محصولات لبنی منبع عمده کلسیم هستند . کلسیم یک عنصر اساسی درتمام مراحل زندگی برای بسیاری ازعملکردهای مختلف بدن من جمله ساخت و ساز و نگهداری ازاستخوان است . افرادی که شیر نمی نوشند به سادگی می توانند دچار کمبود کلسیم شوند .
ویتامینD متحد اصلی وضروری کلسیم مصرف کلسیم به تنهایی کافی نیست ، بدن برای جذب کلسیم احتیاج به ویتامین D دارد . که بخشی ازآن توسط پوست ما به صورت روزانه ازطریق آفتاب جذب می شود.
ازدیگر منابع تامین کننده این ویتامین زرده تخم مرغ ، کره ،ماهی سالمون ، روغن ماهی و….. است. توجه کنید که مصرف الکل ، تنباکو ،نمک وپروتئین های حیوانی اثر منفی برروی ویتامین D میگذارند و درنتیجه جذب کلسیم را کاهش می دهند. باید بدانید که کلسیم یک پیش نیاز برای اسکلت بدن ماست . درهرگروه سنی برای فقط سلامت استخوانها وداشتن اسکلت قوی وسالم ، مصرف کلسیم ضروریست . میزان مورد نیاز کلسیم برای هرگروه سنی چقدراست ؟
کودکان :۸۰۰میلی گرم درروز
بزرگسالان: ۲۰۰تا ۱۰۰۰میلی گرم درروز
سالمندان :۱۲۰۰ میلی گرم درروز
زنان باردار:۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم درروز سعی کنید در برنامه غذایی روزانه خود : آب :مقدارزیادی آب بنوشید . بعضی ازآبهای مصرفی ازکلسیم غنی هستند . ماهی :مصرف ماهی را هم دربرنامه غذایی خود بگنجانید و به طور منظم ماهی بخورید برخی غذاهای نشاسته ای مثل نخود فرنگی ، کلم پیچ ،جعفری، اسفناج و ……را هم به منوی خود اضافه کنید بررسی غنی ترین منابع غذایی کلسیم:شیر گاو: ۱۱۳ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
شیر بز: ۳۲۵ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
جعفری: ۲۵۰ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
بادام: ۲۵۰ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
اسفناج: ۱۶۸ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
کنجاله سویا: ۱۵۴ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
شکلات: ۱۰۵ در میلی گرم / ۱۰۰ گرم
کلم بروکلی: ۷۶ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
لوبیا سفید پخته شده: ۶۰ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
گوشت و ماهی: از ۱۰ تا ۴۰ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
انجیر: ۶۴ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
لوبیا سبز: ۶۰ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
پرتقال: ۵۲ میلی گرم / ۱۰۰ گرم
شاید شما هم یکی ازافرادی باشید که دستگاه گوارشی تان تحمل لاکتوز موجود درشیر را ندارد لاکتوز یکی ازمشتشقات قند است که درشیر وجود دارد وجذب ضعیف آن باعث اختلال دستگاه گوارش ، نفخ واسهال واستفراغ و….. می شود .
برخی ازمردم هم طعم شیررا دوست ندارند .
همه این افراد درمعرض خطر کمبود کلسیم قرار دارند . برای غلبه براین مشکلات می توانید ازدیگر غذاهای غنی ازکلسیم استفاده کنید .
به عبارت دیگر افرادیکه محصولات لبنی مصرف نمی کنند دلیل بهتری برای تنوع در رژیم غذایی خود دارند.