مخمر آبجو و یا مخمر تغذیه ای سلول های خشک شده و غیر فعال مخمری بنام SACCHAROMYCES CEREVISIAE می باشد. منظور از غیر فعال این است که خاصیت تخمیر کنندگی خود را از دست داده است.
liquid-yeast-b-complex-16-oz-twinlab

مخمر ها جزو قارچ های تک سلولی می باشند. مخمر ساکارومایسس سروزیه در تهیه مشروبات الکلی و ور آمدن خمیر نان در نانوایی ها و شیرینی پزی ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما از آنجایی که این ماده ارزش تغذیه ای بالایی دارد به عنوان مکمل غذایی نیز عرضه می گردد. مخمر آبجو معمولا طعمی بسیار تلخ دارد.


ترکیبات مخمر آبجو
۱-مخمر آبجو حاوی تمام ویتامین های گروه B می باشد به غیر از ویتامین B12، مگر این که مخمر آبجو با این ویتامین نیز غنی سازی شده باشد. ویتاین های B شامل: تیامین(B1)، ریبوفلاوین(B2)، نیاسین(B3)، پانتوتنیک اسید(B5)، پیروکسیدین(B6)، فولیک اسید و یا فولات(B9) ، بیوتین(H) .
۲-مخمر آبجو حاوی ۱۶ نوع اسید آمینه می باشد که تمام اسیدهای آمینه ضروری را شامل می گردد. در هر ۳۰ گرم مخمر آبجو ۱۶ گرم پروتئین وجود دارد.
۳- مخمر آبجو حاوی ۱۴ نوع مواد معدنی می باشد بویژه کروم ، فسفروسلنیوم. روی، آهن، مس، منیزیوم، منگنز و پتاسیم دیگر مواد معدنی موجود در مخمر آبجو می باشند.
۴-کروم موجود در مخمر آبجو بهترین منبع غذایی کروم محسوب می گردد.
۵- مخمر آبجو حاوی فیبر نیز می باشد. در هر ۳۰ گرم از مخمر آبجو ۶ گرم فیبر موجود است.
۶- مخمر آبجو حاوی بتا گلوکان می باشد. بتا گلوکان یک آنتی اکسیدان قوی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.
۷- مخمر آبجو حاوی نوکلئیک اسیدها و نوکلئوزیدها می باشد. بویژه ریبونوکلئیک اسید(RNA) و اینوزین.

خواص مخمر آبجو
۱- نوکلئیک اسید ها و نوکلئوزیدها ترمیم بافت ها را تسریع کرده و روند پیری را کند می سازند.
۲- سلنیوم موجود در مخمر آبجو خاصیت ضد سرطانی دارد، از سلول های کبدی محافظت می کند و یک آنتی اکسیدان قوی می باشد که از امراض قلبی-عروقی پیشگیری می کند.
۳- کروم موجود در مخمر آبجو دارای خواص: تنظیم سطح قند خون (کاهش قند خون)-کاهش گلوکز ناشتا و بهبود تحمل گلوکز در افراد دیابتی با افزایش حساسیت سلول ها به انسولین-کاهش چربی های بدن و افزایش توده عضلانی (در صورتی که با ورزش و رژیم غذایی متعادل همراه باشد) – کاهش کلسترول و تری گلیسریدهای خون-کاهش سطح کلسترول بد(LDL) وافزایش سطح کلسترول خوب(HDL).
۴- افزایش اشت ها-افزایش سطح انرژی بدن-رفع خستگی-کمک به ترمیم بافت های آسیب دیده-تقویت سیستم ایمنی و عصبی-حفظ و بهبود سلامتی پوست، مو، چشم ها، دهان، کبد و مجاری گوارشی. از دیگر فواید مخمر آبجو می باشد.
۴-ویتامین های گروه B در متابولیسم کربوهیدرات ها، چربی ها وپروتئین ها نقش دارند.
۵- از مخمر تغذیه ای می توان در درمان و یا پیشگیری بیماری ها واختلالات زیر بهره گرفت: استرس، افسردگی، خستگی مزمن، بیماری های عودکننده، آکنه مزمن، اگزما، اسهال، سرماخوردگی، سرفه و گلودرد وسوء هاضمه.
۶- مصرف مخمر آبجو فلور طبیعی روده را تغییر داده و باکتری های مفید روده را افزایش و باکتری های مضر و بیماریزای روده را کاهش می دهد.
۷- مصرف مکمل مخمر آبجو کمک می کند تا راحت تر به خواب رویم. نیاسین و پیروکسیدین موجود در آن ترشح سروتونین را در مغز افزایش می دهد.
۸-فیبر موجود در مخمر آبجو در بر طرف کردن یبوست موثر است.

موارد منع مصرف
۱-افراد مبتلا به نقرس نبایستی از آن استفاده کنند.
۲- زنان باردار و یا شیرده بهتر است از مصرف آن خودداری کنند، مگر زیر نظر پزشک.
۳-افرادی که سیستم ایمنی بدن شان خیلی ضعیف است بایستی از مصرف آن خودداری کنند.
تداخلات احتمالی و عوارض
۱-به ندرت در برخی افراد ایجاد آلرژی می کند.
۲- مصرف هم زمان این مکمل با داروهای بازدارنده اکسیداز تک آمین (موجود در داروهای پارکینسون وضد افسردگی) موجب افزایش فشار خون می گردد.
۳-مکمل مخمر آبجو اثر داروهای ویژه دیابت را تقویت کرده و موجب کاهش قند خون و هیپوگلیسمی می گردد.
۴- افرادی که به تازگی مصرف این مکمل را آغاز کرده اند ممکن است دچار نفخ گردند. برای جلوگیری از این عارضه بهتر است مصرف آن را با دوز پایین شروع کرده و بتدریج دوز مصرفی آن را افزایش دهند.
۵-ممکن است در موارد نادر میگرن را تشدید کند.

اشکال دارویی
رشته، پودر، قرص، کپسول و محلول.
دوز مجاز مصرفی
معمولا دوز مصرفی روزانه آن ۲-۱ قاشق غذاخوری (شکل محلول) و از ۲ تا ۸ قرص متغیر می باشد. با این که مصرف دوز بالای این مکمل عوارض خطرناکی در برندارد اما بهتر است از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنید.
نکته: از مصرف مخمر نان و یا مخمر آبجو فعال خودداری کنید چرا که مخمر فعال بر خلاف مخمر غیر فعال ویتامین های گروه B و سایر مواد مغذی را از بدن دفع کرده و همچنین نفخ آور نیز می باشند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *