بیوگرافی و عکس های لی پریست (lee priest)

بیوگرافی لی پریست
چند سال قبل مجله فلکس (Flex) به‌منظور شناخت ده نفر از برترین بدنسازان قرن بیستم یک نظرسنجی گسترده‌ای به عمل آورد. در این نظرسنجی آرنولد به‌عنوان نفر اول انتخاب شد و دوریان یتس، لی هنی، شان ری و رونی کلمن به ترتیب دوم تا پنجم شدند و در مکان ششم لی پریست قرار گرفت. با وجودی که او هرگز نتوانست عنوان قهرمانی مستر المپیا را کسب کند لی پریست را قهرمان مردم خطاب می‌کردند.
حتی به‌رغم این‌که دیگر لی پریست شانس کسب قهرمانی مستر المپیا را ندارد باز از محبوبیت او کاسته نشده. در عوض او آمیزه‌ای از یک فیزیک بدنی قدرتمند و باورنکردنی است که شاید بتوان به جرأت گفت تا امروز بدنساز کوتاه قدی مثل او پا به دنیای بدنسازی نگذاشته است.

لی پریست

یلی اندرو مک کاچئون ملقب به لی پریست (زاده 6 ژوئیه 1972 در نیوکاسل، استرالیا) یکی از بهترین بدنسازان تاریخ پرورش اندام است او یک بدنساز حرفه ای سابق فدراسیون بین المللی بدنسازان (IFBB) و یک ورزشکار حرفه ای انجمن ملی بدنسازان آماتور (NABBA) است.

نام کامل لی اندرو پریست مک‌کاتچئون
تاریخ تولد 6 ژوئیه 1972
محل تولد نیوکاسل، استرالیا
رشته ورزشی بدنسازی
قد 163 سانتی‌متر
وزن مسابقه حدود 90 کیلوگرم
عناوین مهم قهرمان مسابقات بدنسازی حرفه‌ ای، چندین عنوان قهرمانی در مسابقات IFBB
لقب The Blond Myth (افسانه بلوند)

قد و وزن لی پریست
در این رشته شاید بتوان از بدنسازان مشهوری هم‌چون محمدبن عزیز، فرانکو کلمبو، دنی پدیلا و محمد مکاووی نام برد. ولی قوتی نوبت به بازوها می‌رسد بدون هیچ چون و چرائی باید گفت لی بهترین است. لی با قد (۱۶۳ cm) یک متر و شصت و سه سانت و با وزن دوران مسابقه‌ای حدود ۹۰ کیلوگرم تا ۱۰۱ کیلوگرم دارای دور بازوهای ۵۶ سانتی‌متری است که در دوران تمرین خارج از مسابقه و در زمانی که وزنش به بالاترین حد خود می‌رسید به حدود ۶۱ سانتی‌متر می‌رسد.

چند سال پیش وزن لی در دوران خارج از مسابقه به وزن باورنکردنی ۱۳۰ کیلوگرم رسید. لی یکی از آن بدنسازهاست که در خصوص مباحث گوناگونی صحبت می‌کند و همین ویژگی او برایش جریمه، تعلیق و از همه مهم‌تر عنوان‌های سئوال‌برانگی ز در مسابقه را به بار داشته. پافشاری لی پریست بر روی اثبات خودش بدون هیچ عذرخواهی یا سازش از لی فردی حتی به‌رغم این‌که او را به‌عنوان فرد مشکل‌ساز بین داوران مطرح کرده شخصیتی از او ساخته که او را در دنیای بدنسازی بسیار محترم می‌شمارند.

در این رشته شاید بتوان از بدنسازان مشهوری هم‌چون محمدبن عزیز، فرانکو کلمبو، دنی پدیلا و محمد مکاووی نام برد. ولی قوتی نوبت به بازوها می‌رسد بدون هیچ چون و چرائی باید گفت لی بهترین است. لی با قد (۱۶۳ cm) یک متر و شصت و سه سانت و با وزن دوران مسابقه‌ای حدود ۹۰ کیلوگرم تا ۱۰۱ کیلوگرم دارای دور بازوهای ۵۶ سانتی‌متری است که در دوران تمرین خارج از مسابقه و در زمانی که وزنش به بالاترین حد خود می‌رسید به حدود ۶۱ سانتی‌متر می‌رسد. چند سال پیش وزن لی در دوران خارج از مسابقه به وزن باورنکردنی ۱۳۰کیلوگرم رسید.

لی یکی از آن بدنسازهاست که در خصوص مباحث گوناگونی صحبت می‌کند و همین ویژگی او برایش جریمه، تعلیق و از همه مهم‌تر عنوان‌های سئوال‌برانگیز در مسابقه را به بار داشته. پافشاری لی پریست بر روی اثبات خودش بدون هیچ عذرخواهی یا سازش از لی فردی حتی به‌رغم این‌که او را به‌عنوان فرد مشکل‌ساز بین داوران مطرح کرده شخصیتی از او ساخته که او را در دنیای بدنسازی بسیار محترم می‌شمارند.
منش سرکش لی پریست در سال‌های اخیر او را به سمت مسابقات اتومبیلرانی مسافت کوتاه و خالکوبی روی بدن سوق داده است. وقتی به گذشته او نگاه می‌کنیم می‌بینیم تقدیر بزرگی در زندگی در انتظار او بوده است.

– پسر قدرتمندی از استرالیا
لی اندرو مک کاچیون در ششم ماه جولای سال ۱۹۷۲ در نیوکاسل شهری در ۱۰۰ مایلی سیدنی پایتخت کشور استرالیا به دنیا آمد. در زمان تولد، لی حدود ۴ کیلو وزن داشت و خیلی زود گوی رشد را از خواهرش که دو سال از او بزرگ‌تر بود گرفت در دوران کودکی او خواهرش را به این طرف و آن طرف می‌برد.

مادر لی در خاطراتش از لی می‌گوید که او بچه‌ای بود که دوست داشت هر چیزی رو که می‌بیند بلند کند. او به‌جای این‌که سوار دوچرخه‌اش بشود دوچرخه‌اش را بالای سر برده و با خود به این طرف و آن طرف می‌برد.
اولین اسطوره لی پریست تارزان بود. و بعد خیلی سریع سوپرمن را انتخاب کرد. مادر لی باز از او می‌گوید: او لباس سوپرمن را بر تن می‌کرد که آستین‌های آن را هم در آورده بود. و از هر کجا که می‌رسید می‌پرید و وانمود می‌کرد که دارد پرواز می‌کند. دگرگونی لی از سن سیزده سالگی شروع شد یعنی زمانی که پدربزرگ او که یک کشتی‌گیر ارتش بود و او را به عضویت یک باشگاه ژیمناستیک درآورد.

لی از قبل به‌صورت مادرزادی و طبیعی دارای بدن عضلانی بود. در گوشه‌ای از سالن ورزشی لی در مدرسه‌اش وزنه و هالتر را دید و خیلی زود دریافت که به‌جای حرکت خرک و پارالل بیشتر علاقه دارد که با وزنه تمرین کند. در آن زمان مادر لی از پدرش طلاق گرفت و ازدواج مجدد کرد. لی فامیل پدر ناتنی خود را که پریست بود به ته فامیلی‌اش اضافه کرد این‌که مسئله تلخی برای لی بود و منجر به کدورت بیست‌ ساله بین او و پدرش شد.

لی به وسیله خانواده‌اش به یک پاورلیفتر معرفی شد و او به لی اصول پایه مربوط به بلند کردن وزنه‌های سنگین را آموخت. لی این‌طور خاطرنشان می‌کند به همین دلیل است که امروز هم پایه تمرینات من به‌جای این‌که بیشتر از دستگاه‌ها تشکیل شده باشد بر روی اجرای حرکات با هالتر و دمبل استوار است. قبل از این‌که لی چهارده ساله شود اولین مسابقه‌اش را داد و در آن پیکار قهرمان شد و در دو مسابقه دیگر در آن سال نیز قهرمانی خود را تکرار کرد.

با وجودی که لی ذاتاً آدم خجالتی و درون‌گرائی بود ولی در روی صحن مسابقه و در هنگام فیگور گرفتن برای تماشاچیان احساس می‌کرد که در خانه است. بدن لی به تمرین با شتاب باورنکردنی جواب می‌داد و در سن ۱۷ سالگی توانست اولین عنوان قهرمانی مستر استرالیا را از آن خود سازد. لی تا سن بیست سالگی دو بار دیگر این عنوان را تکرار کرد. این رکورد دست نیافتنی است که به عقیده خیلی‌ها هرگز هیچ‌کس در استرالیا و یا کشور دیگری قادر به تکرار آن نخواهد بود.

لی یک نابغه بدنسازی است که جهان مثل او را هرگز ندیده است. در حقیقت لی یکی از بازماندگان بدن‌های دهه ۹۰ میلادی هم‌چون، دوریان یتس، کوین لورون، فلکس ویلر، پل دیلت، شان ری و ناصر است. در بهار سال ۲۰۰۶او تنها ۳۳ سال سن داشت یعنی خیلی جوان‌تر از بدنسازهائی بود که هنوز با شرکت در مسابقه NPC در تلاش برای کسب کارت بودند.

نحوه تمرین لی
مشخصه بارز تمرینی لی پریست اجرای ست‌های زیادی تمرینی است که در برخی مواقع تا ۲۰ الی ۳۰ ست و ۶ تا ۱۲ تکرار در هر ست برای هر گروه عضلانی می‌رسد. تمرین با دمبل و هالتر روش تمرینی است که لی برای چندین سال متمادی از آن پیروی کرده و هنوز هم به همین منوال ادامه دارد. پرس سرشانه با دمبل، پرس سینه با هالتر جلوبازو با هالتر، اسکوات و زیربغل هالتر خم و … حرکات تمرینی همیشگی لی محسوب می‌شود شیوه تمرینی لی به‌صورت سیستم ذاتی و درونی است و اغلب بدون برنامه قبلی و از پیش تنظیم شده تمرین می‌کند.

اگر جلسه تمرینی سینه باشد و هنوز در عضلات سینه‌ام به خاطر تمرین جلسه قبلی احساس سوزش عضلانی کنم ممکن است یک روز به خودم استراحت بدهم و یا نه سراغ تمرین برای عضله دیگری بروم بعضی اوقات پیش می‌آید که تا بیشت روز پشت سر هم تمرین کنم و بعد یک روز به خودم استراحت بدهم و یا نه ممکن است سه روز تمرین کنم و بعد یک روز استراحت تمام این‌ها بستگی به احوالم دارد. این شیوه ممکن است نامنظم و بی‌حساب و کتاب جلوه کند.

چون لی در موارد زیادی متهم به زیاده از حد تمرین کردن و تمرین‌زدگی شده است. اما آن چیزی که مسلم است اینست که این روش برای او کارائی داشته است. لی از قاعده تمرینی خودش پیروی می‌کند و همین موضوع در خصوص رژیم غذائی و نحوه تغذیه‌اش نیز سنخیت دارد. اگرچه خیلی از بدنسازها در طول سال و در دوران تمرینی خارج از مسابقه بیشتر مواد غذائی مثل سینه مرغ و کلم بروکلی می‌خورند ولی لی پریست به خاطر این‌که هرچه دلش می‌خواهد می‌خورد زبانزد خاص و عام است.

– سال ۱۹۹۳ و آغاز افسانه
حتی با وجودی که او سه سال پیاپی عنوان قهرمانی ملی را تکرار کرده بود ولی درخواست او برای دریافت کارت حرفه‌ای IFBB رد شد که علت اصلی آن هم جوان بودن او بود. لوئی زویچ برگزارکنده شو ESPN و ناشر مجله امریکن ماسل لی پریست را از استرالیا به آمریکا آورد تا به‌عنوان یک بدنساز آماتور در مسابقه حرفه‌ای آبشار نیاگارا که در آن حرفه‌ای‌ها با آماتورها مسابقه می‌دادند و پوشش تلویزیونی نیز از این مسابقه به عمل می‌آمد شرکت دهد.

البته قبل از رسیدن لی پریست به مسابقه لوئی یک توقف کوتاه مدت در لس‌آنجلس برای لی ترتیب داده بود که در آن‌جا از او یک‌سری عکس برای تبلیغ و چاپ در مجله گرفته شود. همین فرصت این شانس را برای لی مهیا ساخت تا در باشگاه گلدوز جیم (Gold&#۰۳۹;s Gym) در ونیس تمرین کند.

در آن باشگاه بود که جیم مینون رئیس NPC اخیراً رئیس IFBB توجه‌اش به یک جوان مو بلند خجالتی که دارای بدن عضلانی حیرت‌آوری بود جلب شود. جیم نمی‌توانست باور کند که لی با آن بدن هنوز وارد جرگه حرفه‌ای‌ها نشده است. همین‌جا بود که چند تماس تلفنی توسط جیم به عمل آمد و آخر همان هفته بود که لی عملاً به یک بدنساز حرفه‌ای مبدل شد و در اولین حضور خود در سن بیست سالگی مقام نهم را کسب کرد. خیلی طول نکشید تا بازوان حجیم و خوش‌فرم لی، عکاسان را به سمت خود سوق دهد و در عرض یک‌سال عکس‌های لی پریست در تمامی مجلات به چاپ می‌رسید.

دست‌های قوی لی اعم از جلوبازو، پشت بازو و ساعدهای پُر او، وجه تمایز او محسوب نمی‌شد بلکه ساختار کلی بدنی او که مظهر نیرومندی و قدرت بود از او یک اسطوره ساخته بود.
رکورد مسابقه‌ای لی از سال ۱۹۹۳ یکی از سوابق کم‌نظیر در بدنسازی محسوب می‌شود. که از جمله می‌توان به ۵ بار قرار گرفتن در بین ده نفر اول مسابقه مستر المپیا و کسب عنوان ششمی در همان اولین حضورش در مسابقه مستر المپیا اشاره کرد. سه قهرمانی پیاپی در مسابقه حرفه‌ای سال ۲۰۰۶ نمونه دیگری از قدرتمندی و فیزیک بدنی لی پریست دارد.

شخصیت جنجالی لی پریست منجر به این شده که دوبار تنبیه شود. بار اول ممانعت او برای شرکت در مسابقه برمی‌گشت به قرارداد او با یک شرکت و بار دوم به دلیل یک‌سری توضیحاتی بود که او در حین مصاحبه‌اش در خصوص ارتباط نزدیکی برخی از داوران با شرکت‌کنندگان در مسابقه بود. البته هیچ‌کدام از موارد فوق منجر به این نشد که ذره‌ای از محبوبیت لی پریست در بین مردم کاسته شود.

لی پریست به مدد صداقت و اراده استوارش در گفتن حقایق توانسته است در دل طرفدارانش رخنه کند. و به هیچ‌وجه باعث نشده که از تعداد هواداران او کاسته گردد. لی پریست با شرکت‌های مکمل‌سازی هم‌چون ویدر، ماسل تک، پرولب و اخیراً هم با شرکت توین لب قرارداد بسته است زمانی وین دیمیلیا سخنگوی مسابقه مستر المپیا از تشکیل سازمان جدید خود خبر داد. یعنی PDI لی اولین بدنساز حرفه‌ای بود که به گروه او پیوست.

لی این‌طور عنوان می‌کند این یک فرصت دیگر برای قهرمانی و کسب جایزه برای من خواهد بود من دلیلی نمی‌بینم که مقامات IFBB بخواهند بگویند که من در چه مسابقه شرکت کنم و یا نکنم. در واقع لی پریست از مستر المپیا سال ۲۰۰۵ به بعد به این دلیل این‌که برداشتش این بود که قرارداد به‌صورت یک طرفه بوده و بیشتر به نفع طرف منعقدکننده قرارداد است از شرکت در مسابقه کناره‌ گیری کرد.

لی با وجودی که تاوان زیادی سر این موضوع داد است ولی بر روی باور خود به‌صورت کاملاً محکم و استوار ایستاده است. البته طرفداران واقعی و حامیان او همیشه به‌نظر او احترام قائل هستند با وجودی که به‌عنوان بهترین بدنساز کوتاه قد شناخته شده است ولی خودش اصلاً از این اصطلاح خوشش نمی‌اید و در جواب این‌طور می‌گوید:

اگر یک بدنساز خوب هستید پس یک بدنساز خوب هستید و نه یک بدنساز کوتاه قد خوب و یا بدنساز بلند قد خوب این دقیقاً مثل این می‌ماند که بگوید این یک بدنساز سیاه پوست خوب است و این یک بدنساز سفید پوست خوب. در مسابقات حرفه‌ای کلاس قدی وجود ندارد و همه بدنسازها در یک صف می‌ایستند. بنابراین چرا یک‌سری سعی دارند که این صف را تفکیک کنند. واقعاً احمقانه است لی می‌گوید حق بدنسازان قد کوتاه در خیلی از مسابقات ضایع شده چون داورها در اکثر مواقع با وجودی که فرد بلند قدتر دارای ضعف‌های محرز در برخی از عضلاتش بوده ولی باز رأی را به او داده‌اند.

