تاثیر GI
بسیاری از جنبه های دیگر یک وعده ی غذایی می تواند بر GI و GL تاثیر داشته باشد به طور معمول دیگر اجزای یک وعده ی غذایی مانند چربی فیبرهای محلول و پروتئین GI را کاهش و پختن و فراوری (پردازش) غذا GI را افزایش می دهد
چربی فیبر و پروتئین GI یک وعده غذایی را کاهش می دهند زیرا انها مسیر انزیم های تجزیه کننده ی کربوهیدرات را مسدود خواهند کرد
اتاق بزرگی را در نظر بگیرید که شما در یک سوی ان و دوستتان در سوی دیگر ایستاده اید رفتن به سوی دوست و گفتگو خیلی زمانگیر نخواهد بود اکنون همین اتاق را با ازداحامی از جمعیت در نظر بگیرید رفتن به سوی دیگر اتاق و گفت گو با وی دشوار خواهد بود هم چنین مولکولهای چربی فیبر و زنجیره های اسید های امینه می توانند در روده بر سر راه انزیم های کربوهیدرات قرار بگیرند
غذاهای فراوری شده GI بالایی دارند زیرا فراوری غذا مولکولهای نشاسته را به زنجیره های کوچکتر تجزیه میکند برای مثال اگر شما یک مولکول آمیلوز بلند داشته باشید تنها دو انتها برای آنزیم های گوارشی وجود دارد اگر زنجیره به نصف تجزیه شود چهار انتها برای هضم شدن در دسترس قرار خواهد گرفت هم چنین اگر زنجیره دوباره نصف شود هت انتها به وجود می اید و زمان هضم چهار برابر کمتر خواهد شد که پیامد ان افزایش مقدار گلوکز خون خواهد بود
از GI برای مقایسه GI غذاهای یک گروه مشابه استفاده کنید GI را برای مقایسه غذاهای با محتوی کربوهدیارت متفاوت استفاده قرار کنید برای مثال کدو تنبل GI بالا و GL پایین هر دو را دارد از این رو GI بالای آن به تنهایی نمی تواند مقادیر گلوکز خون را در حد معنی داری افزایش دهد
منبع : www.mendosa.com