعات مربوط به کمبود آب در بدن (مانند سرم خوراکی) بنوشید. می توانید نوشیدنی های ورزشی بنوشید. نوشابه و آب میوه مقدار زیادی قند دارند و نباید برای این منظور استفاده شوند. پزشکان پیشنهاد می کنند که تا جایی که ممکن است نوشیدنی های طبیعی استفاده کنید. زمانیکه دیگر استفراغ نکردید می توانید غذاهایی که معمولا می خوردید را بخورید. اما از غذاهای شیرین و چرب مدتی دوری کنید. معمولا برای درمان مسمویت غذا از آنتی بیوتیک استفاده می شود. داروهایی که اسهال را متوقف می کنند (داروهای ضد اسهال) می توانند مفید باشند اما نباید آنها را به نوزاد یا کودکان کوچک داد. اگر فکر می کنید که دچار کمبود آب شده اید بهتر است به بیمارستان بروید. و در موارد خیلی جدی مانند بوتولیسم (مسمومیت غذایی حاد) یا عفونت ای کولای (نوعی باکتری) نیاز به مراقبت های پزشکی دارید.

راه هایی برای جلوگیری از مسمومیت غذایی

۱) تمیز کنید: اغلب و همیشه پیش از دست زدن به غذا دستان خود را بشوئید. کاردهای آشپزخانه، تخته گوشت و اپن آشپزخانه را تمیز نگه دارید. می توانید آنها را با آب گرم، اسپری آب پاش بشویید یا آنها را در ماشین ظرفشویی قرار بدهید و از ضد عفونی کننده برای تمیز کردن اپن استفاده کنید.

۲) جدا کنید: گوشت خام را از میوه، سبزیجات و دیگر غذاها دور نگه دارید. گوشت پخته را در یک سینی تمیز بگذارید نه در ظرفی که در کنار آن گوشت خام وجود دارد.

۳) بپزید: حتما گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را کاملا بپزید.

۴) در جای خنک نگه دارید: باقیمانده غذا را داخل یخچال بگذارید. میوه برش زده و سبزیجات را در دمای اتاق به مدت طولانی نگه ندارید.

۵) اگر شک دارید، آن را دور بیاندازید: اگر مطمئن نیستید که غذا سالم است یا نه،آن را نخورید.


شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ | بررسی آخرین مقالات، خبرها و یافته های دنیای ورزش در رشته بدنسازی، پرورش اندام، پاورلیفتینگ و آمادگی جسمانی، گالری تصاویر و فیلم، مجلات و مشاوره