1- درمانهای دارویی
الف) داروهای ادرار آور : این دارو باعث می شود كه حجم زیادی از آب بدن در مدت كوتاهی به صورت ادرار از بدن خارج می شود . در این روش بسته به میزان مصرف ممكن است در عرض یك ساعت بدن ، 21 لیتر آب از دست دهد، بدون آنكه تغییری در مقدار چربی داشته باشد .

 

 

اكثر افرادی كه اقدام به كاهش سریع وزن می كنند ، مانند كاهش وزن یك كیلو در یك ساعت از این نوع روش استفاده می شود .


ب) داروهای ضد اشتها : این نوع داروها باعث كاهش تمایل به غذاخوردن و كاهش موقتی وزن در افراد می شوند ولی بعد از قطع دارو ، اشتها به حالت اول برگشته و وزن نیز دوباره افزایش می یابد . از طرفی در این روش فرد دچار سو تغذیه و عوارضی مانند ریزش موضعف و افسردگی می گردد . این روش هم مانند روشهای دیگر درمان مناسبی نخواهد بود . چون مشكل چاقی با دارو كم خوردن حل نخواهد شد.
ج) پودرهای مكمل غذایی : این پودرها حاوی مواد مغذی و فیبر می باشد كه می تواند جایگزین مواد مغذی مورد نیازبدن گردد . این روش هم درمان مناسبی نخواهد بود ، چون اولا فرد چاق نمی تواند همیشه از این پودرها استفاده كند و خسته خواهد شد . دوما هزینه سنگینی در پی خواهد داشت و بعد از مدتی كوتاهی فرد مجبور به ترك آن خواهد شد و عادات غذایی گذشته را ادامه خواهد داد .
د- داروهای جدید كه باعث می شود چربی از طریق دستگاه گوارش جذب نشود (مانند زنیكال ) : این هم روش مناسبی برای درمان نمی باشد . اولا بیشتر مواد غذایی مصرفی درا یران قند و نشاسته می باشد و این دارو تاثیری در عدم جذب آنها نخواهد داشت . بنابراین تنها با كاهش جذب چربی نمی توان با چاقی مبارزه كرد و دوما هزینه سنگین آن باعث می شود مصرف آن خیلی كوتاه باشد .
2- كاهش وزن از طریق انواع محلولهای لاغری ، ژل ، كرم ، صابون و …
این شیوه هم منجر به تعریق در مناطقی از بدن شده و در عمل تغییری ر مقدار چربی موجود در بدن در افراد چاق انجام نمی دهد و بعد از مدت كوتاهی وزن به حالت اول بر می گردد.

3- سونا 

سونا یكی از روشهای شایع برای كاهش وزن در ایران است . گرمای زیاد موجود در سونا باعث افزایش دمای بدن و تعریق می گردد و در نتیجه در مدتی كه فرد در داخل سونا قرار دارد مقدار زیادی آب ازراه تعریق از دست می دهد . بنا براین وزن زیادی را این مدت از دست می دهد . اما این كاهش وزن ، كاهش چربی ، كاهش چربی بدن نمی باشد ، بلكه كاهش وزن به شكل كاذب است و بعد از مدت كوتاهی با نوشیدن آب به حالت اول باز می گردد . برای اثبات این مدعا كافی است مقداری چربی حیوانی تهیه كرده و پس از وزن كردن آن را در سونا بگذارید . بعد از چند ساعت آن را از سونا خارج كنید و دوباره وزن كنید خواهید دید كه در حجم و وزن چربی ایجاد نشده است .

4- شكم بندهای لاغری و پوشش پلاستیكی :
این روش هم با فزایش حرارت بصورت موضعی باعث افزایش تعریق شده ، بنابراین آب بین سلولی و آب چربی شكم و اطراف آن از دست می رود . اما چربی شكم دست نخورده سر جای خود ش باقیست و بعد از مدت كوتاهی با مصرف آب دوباره وزن به حالت اول باز می گردد .
5- تشكهای برقی ( ترمودرمی )
این روش هم درست مثل روش قبلی فقط باعث كاهش آب بدن و كاهش كاذب وزن می شود .
6- دستگاه الكتریكی (فارادیك ) یا كمر بندهای ماهواره ای :
این روش جدیدتر از انواع دیگر است . این دستگاه دارای پدهایی مانند دستگاه نوار قلب است كه به نقاطی دیگراز بدن وصل می شود و عضلات آن ناحیه را وادار به انقباض و فعالیت می كند كه به این انقباض Passive غیر فعال می گویند كه در مقابل انقباض Active یا فعال وجود دارد كه فرد با اراده خود عضله را منقبض و آن را وادار به فعالیت می كند.
از این روش كسانی استفاده می كنند كه تنبل هستند و حوصله تحرك و فعالیت ندارند و یا افرادی كه تحرك فیزیكی آنها توسط پزشك منع گردیده است . این روش هم راه درمان مناسبی برای كاهش وزن نخواهد بود . زیرا لازمه تاثیر گذاری آن استفاده دائمی است كه خسته كننده و پر هزینه است .
7- طب سوزنی :
این روش از روشهای قدیمی است . در این روش با قرار دادن سوزنهایی در نقاط مختلف بدن باعث كاهش اشتها می شوند طب سوزنی رای درمان انواع بیماریها بسیار مفید وارزشمند است ، اما روش مناسبی برای كاهش و درمان چاقی نیست . چرا كه اولا موجب سو تغذیه در افراد می شودواز طرف دیگر با برداشتن سوزن اشتهای افراد باز می گردد.
8- ماساژ (ویبراتور یا جی فایو ) :
در این روش از طریق دست یا تسمه های لرزاننده ، منطقه مورد نظر بدن را ماساژ می دهند .این روش در رفع سلولیت می تواند موثر باشد اما در كاهش وزن و از بین بردن چربی نمی تواند روش مطمئنی باشد . این روش بخاطرحركت دادن مایعات به طرف نقاط دیگر بدن باعث كاهش سایز می شود كه كاذب و موقتی است .
9- آب درمانی :
آب درمانی هم یكی از روشهای قدیمی است . در این روش بیمار فقط از آب و مایعات استفاده می كند . در روش آب درمانی هم به دلیل آن كه بیمار برای مدتی از خوردن غذا محرومیت شدید غذایی اولا مبتلا به اختلالات گوارشی می شود و ثانیا حس خوردن غذا در او شدیدا بالا می رود و به وزن اول باز می گردد . استفاده از این شیوه فقط برای مدت كوتاهی می تواند برای بیمار قابل تحمل باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *