در یک آزمایش جدید معلوم شد مصرف گوجه فرنگی و سایر مواد غذایی غنی از نوعی آنتی اکسیدان موسوم به لیکوپن خطر سکته مغزی را در مردان کاهش می دهد.



به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، پزشکان در این مطالعه دریافتند مردانی که بالاترین سطح لیکوپن را در خونشان دارند ۵۵ درصد کمتر با خطر ابتلا به سکته مغزی مواجهند.
به گزارش لایوساینس، دکتر جیونی کارپی از متخصصان علوم پزشکی دانشگاه شرقی فنلاند در این مطالعه تاکید کرد: یافته جدید تاییدی بر ضرورت مصرف پنج وعده میوه و سبزی در طول روز است. رعایت این توصیه تغذیه ای می تواند از عوامل مهم کاهش موارد سکته در سراسر جهان باشد.


در مطالعات قبلی نیز معلوم شد لیکوپن می تواند توان کلسترول بد را در ایجاد پلاک های درون سرخرگی، کاهش دهد. این پلاک ها اگر در عروق تشکیل شوند خطر سکته قلبی و مغزی افزایش پیدا می کند.
لیکوپن همچنین از تولید کلسترول، تشکیل لخته های خونی و تجمع پلاکت های خونی جلوگیری می کنند. این آزمایش به تفصیل در مجله نورولوژی ارائه شده است.
isna

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *