چرا بخش عمدهای از افرادی که به باشگاه بدن سازی میروند در مورد آمینو اسیدها و پروتئینها چیز زیادی نمیدانند و از عملکرد آنها در عضله سازی آگاهی کامل را ندارند؟ واقعاً اهمیت آنها در چیست؟ آیا واقعاً به آنها نیاز داریم؟
آمینو اسیدها واحدهای سازنده پروتئینها و همچنین بافتهای ماهیچه ای هستند.همچنین آنها نقش قابل توجهی در فرایندهای فیزیولوژیکی مرتبط با انرژی، ریکاوری،حالات،عملکرد مغز، ماهیچهها و به دست آوردن قدرت و چربی سوزی ایفا میکنند.
۲۳ نوع آمینو اسید وجود دارد که ۹ تای آن جز آمینو اسیدهای ضروری (IAA) هستند که بایستی حتما از طریق دریافت مواد مغذی تامین شوند.
بقیه آمینو اسیدها جزو دسته غیر ضروری (DAA) طبقه بندی میشوند.به این خاطر که بدن توانایی ساخت آنها را از دیگر آمینو اسیدها دارا میباشد.
جذب آمینو اسیدها چگونه است؟
خوردن غذاهای پروتئینی نظیر گوشت بدون چربی و لبنیات بدون چربی یا خوردن نوشیدنیهای پروتئینی رایجترین راهها برای رساندن آمینو اسیدها به بدن هستند.ما همچنین از طریق مصرف سبزیجات نیز مقادیر زیادی آمینو اسید دریافت میکنیم.راه دیگر دریافت آمینو اسیدها نیز مصرف مکملهای آمینو اسید میباشد که باعث رفع نیازهای ما میشوند.
دلیل اینکه ما از این مکملها استفاده میکنیم قدرت جذب این آمینو اسیدها میباشد.چندین عامل هستند که در جذب آمینو اسیدها نقش دارند.اولین آن مربوط به میزان مقدار چربی میباشد که ما از منبع پروتئین دریافت میکنیم و اینکه چه مقدار برای آمینو اسیدها طول خواهد کشید که از این منابع چربی برای بدن استفاده کنند.
پخت و پز نیز میتواند بر روی آمینو اسیدها تاثیر گذار باشد، بعضی از آنها کم و بیش نسبت به گرما حساس هستند و آشپزی سبب میشود که برخی از این آمینو اسیدها تغییر شکل دهند.شکل و حالت طبیعی یک غذا نیز اعم از جامد، مایع، پودر و… میتواند یکی از این عوامل باشد.شرایط دستگاه گوارش، ژنتیک، سن ، سلامتی و بیماریهای خاص از جمله عوامل تاثیر گذار در هضم آمینو اسیدها هستند.
آمینو اسیدها و بدن سازی
هورمون ها، تمرین و ورزش و تغذیه از عواملی هستند که باعث رشد عضلات میشوند.بهترین زمان برای مصرف آمینو اسیدها بلافاصله بعد از تمرین است.چون در این زمان عضلات به شدت خواهان دریافت مواد غذایی هستند و جریان خون نیز درون ماهیچهها هنوز در سطح بالایی قرار دارد.برای بهبود وضعیت رشد عضلات و ریکاوری بعد از تمرین راه حل این است که شما از ترکیبی از پروتئین و کربوهیدراتهای ساده و پیچیده استفاده کنید.در واقع بعد از تمرین زمانی است که ما نیازمند یک پروتئین زود هضم نظیر پروتئین وی هستیم.
محبوبیت مکملهای آمینو اسید به شدت رو به افزایش است.انواع و اقسام این مکملهای آمینو اسیدی امروزه در تمام باشگاهها دیده میشود.مزیتی که این مکملها دارند این است که همانند غذا نیازمند هضم شدن نیستند.آمین اسیدها بعد از جذب توسط کبد پردازش میشوند.کبد توانایی پردازش مقدار زیادی آمینو اسید را هم زمان دارا میباشد، پس با دریافت ۳-۴ گرم آمینو اسید این مقدار به سرعت جذب میشود و مقدار اضافی خارج از ظرفیت کبد نیز به بافتهای ماهیچه ای به منظور ریکاوری انتقال داده میشوند.
