محققان به یکی دیگر از فواید ورزش پی بردند. در تحقیقات و مطالعات اخیری که در مرکز دیابت شهر بوستون انجام شد، محققان دریافتند که ورزش چربی سفید (چربی بد) را به چربی قهوهای “چربی خوب” تبدیل میکند.
محققان دریافتند که ورزش باعث میشود، چربیهای “بد” به چربیهای “خوب” تبدیل شوند.
نتایج این تحقیقات در جلسه انجمن دیابت آمریکا مطرح شد.
در بدن انسانها دو نوع چربی وجود دارد. 1- چربی قهوهای (چربی خوب) : این نوع چربی با کالریها میسوزد تا گرمای مورد نیاز بدن را تامین کند. 2- چربی سفید (چربی بد) : این نوع چربی به دلیل دریافت کالری اضافه ذخیره میشود و منبع انرژی است.
کسانی که چربی قهوهای بیشتری دارند لاغرتر هستند و هنگامی که هوا سرد است، بدنشان گرمتر میماند، در حالی که کسانی که چربی سفید بیشتری دارند زندگی ساکنتری دارند.
در این مطالعات، محققان دریافتند که موشها و انسانهایی که ورزش شدید انجام میدهند، بافتهای چربی سفیدشان به چربی قهوهای تبدیل میشود. موشها در این آزمایشها بر روی تردمیل به مدت 11 روز دویدند و انسانها به مدت 12 هفته ورزش دوچرخه انجام دادند. موشهایی که چربی قهوهایشان افزایش یافت مقاومت قند بدنشان بالا رفت و حساسیت انسولین در آنها تا سه ماه افزایش یافت.
کریستین استنفورد، دکتر مرکز دیابت بوستون میگوید: مطالعات ما نشان دادند که ورزش تنها برای ماهیچهها مفید نیست، بلکه بر روی چربیها نیز تاثیر گذار است. این واضح است که وقتی بر روی چربی کار میشود، قهوهای تر میشود و از نظر متابولیک فعالتر میشود.
مدیر این تحقیقات میگوید: ما میدانیم که ورزش برایمان مفید است، اما در تحقیقات اخیر نشان دادهایم که تغییرات در چربیها نیز واکنشی است که بعد از ورزش ایجاد میشود و تاثیرات متابولیک خوبی دارد. چربی قهوهای ، چربی نیست که در میانه بدن است و چربی بد محسوب میشود و باعث دیابت و مقاومت انسولین میشود. چربی قهوهای ، چربی است که زیر پوست است و تاثیرات متابولیک خوب و مهمی دارد.
استنفورد میگوید که یافتههای جدید باعث میشوند مردم بیشتر به ورزش تشویق شوند و سالمتر بمانند.
محققان آمریکایی با انجام مطالعاتی دریافتند که ورزش شدید باعث کاهش خطر سکته قلبی در مردان میشود. انجام ورزش سه بار در هفته تا 22 درصد احتال سکته قلبی را کاهش میدهد.
مردانی که سه بار در هفته ورزش شدید انجام میدهند کمتر در معرض سکته قلبی قرار دارند. محققان دانشگاه هاروارد در این زمینه تحقیقاتی انجام دادند.
چومیتسک مدیر این تحقیقات و همکارانش اطلاعاتی را در رابطه با فعالیت تعدادی مرد جوان جمعآوری کردند. در این مطالعات، میزان حساسیت انسولین، میزان کلسترول و پارامترهای دیگر لحاظ شده بود. از این افراد خواسته شد تا دو بار در سال فرمهایی را پر کنند.
چومسیتک میگوید: ما ورزشهای شدید را بررسی کردیم، زیرا این نوع ورزشها با بیماریهای قلبی در ارتباط هستند و به این نتیجه رسیدیم که ورزشهای شدید از سکته های قلبی در مردان میکاهند. برای بررسی این تاثیرات میزان ویتامین D ، پروتئین و هموگلوبین افراد اندازه گیری شد.
از 18 هزار و 225 نفر نمونههای خون گرفته شد. همچنین وضعیت استعمال دخانیات، سن و زمان خون دادن نیز لحاظ شد. کسانی که کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت داشتند، بیشتر در معرض سکته قلبی قرار داشتند، ورزش شدید از این فاکتورها میکاهد، بنابراین خطر سکته قلبی را کاهش میدهد.
بیماریهای قلبی بیشترین دلیل مرگ در بین مردان آمریکایی است. حدود 70 تا 89 درصد سکتههای قلبی در مردان اتفاق میافتد و بیش از نیمی از افرادی که دچار سکته قلبی میشوند. زیر 65 سال سن دارند.
تحقیقات نشان دادهاند که انجام ورزشهای شدید، سه بار در هفته 22 درصد خطر سکته قلبی را در مردان کاهش میدهد.