بیوگرافی و علت مرگ ناصر صونباطی
مرگ ناصر صونباطی نایب قهرمان مستر المپیای ۱۹۹۷ در ۴۸ سالگی
بیوگرافی ناصر الصونباطی
اسطوره بدنسازی جهان ناصر الصونباتی، متولد 15 اکتبر 1965، شهر “اشتوتگارت” واقع در آلمان میباشد. پدرش اصالتاً مصری و مادرش اهل “شهر بوسنیاک و نووی پازار” در صربستان بود. دو خواهر و دو برادر دیگر اعضای خانواده ناصر هستند. صونباتی مسلط به 7 زبان دنیا بود. به همین علت به او لقب “پروفسور” دادند. ناصر بخشی از زندگیاش را در “شهر سندیهگو” و بخشی دیگر را در ” کوستامسا” کالیفرنیا گذراند.
الصونباطی در دانشگاه “آوگسبورگ” آلمان در رشته علوم سیاسی و جامعه شناسی تحصیل و با درجه عالی فارغالتحصیل شد. او نخستین مسلمانی است که تا آستانه قهرمانی مستر المپیا پیش رفت. ناصر الصونباتی اسطوره قهرمان بدنسازی دنیا، به عنوان نماینده کشور “یوگسلاوی” در مسابقات بدنسازی شرکت کرد.
او به علت نارسایی قلبی و آسیب کلیه در سن 47 سالگی هنگام خواب در شهر “کایرو” درگذشت. ناصر با مطلع شدن از بیماری و بینتیجه بودن درمان، به مصر بازگشت تا باقی عمر را در کنار خانوادهاش زندگی کند. قد او 180 سانتیمتر و وزن مسابقات او 130-120 کیلوگرم بود. وزن خارج از فصل مسابقات ناصر نیز 150-140 کیلوگرم بوده است.
همچنین برای 10 مسابقه پیاپی مستر المیپا جواز شرکت کسب کرده و در 9 مسابقه نیز شرکت نمود. مهمترین افتخار این قهرمان، مقام دوم مستر المپیا در سال 1997 است. جالب است بدانید او به فیگور گرفتن و تمرین با لباسهای مارکدار و عینک گرد مشهور بود. همچنین عکس ناصر بر روی 60 مجله بدنسازی و فیتنس معتبر و بینالمللی چاپ گردید.
قهرمان بدنسازی ناصر الصونباطی، در خارج از فصل مسابقات نیز عضلات شکمش را به طور کامل نمایش میداد. این نشاندهنده سطح حرفهای و بدن بینظیر او بود. در ادامه به برخی از افتخارات ناصر الصونباطی میپردازیم.
فهرست افتخارات ناصر الصونباطی
سال 1990:
مقام هشتم گرندپریکس هلند
مقام هفتم گرندپریکس فرانسه
مقام هشتم گرندپریکس فنلاند
سال 1991:
مسابقه شب قهرمانان بدون مقام
سال 1992:
مسابقه شب قهرمانان بدون مقام
مقام نوزدهم مسابقات حرفهای شیکاگو
سال 1993:
این سال دوران اوج و موفقیت قهرمان بدنسازی جهان ناصر الصونباطی آغاز شد.
مقام سوم گرندپریکس آلمان
مقام سوم گرندپریکس فرانسه
1994:
مقام چهارم گرندپریکس فرانسه
مقام چهارم گرندپریکس آلمان
مقام دوم شب قهرمانان
مقام هفتم مسترالمپیا
1995:
مقام سوم مسترالمپیا
مقام اول شب قهرمانان
مقام سوم گرندپریکس آلمان
مقام سوم گرندپریکس روسیه
مقام سوم گرندپریکس فرانسه
مقام سوم گرندپریکس اسپانیا
مقام دوم گرندپریکس اوکراین
مقام چهارم گرندپریکس انگلستان
مقام اول مسابقات حرفهای هوستون
سال 1996:
در این سال قهرمان بدنسازی ناصر الصونباطی بدن حرفهای و تواناییهای خود را به خوبی نشان داد.
مقام سوم مسترالمپیا
مقام دوم گرندپریکس آلمان
مقام اول گرندپریکس روسیه
مقام سوم گرندپریکس اسپانیا
مقام اول گرندپریکس سوئیس
مقام دوم گرندپریکس انگلستان
مقام اول گرندپریکس جمهوری چک
1997:
مقام دوم مسترالمپیا
مقام دوم آرنولد کلاسیک
مقام دوم گرندپریکس آلمان
مقام دوم گرندپریکس اسپانیا
مقام سوم گرندپریکس روسیه
مقام چهارم گرندپریکس فنلاند
مقام سوم گرندپریکس انگلستان
مقام دوم گرندپریکس مجارستان
مقام سوم گرندپریکس جمهوری چک
مقام دوم مسابقات حرفهای سن خوزه
سال 1998:
مقام سوم مسترالمپیا
مقام دوم آرنولد کلاسیک
مقام سوم گرندپریکس آلمان
مقام سوم گرندپریکس فنلاند
1999:
مقام ششم مسترالمپیا
مقام اول آرنولد کلاسیک
مقام ششم گرندپریکس انگلستان
مقام ششم مسابقات قهرمانی حرفهای دنیا
2000:
مقام پنجم مسترالمپیا
2001:
مقام نهم مسترالمپیا
2002:
مقام پانزدهم مسترالمپیا
مقام دهم آرنولد کلاسیک
سال 2004:
مقام پانزدهم شب قهرمانان
مقام چهاردهم مسابقات حرفهای نمایش قدرت
2005:
مقام چهاردهم مسابقات سوپر شو اروپا
جمع بندی
قهرمان بدنسازی جهان ناصر الصونباطی در 15 اکتبر 1965 در آلمان متولد شد. او بر اثر نارسایی قلبی و آسیبدیدگی کلیه در 20 مارچ سال 2013 درگذشت. مهمترین افتخار قهرمان بدنسازی ناصر الصونباطی مقام دوم مستر المیپا در سال 1997 بود. صونباطی به 7 زبان مسلط بود و به همین علت لقب پروفسور را به خود اختصاص داد. عکس صونباطی بر مجلات و مقالات بینالمللی بسیاری چاپ شد.
بیوگرافی و علت مرگ ناصر صونباطی
ناصر صونباطی ، بدنساز مشهور حرفه ای و نایب قهرمان مستر المپیا در ۲۰ مارس ۲۰۱۳ در سن ۴۸ سالگی درگذشت . صونباطی که یکی از پرافتخارترین بدنسازان دهه نود میلادی بود ، از پدری مصری و مادری اهل صربستان در کشور آلمان به دنیا آمد . ناصر فارغ التحصیل رشته تاریخ ، علوم سیاسی و روانشناسی از دانشگاه آگسبورگ آلمان بود .
عفونت سرشانه
هنوز دوران ورزشی ناصر صونباطی به طور قطعی و کامل به اتمام نرسیده و نزدیک نیز نشده بود و هنوز ناصر صونباطی سرگرم مسابقاتی بود که البته مقام هایی بهتر از چهاردهمی و امثالهم در آنها کسب نمی کرد که از دردهای شکمی و حالت تهوع و دردهای عضلانی و اسهال و علایم مشابه نالید و برای چکاپ و بررسی دلیل این دردها و این علایم به بیمارستان دلالت داده شد و البته نه خود وی نه پزشکان این علایم را چندان جدی نمی گرفتند تا اینکه عفونت از بخش خلفی شانه ی سمت راست وی سر باز کرد و بیرون زد.
Staph Infection
تشخیص پزشکان از این علایم و از عفونتی که از سرشانه ی وی به بیرون خارج می شد Staph Infection بود و بد نیست بدانید سرشانه ی وی خود به خود سوراخ شده بود و چرک و عفونت بود که از آن به بیرون سرازیر می شد
عوارض سینتول
این عفونت توسط نوعی باکتری در بدن حادث می شود و گمانه زنی می شد و کماکان می شود منشا اصلی این عفونت و این باکتری در بدن ناصر صونباطی سینتول هایی بوده است که ناصر خان صونباطی با سخاوت تمام و در دوران رقابت های ورزشی خصوصا در عضلات سرشانه ی خود خالی می کرد و بد نیست بدانید که سینتول اصولا دارو نبوده و روغن هایی است که به صورت زیر زمینی و در شرایط غیر استریل تولید و بسته بندی و به صورت غیر استریل نیز نگهداری و تزریق می شود.
تلاش پزشکان برای مهار این عفونت و برای مهار این بیماری معمولا به جایی نمی رسید. با تجویز آنتی بیوتیک های قوی تا مدتی حال عمومی وی رو به بهبود می گذاشت ولی چندی بعد که و از آنجایی که نمی توان تا ابد به بیمار آنتی بیوتیک زد، عفونت دوباره اوج می گرفت و زخم ها دوباره سر باز می کردند.
لازم به توضیح است باکتری در بدن در یک موضع، ثابت نمی ماند و به حرکت و به لانه گزینی در جای جای بدن ادامه می دهد و از جمله بافت های حساسی که باکتری می تواند در آن نفوذ کرده و در آن نشسته و تولید بیماری های جدید کند بافت قلب است و این اتفاق در بدن ناصر صونباطی نیز افتاد.
نارسایی قلبی
در شرایطی که ناصر صونباطی با عفونت شانه و عفونتی موسوم به استاف درگیر بود دچار نارسایی قلبی شد و این بار خطر جدی تر بود و پزشکان پس از بررسی وضعیت وی و پس از به کار بستن روش های درمانی به این نتیجه رسیدند که قلب ناصر صونباطی دیگر کارایی لازم برای زنده نگه داشتن وی را ندارد و او را در فهرست جراحی قلب باز و پیوند قلب نام نویسی کردند.
توجه داشته باشید که این درمان ها در کشوری همانند آلمان رخ می دهد که یکی از پیشتازان عرصه ی پزشکی است و در ایران که امروزه وضعیت بهداشت و درمان اسف بار را رد کرده و بسیار بسیار نیز پر هزینه شده است در صورتی که کار بدنسازی به این جاهای باریک بکشد همان ابتدای کار مرده باشد کم هزینه تر خواهد بود و البته برای خود وی نیز بهتر!
باری ناصر صونباطی نیز پس از هشت سال درد و رنجی که کشید و هزینه های سنگینی که بر وی شد سرانجام در سن ۴۸ سالگی و به دلیل بالا گرفتن عوارض جانبی داروهای نیروزا که زده بود از دنیا رفت.
علت مرگ ناصر صونباطی نارسایی کلیوی و عفونت کلیه اعلام شده است .
صونباطی فعالیت های بدنسازی اش را از سال ۱۹۸۳ آغاز کرد و ۷ سال بعد به جمع حرفه ای ها پیوست . اوج کار وی در سال ۱۹۹۷ بود که می توانست قهرمان مستر المپیا شود اما داوران در حق کشی آشکار ، رای برتری را به دوریان یتس دادند. صونباطی ۲ سال بعد قهرمان آرنولد کلاسیک شد و تا سال ۲۰۰۵ هم در رقابت های حرفه ای حضور یافت . اما دو سه سال آخر عمر حرفه ای او ، با ناکامی وی همراه بود . او بدنسازی بود که نسبت به خیلی از مسایل جاری بدنسازی حرفه ای معترض بود و هیچ وقت این اعتراض را پنهان نکرد تا اینکه در ۲۰ مارس 2013 در سن ۴۸ سالگی چشم از جهان فرو بست
روحش شاد