رژیم غذایی لی پریست
علاوه بر تمرینات، رژیم غذایی نقش مهمی در موفقیت لی پریست داشت. او بر مصرف غذاهای سالم و پرپروتئین تأکید می‌کرد و معمولاً وعده‌های غذایی خود را به چندین وعده کوچک در طول روز تقسیم می‌کرد. برخی از اصول رژیمی او شامل موارد زیر بود:

مصرف پروتئین‌های با کیفیت مانند مرغ، ماهی و تخم‌مرغ
کاهش مصرف شکر و غذاهای فرآوری‌شده
استفاده از مکمل‌های غذایی برای بهبود عملکرد و ریکاوری عضلات

تأثیر لی پریست بر دنیای بدنسازی
لی پریست نه تنها به عنوان یک ورزشکار موفق شناخته می‌شود، بلکه تأثیر عمیقی بر دنیای بدنسازی گذاشته است. او با نشان دادن اینکه محدودیت‌های جسمانی نمی‌توانند مانعی برای موفقیت باشند، الهام‌بخش میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شده است. او همواره تأکید می‌کرد که با تلاش، تعهد و پشتکار، هر هدفی قابل دسترسی است.

جمع‌بندی
لی پریست، با وجود قد کوتاه خود، به یکی از بزرگ‌ترین چهره‌های تاریخ بدنسازی تبدیل شد. قد لی پریست و تمرینات لی پریست تنها بخشی از داستان موفقیت او هستند. او نشان داد که محدودیت‌ها تنها در ذهن انسان وجود دارند و با اراده و تلاش می‌توان بر هر مانعی غلبه کرد.

عناوین و افتخارات
1986 مسابقات مدارس سیدنی – اول

1989 مسابقات مستر استرالیا(wpf) – اول

1989 مستر یونیورس – دوم

1989 مسابقات قهرمانی استرالیا – اول

1990 مسابقات قهرمانی استرالیا – اول

1990 مسابقات قهرمانی آماتور های جهان دسته سبک وزن – چهارم

1993 مسابقات حرفه ای آبشار نیاگارا – نهم

1994 آرنولد کلاسیک- هفتم

1994 مسابقات مردان آهنین – چهارم

1994 شب قهرمانان – دوازدهم

1994 مسابقات سن خوزه – هفتم

1995 آرنولد کلاسیک- نهم

1995 مسابقات حرفه ای فلوریدا – چهارم

1995 آیرون من – سومی لی پریست

1995 مسابقات حرفه ای ساحل جنوبی – چهارم

1996 مسابقات آیرون من – چهارم

1997 آرنولد کلاسیک – هفتم

1997 گرندپریکس چک – هفتم

1997 گرند پریکس انگلیس- ششم

1997 گرندپریکس فنلاند – نهم

1997 گرند پریکس آلمان- سوم

1997 گرندپریکس مجارستان- سوم

1997 گرند پریکس روسیه – نهم

1997 گرندپریکس اسپانیا- سوم

1997 آیرون من – دومی لی پریست

1997 مسترالمپیا- ششم

1998 مسترالمپیا- هفتم

1999 آیرون من – ششم

1999 مسترالمپیا- هشتم

2000 شب قهرمانان- پنجم

2000 مسترالمپیا – ششم

2001 آیرون من – هفتم

2002 آیرون من – دوم

2002 آرنولد کلاسیک- چهارم

2002 مسترالمپیا- ششم

2003 مسترالمپیا- پانزدهم

2004 آیرون من – دوم

2004 مسابقات حرفه ای سان فرانسیسکو – دوم

2005 گرندپریکس استرالیا- اول

2005 آرنولد کلاسیک- چهارم

2005 آیرون من – دوم

2006 آیرون من – قهرمانی لی پریست

2006 آرنولد کلاسیک- ششم

2006 گرندپریکس استرالیا – دوم

2006 مسابقات نیویورک- اول

2013 مستریونیورس (NABBA) – اول

عکس های لی پریست (lee priest)

 

لی پریست
لی پریست

 

لی پریست
لی پریست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *