بررسی تغذیه ورزشی و عوامل تهوع در حین ورزش

 

تغذیه قبل از تمرین :

 


تغذیه و نوع آن یکی از عوامل موثر در رشد عضلات و یا کاهش چربی در ورزش بدنسازی میباشد.با توجه به اینکه خوردن غذای سنگین موجب انقباضات مجاری گوارشی میشود مانع رسیدن خون کافی به عضلات خواهد شد و در صورت تمرین شدید و سنگین ممکن است سبب تپش قلب غیر عادی و در نتیجه ایجاد حالت تهوع گردد ، زمان تخمینی برای هضم غذای سنگین (پروتئین،چربی و فیبر) 3 الی 4 ساعت و برای غذای سبک (کربوهیدرات،سبزی و میوه) مابین 1 تا دو ساعت است که در ورزش پرورش اندام میتوان میانگین 1 ساعت را برای این نوع تغذیه (سبک) در نظر گرفت.

 

 

 

 

گفتنی است آغاز تمرین با شکم خالی نیز عقلانی نیست چون موجب کاهش قند خون و احساس ضعف و سرگیجه خواهد شد و تکرار این وضعیت ممکن است موجب ورزش زدگی یا افسردگی ورزشی شود.

 
تغذیه در حین ورزش :
تغذیه در هنگام ورزش میتواند شامل آب میوه ، میوه (کم) ، آب و یا نوشیدنی ورزشی شود.توجه کنید که در هنگام تمرین به هیچ وجه از نوشابه های گازدار یا دلستر استفاده نکنید چون علاوه بر مضرات مانع تنفس درست خواهد شد.
مشاهده میشود بیشتر ورزشکاران در هنگام کاهش میزان قند خون یا تشنگی از آبمیوه های کارخانه ای استفاده میکنند ، گفتنی است این آبمیوه ها نه تنها آب میوه نیستند بلکه دیر هضم تر نیز هستند پس در هنگام تشنگی مصرف آب عقلانی تر و اصولی تر است و بهترین حالت داشتن بطری آب و مصرف جرعه به جرعه در هنگام تمرین است.
در هنگام گشنگی نیز میتوانید از میوه و یا شکلات کاکائو بصورت محدود استفاده کنید و از مصرف بیسگوییت های چند لایه و اسانس دار بپرهیزید که ممکن است موجب رفلاکس معده و گاهی حالت تهوع شود.

 

مصرف کاکائو و یا کافئین :
مصرف کاکائو و یا کافئین سبب سوخت چربی ها میشود و به حفظ گلیکوژن در ماهیچه ها کمک میکند ولی مصرف بیش از حد آن موجب افزایش ادرار و کم شدن آب بدن میشود که درنتیجه باعث کاهش توانایی میگردد.
عوارض دیگر این ماده میتواند شامل سردرد،سرگیجه ، تهوع و لرزش شود.
استفاده از ماده های دوپینگی (کافئینی) که امروزه با نام چربی سوز به فروش میرسند نیز باید به صورت برنامه ریزی شده و زیر نظر پزشک باشد و میتواند خطرات جبران ناپذیری داشته باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *