امگا 3 در بدن به پروستاگلاندینهای PG1 وPG3 و یك محصول جانبی دیگر بنام EICOSANOIDS تبدیل (متابولیزه) میگردد.
پروستاگلاندینها در تنظیم فشار خون، انعقاد خون، نقل و انتقالات عصبی- پاسخهای آلرژیك و التهابی- عملكرد كلیه ها، معده و روده-رشد و ترمیم بافتها-تولید انرژی-تنظیم هورمونهای جنسی و سنتز دیگر هورمونها نقش دارد.پروستاگلاندینهای PG1 و PG3 خاصیت ضد التهابی-ضد انعقاد خون و پروستاگلاندینهای PG2 خاصیت التهابی داشته و لخته شدن خون را تسهیل میكنند و توسط چربیهای اشباع شده و امگا6 تولید میگردند.
نتایج یک تحقیق جدید در رابطه با اثر امگا3
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رويترز، محققان هلندي در يك تحقيق رژيم غذايي و عملكرد ادراكي ۲۱۰مرد ۷۰تا ۸۹ساله را كه بيماري آلزايمر نداشتند، مورد بررسي قرار دادند. اين مردان يك بار در سال ۱۹۹۰و بار ديگر ۱۹۹۵ارزيابي شدند.محققان دريافتند مصرف روزانه تقريبا ۴۰۰ميلي گرم اسيد چرب اومگا ۳ ( معادل مصرف شش وعده ماهي كم چرب در هفته و يا يك ماهي پرچرب در هفته) فرد را در مقابل زوال قواي ادراكي محافظت ميكند.در تحقيق ديگري محققان آمريكايي اقدام به بررسي رابطه مصرف امگا ۳و زوال قواي ادراكي در ۲هزار و ۲۵۱مرد سفيد پوست ۵۰تا ۶۵ساله كردند.
اين افراد ابتدا در سالهاي ۱۹۸۷ – ۸۹و سپس ۳و ۹سال بعد ارزيابي شدند.در اين تحقيق هيچ رابطهاي بين ميزان اوليه اسيد چرب امگا ۳در مردان و زوال ادراكي ديده نشد. اما در بررسي انواع خاص زوال قواي ادراكي مشخص شد مصرف ميزان زياد اسيد چرب امگا ۳در جلوگيري از از دست دادن سلاست و رواني كلامي كمك ميكند.اين ارتباط در مرداني كه فشار خون بالا و ديسليپيدما (اختلال ميزان چربي در خون) داشتند نيرومند و در مردان مبتلا به افسردگي شديد مشهود نبود.نتايج اين تحقيقات در مجله تغذيه باليني به چاپ رسيده است. با اين وجود براي كشف تاثير خوردن ماهي، روغن ماهي و يا هر دو آنها در مردان مسني كه در معرض خطر ابتلا به زوال قواي ادراكي و بيماري آلزايمر قرار دارند بايد تحقيقات باليني بيشتري انجام شود.