آمینو اسیدها و انرژی
تصورات غلط زیادی در مورد انقباض عضلات و میزان مصرف انرژی در تمرینات پر فشار وجود دارد.هنگامی که شما در حال انجام تمرینات پر فشار هستید مقدار زیادی از این انرژی از منابع غیر کربوهیدراتی تامین میشود.هنگامی که عضلات شما منقبض میشود برای چند ثانیه آنها از ذخایر آدنوزین تری فسفات درون بدن استفاده میکنند.منبع سایت اد کوان منبعی که بعد از آن جایگزین میشود کراتین فسفات میباشد.به همین خاطر است که مکمل کراتین در میان بدن سازان اینقدر محبوب شده است.کراتین متشکل از سه آمینو اسید آرژنین، متیونین و گلیسین است.برای بالا نگه داشتن سطح آدنوزین تری فسفات و کراتین فسفات درون بدن میزان این سه آمینو اسید درون رگهای خونی باید افزایش یابد.دریافت آمینو اسیدهای موجود در کراتین از طریق مواد غذایی نیز ممکن است ولی مساله این است که فرایند هضم مواد غذایی نیازمند وقت زیادی میباشد.پس بنابراین استفاده از آمینو اسیدها به صورت مستقل یا ترکیب آنها با کراتین میتواند یک منبع مستقیم مناسب از انرژی را برای شما فراهم کند.
آمینو اسیدها و چربی سوزی
در چربی سوزی دو فرایند مهم باید صورت گیرد، (۱) تحرک و گردش چربیهای ذخیره شده باید افزایش یابد و (۲) چربیها باید درون میتوکندری تبدیل به انرژی شوند.مواد مغذی زیادی هستند که میتوانند چربیها را به انرژی تبدیل کنند که از آمینو اسید متیونین میتوان به عنوان یکی از آنها نام برد.این آمینو اسید میتواند در انتقال و متابولیسم چربیها بهبود ایجاد کند.هنگامی که شما در طول یک رژیم مقدار کالری خود را پائین نگه میدارید مکملهای آمینو اسید نظیر آمینو اسیدهای شاخه دار و گلوتامین میتوانند نه تنها باعث کاهش حجم غذای مصرفی شما شوند بلکه به بهبود وضعیت سیستم ایمنی بدن، کبد و حمایت از ماهیچهها نیز کمک کننده باشند.
آمینو اسیدها و کاتابولیسم ماهیچهها
بدن ما توانایی این را دارد که از تجزیه بافت های عضلانی برای تامین انرژی هنگام تمرینات سنگین استفاده کند.این فرایند در بدن گلوکونئوژنسیس (gluconeogenesis ) نامیده میشود که طی این فرایند ساخت گلوکز از طریق منابع غیر کربوهیدراتی انجام میشود.بخش مهمی از این واکنش که برای بدن سازان اهمیت دارد به عنوان چرخ گلوکز-آلانین شناخته میشود.هنگامی که شما از آمینو اسیدهای شاخه دار استفاده میکنید بدن دیگر برای تامین انرژی اضافه مجبور نیست که بافتهای ماهیچه ای را تخریب کند.تحقیقات نشان داده است که مصرف حدود ۴ گرم از آمینو اسیدهای شاخه دار در حین تمرین و بعد از آن میتواند به طور چشم گیری میزان تخریب ماهیچهها را کاهش دهد.
آمینو اسیدها و تاثیرات آنابولیکی
تمرینات با وزنه هم میتواند باعث سنتز پروتئین در بدن شود و هم میتواند باعث کاهش آن شود.رشد عضلات هنگامی رخ میدهد که سنتز پروتئین درون بدن نسبت به حالت عادی آن بیشتر شود.محیط طبیعی هورمونی درون بدن در طول تمرینات با وزنه باعث ایجاد رشد در فیبرهای عضلانی میشود و همچنین از کاهش سنتز پروتئین درون بدن جلوگیری میکند.تغییرات غذایی که منجر به افزایش حمل آمینو اسیدها به درون ماهیچهها میشود باعث افزایش میزان انرژی موجود یا باعث افزایش میزان هورمونهای آنابولیک میشوند که این هورمونها نیز با افزایش میزان آنابولیسم ماهیچهها یا کاهش میزان کاتابولیسم باعث تاثیر بیشتر در تمرینات میشوند.هر دو این تغییرات درون بدن باعث ایجاد یک تعادل مثبت پروتئین درون بدن میشود که به این واسطه باعث بهبود رشد عضلات و قدرت میشوند
منبع :http://www.muscleandstrength.com
استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.