با اینکه برای داشتن اندامی متناسب و کاهش وزن چیزی بهتر از تمرینات منظم ورزشی و برنامه های مناسب غذایی نیست، قرصها و مکملهای غذایی فراوانی جهت کاهش وزن وجود دارد.

 

سایتودین زنادرین (Cytodyne Xenadrine
متاسفانه امروزه دربازار انواع و اقسام قرصهای لاغری یافت می شود که برخی از آنها نه تنها تاثیری در اندام و وزن شما نداشته، بلکه دارای عوارض جبران ناپذیر در سلامت بدن می باشند. در اینجا چند نمونه داروی تایید شده جهت کاهش وزن معرفی میگردد.

سایتودین زنادرین (Cytodyne Xenadrine) اغلب مکملهای غذایی حاوی ماده گرما زای “افدرا و “کافئین” میباشند که ترکیب این دو باعث ایجاد یک چربی سوز قوی میگردد. در فرمول زنادرین بجز این دو ماده از چربی سوز قوی دیگری بنام “سینفرین” استفاده شده که سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد.
یک تحقیق پزشکی نشان داده زنادرین علاوه بر کاهش وزن، باعث حفظ وضعیت عضلات در حین رژیم می گردد.

متابولیفت (Metabolift) این دارو یکی از اصلیترین داروهای چربی سوز بوده و از “افدرا”، “کافئین” و افزودنی های مجاز مانند “فلفل قرمز”، “پیکولینات” و “کروم” تشکیل شده است.
توصیه میشود برای: رژیم گیرننده گانی که یک مکمل غذایی ساده و درعین حال موثر می خواهند. قیمت مناسب این دارو، میل به استفاده از آنرا برای افرادی که دارای بودجه کم بوده و یا تمایل دارند برای اولین بار ازداروهای لاغری استفاده نمایند، افزایش میدهد.

بتالین (EAS Betalean) این دارو نیز از “افدرا” و “کافئین” ساخته شده است. برخی گیاهان دارویی نیز برای بهبود عملکرد و نیز کاهش عوارض جانبی این دارو، بکار رفته است.
توصیه میشود برای: کسانی که بدنبال یک مکمل غذایی لاغری قوی میگردند و نمی خواهند بیشتر از یک بار در روز آنرا مصرف کنند.

توئینلب (Twinlab 7 Keto DHEA) این مکمل غذایی یک از موثرترین داروها در نوع خود می باشد. یک مطالعه نشان داده که مصرف روزانه 200 میلی گرم از این دارو بمدت 8 هفته، 3 برابر مکملهای معمولی دیگر باعث کاهش وزن در افراد شده است.
مصرف این دارو باعث افزایش فعالیت غده تیروئید و در نتیجه کاهش وزن میگردد. غده تیروئید میزان سوخت و ساز بدن را کنترل میکند. آزمایشات نشان داده است که این دارو برخلاف نوع قبلی آن باعث تغییرات در سطوح هورمونی نمیگردد.
توصیه می شود برای: افرادی که مایل به استفاده از داروهای گرما زا نیستند ولی درعین حال خواستار افزایش متابولیسم بدن خود میباشند. این دارو برای کسانی که مدتی در رژیم بسر برده و می خواهند وزنشان ثابت بماند بسیار موثر است

 

دکتر رضا آمری نيا – بسياری از افراد چاق به دنبال ميانبر هايى هستند كه بدون دردسر وزن خود را كم كنند. يكى از اين روش ها استفاده از قرص هاى لاغرى است. ما در اين مقاله تشريح خواهيم كرد كه استفاده از اينگونه دارو ها نه تنها كمكى به اين افراد نمى كند بلكه عوارضى كه ايجاد مى كند ممكن است مشكلات آنها را دو چندان كند.
تعداد و انواع دارو هاى لاغرى كه در كتب مرجع تغذيه اعلام شده است انگشت شمار بوده و كلاً به دو دسته اصلى و البته چند گروه فرعى تقسيم مى شوند.الف- گروه اول دارو هاى ضداشتها هستند (مثل Sibutramine) كه با تحريك توليد هورمون هاى سروتونين و ساير كاته كولامين ها و تاثير آنها بر مركز اشتها در مغز باعث كاهش اشتها مى شوند. البته بايستى توجه داشت كه اين دارو ها عوارضى چون افزايش فشار خون، افزايش ضربانات قلبى، اضطراب و در نهايت در صورت مصرف بى رويه سكته هاى قلبى يا مغزى دارند.
ب- گروه دوم دارو هايى هستند كه باعث جلوگيرى از جذب چربى از دستگاه گوارش مى شوند. (مثل Xenical) مسئله بسيار مهمى كه افراد علاقه مند به اين دارو ها بايستى بدانند اين است كه اين گروه دارويى تاثيرى بر جذب انواع كربوهيدرات ها مثل شيرينى، شكلات و… ندارند و كسانى كه پول زيادى بابت آن مى دهند بايستى آگاه باشند كه فقط ۳۰ درصد جذب چربى هاى خورده شده توسط اين دارو ها مهار مى شود و همين امر است كه معمولاً درمان چاقى با مصرف اين گروه به علت عدم آگاهى كافى بيماران به شكست مى انجامد. عوارض اين گروه كمتر از دارو هاى ضداشتها بوده و از جمله آنها مى توان به اسهال چرب و كمبود ويتامين هاى محلول در چربى (مثل A، E و…) اشاره كرد.
دسته ديگرى از دارو ها هستند كه به عنوان حجم دهنده سيستم گوارش به خصوص معده عمل مى كنند.و در حقيقت با پر كردن معده باعث كاهش اشتها مى شوند. (مثل آگارآگار) اين گروه به عنوان عوامل موثر در درمان چاقى محسوب نمى شوند.
حال اين سئوال پيش مى آيد كه اين دارو ها را چه كسانى مى توانند مصرف كنند. بايستى عرض كنم كه دارو هاى لاغرى در موارد چاقى مفرط (Morbid Oloesity) و يك سرى از بيمارى هاى مرتبط با چاقى استفاده مى شود يعنى در مواردى كه ادامه چاقى باعث ايجاد عوارض مهلك ترى همچون ديابت، فشار خون و… شده و سلامتى فرد را به مخاطره اندازد.بايستى توجه داشت تبليغات وسيعى روى دارو هاى گياهى براى درمان چاقى صورت مى گيرد كه البته با توجه به اينكه ماده موثره اين دارو ها و فرمولاسيون و مكانيسم اثر آنها ناشناخته است توصيه نمى شود.
اگر قرص هاى لاغرى را بدون تجويز پزشك و بدون رعايت رژيم غذايى مناسب مصرف مى كنيد در انتظار اين عوارض باشيد:افزايش فشار خون، تعريق،، سردرد، سرگيجه، جوش هاى صورت، اضطراب، كم خوابى، تشنگى، خشكى دهان، افزايش ضربانات قلب و اسهال.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *