گاهی با خود فکر می کنید آیا این غذایی که می خوریم برای بدن شما مفید است یا شما را خواهد کشت؟ در زیر آخرین یافته های علمی در این زمینه آورده شده است

گاهی با خود فکر می کنید آیا این غذایی که می خوریم برای بدن شما مفید است یا شما را خواهد کشت؟ در زیر آخرین یافته های علمی در این زمینه آورده شده است.


● قهوه

نگران خوردن قهوه در صبحگاه نباشید. در حقیقت، قهوه نوشیدنی سالمی به نظر می رسد. یافته های جدید حاکی از آن هستند که قهوه خطر ابتلا به دیابت، سکته قلبی، سنگ کیسه صفرا، بیماری پارکینسون، سنگ کلیه و نیسروز را کاهش می دهد.

یک هشدار این است که شاید خوردن قهوه سیاه منجر به کاهش تراکم استخوانها، به ویژه در زنان، شود. اما راه حل ساده این قضیه این است که به قهوه شیر اضافه کنید.

● شکلات

شکلات تیره، که حداقل حاوی ۷۰ درصد کاکائو است، خواص زیادی دارد. این نوع شکلات نسبت به نوع سفید یا شیری آن شکر کمتری دارد و منبع غنی از ترکیبات بهبود بخش سلامتی هست،ترکیباتی مثل آنتی اکسیدان های پلی فنول و فلاونوئید (شبیه آنچه در چای سبز وجود دارد).

تحقیقات نشان می دهند که خوردن حتی تکه کوچکی از شکلات تلخ خطر لخته شدن خون که منجر به سکته یا حمله قلبی می شود را کاهش می دهد، یا حتی فشار خون را پایین می آورد و همان طور که خیلی از شما می دانید، با خوردن شکلات انسان احساس شادی می کند و انرژیش بیشتر می گردد. البته، کالری شکلات بالاست و دارای چربی اشباع شده است، لذا در خوردن آن افراط نکنید و بیشتر از ۶۲ گرم در روز مصرف نکنید.

● نوشابه های گازدار

خبرهای خوبی در این مورد وجود ندارد. هم شیره ذرت در نوشابه گازدار و هم شیرین سازهای مصنوعی در رژیم های غذایی، باعث افزایش فعالیت لوزالمعده می شوند که در نهایت سطح انسولین افزایش یافته و فرد دچار چاقی می گردد. در تحقیقی که سال گذشته در جامعه شیمی آمریکا صورت گرفت، محققان دریافتند که مواد شیمیایی که در نوشابه های حاوی شیره ذرت فراوان وجود دارد، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند. علاوه بر این، کافئین و اسید فسفوریک موجود در کولا استخوان ها را نازک می کنند، به ویژه در افرادی که به طور مداوم از آنها می نوشند.

● آرد جو دوسر

خیلی از افراد می پندارند خوردن این ماده هنگام صبحانه خیلی سودمند است، اما باید تجدید نظر کنند. در مطالعه ای که در بیمارستان اطفال شهر بوستون صورت گرفت، محققان دریافتند که خوردن این خوراکی به تنهایی برای صبحانه، اشتها و کالری کودکان را در طی روز ۸۰ درصد افزایش می دهد، در مقایسه با خوردن املت سبزیجات و میوه برای صبحانه. همچنین بعد از خوردن نان حاوی این آرد نوساناتی در قند خون دیده می شود. بنابراین محققان توصیه می کنند که حتما برای صبحانه مقداری پروتئین مصرف گردد.

● پیتزا

پیتزا در حقیقت یک غذای سالم نیست، اما مواد تشکیل دهنده آن مفید و سالم هستند. سس گوجه فرنگی غنی از لیکوپن (آنتی اکسیدانی قوی) است. مطالعات اخیر نشان می دهند که لیکوپن فواید فراوانی دارد، از جمله کاهش خطر سرطان، کاهش کلسترول و فشارخون. با افزودن سبزیجات به پیتزا فواید آنرا افزایش می دهید. اما هرگز سوسیس، پپرونی و دیگر موادی را که حاوی چربی های اشباع شده هستند در پیتزا استفاده نکنید. چرا که خود پنیر پیتزا هم حاوی این چربی ها است. از آنجا که کالری پیتزا بالاست، تکه ای از آن را مصرف کنید.

● تخم مرغ

زرده تخم مرغ یک منبع کلسترول است و این تنها جنبه منفی آن است. البته تحقیقات هیچ موردی مبنی بر خطر بیماری قلبی و عروقی در افرادی که تخم مرغ می خورند، گزارش نداده اند. به عنوان مثال، در تحقیق بین ۱۱۵۰۰۰ مرد و زن، هیچ رابطه ای بین مصرف تخم مرغ و احتمال انسداد عروق، حمله یا سکته قلبی در طی ۸ سال وجود نداشت، مگر در افراد دیابتی. زنانی که روزی یک تخم مرغ می خوردند کمترین احتمال ابتلا به بیماری قلبی را داشتند. تخم مرغ حاوی پروتئین نیز است، همچنین غنی از اسیدهای چرب امگا است.

● ماهی

اگر دو بار در هفته ماهی مصرف کنید، خطر بیماری سکته، حمله قلبی، مرگ را در خود به طور چشمگیری کاهش می دهید. ماهی منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که خطر دیابت، آلزایمر و التهاب را کاهش می دهند. بهترین نوع آن، نوع چرب و کوچک، مثل ساردین، شاه ماهی شمالی (هرینگ)، ماهی آنچووی، سالمون (وحشی یا پرورشی)، ماکرل (به جز شاه ماکرل) است. ماهی های بزرگی مثل شمشیر ماهی، تن، تایل ماهی و کوسه در بالای زنجیره غذای دریایی هستند و خیلی از مواد آلاینده را در خود انباشته می سازند. به طور کلی، ماهی تن کنسرو شده مواد آلاینده، همچون جیوه، کمتری نسبت به آلباکور یا تن سوشی دارد. پس می تواند گزینه خوبی باشد.

● شیرین ساز یا افزودنی های مصنوعی

خبرهای حیرت انگیز برای افرادی که تمایل به لاغر شدن، دارند: حتی جانشین های قند و شکر، طبیعی یا مصنوعی، باعث افزایش وزن می شوند. محققان در آزمایشی که روی موش ها انجام دادند، دریافتند به غذاهایی که به طور مصنوعی ساخارین اضافه می شود و موش ها می خورند، وزنشان بیشتر می شود. محققان اندیشیدند که زمانی که مزه شیرین جانشین شکر با مقداری کالری همراه نمی شود، باعث می شد که پاسخ موش ها به دیگر کالری ها زیاد شده و بیشتر بخورند. اگر چه این به طور قطع به انسان تعمیم داده نمی شوند، اما خیلی از افراد می گویند با حذف غذاهای حاوی قند و شکر، آنها در خوردن دیگر شیرینی ها زیاده روی می کنند و این کمبود را جبران می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *