کراتین ماده ای است که در بدن انسان در طی سوخت و ساز پروتئین تولید می شود. این ماده در غذاها و مکملهای به همین نام وجود دارد.

کراتین منو هیدرات جهت افزایش ذخایر کراتین و کراتین فسفات (CP) بدن مصرف می شود.

CP در بدن انسان از ترکیب کراتین و فسفات تولید شده و همراه با آدرنالین تری فسفات (ATP)  در بافت عضله ذخیره می شود. در واقع CP در دسترس ترین و سریعترین منبع سوختی جایگزین ATP است.

ولی نقطه ضعف آن توانایی کم بدن در ذخیره این ماده می باشد. کراتین در بدن از سوختن پروتئینها و اسیدهای آمینه ی آرژی نین، گلیسین و متیونین بدست می آید. این ماده بطور طبیعی در گوشت قرمز و ماهی یافت می شود. هر یک کیلو گرم گوشت قرمز حدود ۵ گرم کراتین دارد….

کراتین ماده ای است که در بدن انسان در طی سوخت و ساز پروتئین تولید می شود. این ماده در غذاها و مکملهای به همین نام وجود دارد.

کراتین منو هیدرات جهت افزایش ذخایر کراتین و کراتین فسفات (CP) بدن مصرف می شود.

CP در بدن انسان از ترکیب کراتین و فسفات تولید شده و همراه با آدرنالین تری فسفات (ATP)  در بافت عضله ذخیره می شود. در واقع CP در دسترس ترین و سریعترین منبع سوختی جایگزین ATP است.

ولی نقطه ضعف آن توانایی کم بدن در ذخیره این ماده می باشد. کراتین در بدن از سوختن پروتئینها و اسیدهای آمینه ی آرژی نین، گلیسین و متیونین بدست می آید. این ماده بطور طبیعی در گوشت قرمز و ماهی یافت می شود. هر یک کیلو گرم گوشت قرمز حدود ۵ گرم کراتین دارد.

از عمده اثرات کراتین می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- افزایش قدرت عضله

۲- در فواصل بین تمرینات سنگین ورزشی بازسازی ذخایر انرژی را سرعت می بخشد.

۳- بدون افزایش چربی بدن، در افزایش توده عضلات بدن نقش قابل توجهی دارد.

۴- آستانه بی هوازی را در بدن افزایش می دهد.

۵- در تمرینات ورزشی سرعتی و شدید، ضمن کاهش تولید اسید لاکتیک، مانع از خستگی شده و مدت تمرین شدید را طولانی تر می کند.

پس به طور کلی می توان هنگام نیاز به افزایش وزن و توده عضلات، افزایش قدرت و سرعت در حرکات انفجاری و کمک به تولید ATP در بدن از این ماده استفاده نمود.

مقدار مصرف:

اصولاً جهت نتیجه گیری کامل و صحیح لازم است مصرف کراتین را به دو مرحله ی بارگیری و نگهدارنده تقسیم کرد.

مدت مرحله بارگیری ۵ روز است و مرحله نگهدارنده از روز ششم آغاز می شود. مقدار مصرف این ماده را در هر دو مرحله و برای زنان و مردان می توان از جداول ذیل استخراج نمود:

جدول ۱- طرز مصرف کراتین منوهیدرات در ورزشکاران مرد

مرحله نگهدارنده

مرحله بارگیری

وزن بدن

۴-۲ گرم

۹ گرم

کمتر از ۳۶ کیلوگرم

۵-۳ گرم

۱۰ گرم

۴۱-۳۶ کیلوگرم

۶-۳ گرم

۱۱ گرم

۴۵-۴۲ کیلوگرم

۷-۴ گرم

۱۳ گرم

۵۰-۴۶ کیلوگرم

۷-۴ گرم

۱۴ گرم

۵۵-۵۱ کیلوگرم

۸-۴ گرم

۱۵ گرم

۵۹-۵۶ کیلوگرم

۸-۴ گرم

۱۶ گرم

۶۴-۶۰ کیلوگرم

۹-۵ گرم

۱۷ گرم

۶۸-۶۵ کیلوگرم

۹-۵ گرم

۱۸ گرم

۷۳-۶۹ کیلوگرم

۱۰-۵ گرم

۱۹ گرم

۷۷-۷۴ کیلوگرم

۱۰-۵ گرم

۲۰ گرم

۸۲-۷۸ کیلوگرم

۱۱-۶ گرم

۲۲ گرم

۸۶-۸۳ کیلوگرم

۱۲-۶ گرم

۲۳ گرم

۹۱-۸۷ کیلوگرم

۱۲-۶ گرم

۲۴ گرم

۹۵-۹۲ کیلوگرم

۱۳-۷ گرم

۲۵ گرم

بیشتر از ۹۵ کیلوگرم

جدول ۲- طرز مصرف کراتین منوهیدرات در ورزشکاران زن

مرحله نگهدارنده

مرحله بارگیری

وزن بدن

۳-۲ گرم

۶ گرم

کمتر از ۳۶ کیلوگرم

۴-۲ گرم

۷ گرم

۴۱-۳۶ کیلوگرم

۴-۲ گرم

۸ گرم

۴۵-۴۲ کیلوگرم

۵-۳ گرم

۹ گرم

۵۰-۴۶ کیلوگرم

۵-۳ گرم

۱۰ گرم

۵۵-۵۱ کیلوگرم

۵-۳ گرم

۱۰ گرم

۵۹-۵۶ کیلوگرم

۶-۳ گرم

۱۱گرم

۶۴-۶۰ کیلوگرم

۶-۳ گرم

۱۲ گرم

۶۸-۶۵ کیلوگرم

۷-۴ گرم

۱۳ گرم

۷۳-۶۹ کیلوگرم

۷-۴ گرم

۱۴ گرم

۷۷-۷۴ کیلوگرم

۷-۴ گرم

۱۴ گرم

۸۲-۷۸ کیلوگرم

۸-۴ گرم

۱۵ گرم

۸۶-۸۳ کیلوگرم

۸-۴ گرم

۱۶ گرم

۹۱-۸۷ کیلوگرم

۹-۵ گرم

۱۷ گرم

۹۵-۹۲ کیلوگرم

۹-۵ گرم

۱۸ گرم

بیشتر از ۹۵ کیلوگرم

توصیه های مهم هنگام مصرف کراتین:

اگر در مرحله نگهدارنده وقفه ای ۵ روزه یا بیشتر ایجاد شود، باید مراحل بارگیری و نگهداری را مجدداً از اول شروع کنید برای کسب نتیجه ایده آل بهتر است حداقل ۶ ماه کراتین را مصرف کنید.

کراتین زمانی بهترین اثر را دارد که همراه مواده قندی مصرف شود. هنگام استفاده از کراتین آب و مایعات به مقدار زیاد بنوشید در کنار مصرف کراتین می توانید از مکملهای فولات، ویتامینهای B6 و B12 نیز استفاده نمایید.

مکملهای دیگر چون فسفاژن Phosphagen و فسفاژن اچ پی Phosphagen HP نیز دقیقاً مانند کراتین منو هیدرات عمل کرده و دستور مصرف و موارد استفاده آنها نیز مانند کراتین منوهیدرات می باشد. فقط فسفاژن اچ پی را می توان به طریقه ذیل نیز مصرف نمود:

۵ روز اول روزانه ۴ بار و هر بار یک پیمانه و بعد از ۵ روز، روزانه ۱ تا ۲ بار هر بار یک پیمانه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *