شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -
نحوه عملکرد واقعی انسولین چگونه می-باشد
این روزها در مورد انسولین صحبتهای منفی زیادی مطرح میشود.اگر به حرف برخی به اصطلاح متخصصان گوش دهید آنها انسولین را هورمونی بد میدانند که تنها هدف آن افزایش چربی بدن و ایجاد دیابت نوع ۲ میباشد.به علاوه به ما گفته است که کربوهیدراتها نیز در این توطئه دست دارند.با مصرف کربوهیدراتها ما اجازه میدهیم که سیلی از انسولین به راه بیفتد و بدن ما را تخریب کند.اما چه میزان از این ادعاها درست هستند؟ آیا واقعا عقلانی میباشد که بدن ما دارای نوعی مکانیزم موذیانه در جهت تنبیه ما برای مصرف کربوهیدراتها باشد؟ بیایید با هم این موضوع را در یابیم.
اما انسولین چیست؟
انسولین یک هورمون است به این معنی که ماده ای میباشد که بدن آن را برای تاثیر گذاری روی عملکرد ارگانها و بافتها تولید میکند.ساخت و ترشح آن به درون جریان خون توسط پانکراس صورت میپذیرد.وظیفه انسولین بسیار مهم میباشد.هنگامی که شما غذا میخورید آنها به مواد اولیه سازنده خود تجزیه میشوند (پروتئین به آمینو اسید ها، چربیها به اسیدهای چربی و کربوهیدراتها به گلوکز تجزیه میشوند) تا بتوانند مسیر خود به درون جریان خون را هموار سازند.
این مواد غذایی باید از طریق جریان خون حرکت کرده تا وارد ماهیچهها و سلولهای چربی شوند تا در آنها استفاده یا ذخیره شوند و اینجاست که انسولین وارد داستان میشود. انسولین از طریق فرمان دادن به سلولها برای باز شدن و جذب این مواد غذایی باعث میشود که مواد غذایی به درون سلول منتقل شوند.بنابراین هر موقع که شما غذا میخورید پانکراس آنسولین را به درون جریان خون آزاد میکند.همچنان که مواد غذایی به آرامی جذب سلول میشوند سطح انسولین نیز پایین میاید تا زمانی که مواد غذایی کاملا جذب شوند و سپس سطح انسولین به میزان پایه خود باز خواهد گشت.
این چرخه هر زمانی که شما غذا میخورید تکرار میشود.آمینو اسید ها، اسیدهای چرب و گلوکز راه خود به درون جریان خون را پیدا میکنند و به واسطه کمک انسولین میتوانند وارد سلول شوند.هنگامی که کار به پایان رسید سطح انسولین به حالت نرمال باز خواهد گشت و پانکراس صبر خواهد که ما چه موقع وعده غذایی دیگری را مصرف میکنیم تا دوباره این فرایند را تکرار کند.
خواننده محترم، این مطلب در سایت ادکوان ( پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ ) منتشر شده و شما هم اکنون درحال خواندن نسخه کپی آن هستید. لطفا جهت حمایت از ما، به سایت ادکوان مراجعه کنید. متشکرم.
Edcoan.ir
پس مشکل انسولین در چه میباشد؟
هنگامی که توضیحات بالا را میخوانید گمان میکنید که انسولین یک هورمون بسیار مناسب است که بدون آن نمیتوانیم زندگی کنیم.اما چرا به این شدت این روزها برخی به اصطلاح متخصصان آن را میکوبند؟ چرا به ما گفته شده است که انسولین باعث چاقی و مریضی ما میشود؟ زیرا یکی از وظائف حیاتی انسولین در بدن مرتبط با ذخایر چربی میباشد.انسولین باعث جلوگیری از تجزیه سلولهای چربی شده و تجمع چربی در بدن را تحریک میکند.در این حالت انسولین به بدن میگوید که سوزاندن ذخایر چربی را متوقف کند و به جای آن با جذب اسیدهای چرب و گلوکز از جریان خون ذخایر چربی بدن را بیشتر کند.
به همین دلیل است که انسولین یک هدف آسان برای قربانی شدن میباشد و به همین دلیل میباشد که کربوهیدراتها نیز در کنار آن قرار داده میشوند.منطق این فرضیات به شکل زیر است :
رژیم با کربوهیدرات بالا = افزایش سطح انسولین = چربی سوزی کمتر و ذخیره چربی بیشتر = چاق شدن مستمر
و اینگونه نتیجه میگیرند که :
رژیم کم کربوهیدرات = کاهش سطح انسولین = چربی سوزی بیشتر و ذخایر چربی کمتر = حفظ تناسب اندام
در نگاه اول این فرضیات بسیار معقول و درست به نظر میرسند.توضیحات سر راست و آسان همیشه محبوب هستند.اما همه اینها بر اساس افسانهها و موضوعات شبه علمی میباشد.
انسولین در تجمع چربی بدن نقش دارد اما باعث چاق شدن شما نمیشود
یکی از اتهاماتی که به کربوهیدرات و انسولین وارد میشود این است که مصرف مقادیر زیاد کربوهیدرات در روز باعث میشود که سطح انسولین به شدت بالا حفظ شود.نتیجه این امر نیز (فرضا) ایجاد افزایش وزن میباشد زیرا بدن شما مدام در حالت “ ذخیره چربی “ قرار دارد و به ندرت در حالت “ چربی سوزی “ قرار میگیرد.این موضوع جالب به نظر میرسد اما درست نیست.
اگرچه درست میباشد که انسولین میتواند باعث جذب بیشتر اسیدهای چرب و گلوکز توسط سلولهای چربی و گسترش آنها شود اما این چیز نیست که باعث شود شما در طول زمان چاق تر شوید بلکه این پر خوری است که باعث این موضوع میشود.اگر این موضوع برای شما عقلانی به نظر نمیرسد بیایید یک مرور سریع در چگونگی تاثیر تعادل انرژی در افزایش یا کاهش وزن داشته باشیم.تعادل انرژی اشاره به میزان کالری سوزانده شده در روز در مقابل میزان کالری دریافتی از طریق مواد غذایی دارد.
* اگر شما کمی بیشتر انرژی در روز از مقداری که بدن میسوزاند در اختیار آن قرار دهید یک بخشی از انرژی اضافه به عنوان چربی ذخیره میشود و همین امر در گذر زمان باعث افزایش وزن آهسته شما میشود.
* اگر شما کمی کمتر انرژی از میزانی که بدن در روز میسوزاند دریافت کنید بدن برای تامین کمبود انرژی خود از ذخایر چربی استفاده کرده و همین امر باعث کاهش وزن آهسته شما در گذر زمان میشود.
همانطور که میبینید بدن برای زنده ماندن همیشه به مقداری معین گلوکز در جریان خون خود نیاز دارد.گلوکز یک سوخت حیاتی میباشد که تمام سلولهای بدن برای کارکرد خود به آن نیاز دارند و برخی ارگانهای بدن نظیر مغز واقعا مقادیر بسیار زیادی گلوکز مصرف میکنند.اکنون هنگامی که شما غذا میخورید در واقع میزان نسبتا زیادی انرژی (کالری) را در یک بازه زمانی کوتاه در اختیار بدن قرار میدهید.در این حالت سطح گلوکز بسیار فراتر از آن چیزی میشود که بدن برای زنده ماندن به آن نیاز دارد و بدن به جای اینکه همه این انرژی اضافه را دور ریخته یا بسوزاند مقداری از آن را به عنوان چربی ذخیره کرده تا بعدا بتواند از آن استفاده کند.
از لحاظ علمی هنگامی که بدن در حال جذب مواد غذایی و ذخیره چربی میباشد به این حالت (postprandial) گفته میشود.این حالت زمانی روی میدهد که بدن در حالت “ ذخیره چربی “ باشد.هنگامی که بدن فرایند جذب گلوکز و دیگر مواد غذایی را به اتمام رساند سپس وارد فاز (postabsorptive) میشود که در این حالت برای تامین انرژی خود روی به ذخایر چربی میاورد.این حالت زمانی است که بدن در وضعیت “ چربی سوزی “ قرار میگیرد. این دو وضعیت مدام در بدن شما هر روزه در حال جابجایی میباشند، ذخیره چربی حاصل از مصرف مواد غذایی و سپس استفاده از استفاده از این ذخایر زمانی که دیگر چیزی از وعده غذایی مصرف شده باقی نمانده است.در زیر نموداری را مشاهده میکنید که نشان دهنده این وضعیت میباشد :
بخشهای سبز بازههای زمانی هستند که بدن به دلیل مصرف وعدههای غذایی دارای انرژی اضافه میباشد.بخشهای آبی زمانهایی هستند که بدن دیگر از طریق مواد غذایی انرژی دریافت نمیکند و باید برای زنده ماندن از ذخایر چربی خود استفاده کند.اگر بخشهای سبز و آبی در هر روز در تعادل با یکدیگر باشند (میزان ذخیره چربی دقیقا به اندازه میزان چربی سوزی) وزن شما ثابت خواهد ماند.اما اگر بیش از چربی سوزی چربی ذخیره کنید (از طریق پرخوری) شما چاق تر خواهید شد و اگر میزان چربی سوزی بیش از میزان ذخیره چربی باشد شما لاغرتر خواهید شد.
این مکانیزم بنیادین در مورد ذخیره چربی و چربی سوزی بود و این اصل مقدم بر هر چیزی مرتبط با انسولین یا هر هورمون دیگر در بدن میباشد.به بیان ساده اگر میزان انرژی دریافتی شما در روز بیش از میزان انرژی سوزانده شده نباشد هیچگاه چاق تر نخواهید شد و هیچگاه لاغرتر نخواهید شد مگر اینکه میزان انرژی دریافتی شما در روز کمتر از میزان انرژی سوزانده شده باشد.
این قانون اول ترمودینامیک میباشد که در اینجا وجود دارد و مهم نیست که شما چه میزان در روز کربوهیدرات مصرف میکنید یا سطح انسولین بدن شما چقدر بالا میباشد.ذخایر چربی بدون تامین مقادیر اضافه انرژی افزایش نمییابند و بدون کاهش در دریافت انرژی نیز نمیتوانید این ذخایر را کاهش دهید.به همین دلیل است که در تحقیقات مشخص شده است چه با رژیم با کربوهیدرات بالا و چه با رژیم با کربوهیدرات پایین، تا زمانی که میزان انرژی دریافتی کمتر از میزان انرژی سوزانده شده باشد چربی سوزی در هر دو رژیم یکسان خواهد بود.
به همین دلیل بود که پروفسور مارک هاب در آزمایش خود با وجود اینکه بخش عمده مواد غذایی او متشکل از کربوهیدراتهای ساده بود اما تنها به دلیل اینکه میزان کالری دریافتی او کمتر از از میزان کالری سوزانده شده بود توانست ۲۷ پوند کاهش وزن داشته باشد.خلاصه کلام این است که میزان سطح انسولین و میزان مصرف کربوهیدراتها تاثیر ناچیزی در افزایش یا کاهش وزن ایفا میکند، بلکه این تعادل انرژی میباشد که تعیین کننده است.
انسولین تنها مادهای نیست که در بدن باعث تجمع چربی میشود
شما اکنون میدانید که انسولین باعث میشود سلولهای چربی گلوکز و اسیدهای چرب را جذب کنند.یک دلیل دیگر نیز وجود دارد که انسولین را متهم به ایجاد اضافه وزن میکنند.سلولهای چربی بدن شما دارای آنزیمی به نام (HSL) میباشد که باعث میشود اسیدهای چرب تجزیه شده و به عنوان انرژی مورد استفاده قرار بگیرند.اما انسولین باعث سرکوب فعالیت (HSL) میشود و باور بر این است که همین امر بیشتر از قبل میتواند باعث افزایش وزن شود.
اما چیزی که مخالفان کربوهیدراتها و انسولین آن را نادیده میگیرند این است که چربیهای غذایی نیز همچنین باعث سرکوب (HSL) میشوند و به لطف آنزیمی به نام (acylation stimulating protein) بدن شما برای ذخیره چربیهای غذایی نیازی به افزایش سطح آنسولین نیز ندارد.به همین دلیل است که شما نمیتوانید آن مقدار از چربیهای غذایی که دوست دارید مصرف کنید و همچنان کاهش وزن داشته باشید و به همین دلیل است که تحقیقات نشان دادهاند که مصرف جداگانه چربیها و کربوهیدراتها تاثیری روی کاهش وزن ندارد (مصرف کربوهیدراتها و چربیها با هم یا به صورت جداگانه چیزی را تغییر نمیدهد).دوباره باید گفت که همه چیز به تعادل انرژی باز میگردد، شما چه از طریق پروتئین، کربوهیدرات یا چربی اگر میزان بیشتری انرژی نسبت به آنچه میسوزانید برسانید در هر صورت دچار اضافه وزن خواهید شد.
پروتئین نیز همچنین باعث تحریک تولید انسولین میشود
این نیز یکی دیگر از حقایقی میباشد که طرفداران رژیمهای کم کربوهیدرات دوست دارند از آن اجتناب کنند.یک رژیم غذایی با پروتئین بالا و کربوهیدرات کم بیشتر میتواند نسبت به یک رژیم با کربوهیدرات بالا باعث افزایش سطح انسولین شود.بر اساس تحقیقات نشان داده شده است که پروتئین وی بیشتر از نان سفید میتواند باعث افزایش سطح انسولین شود.گوشت گاو دقیقا به اندازه مصرف برنج قهوهای میتواند باعث ترشح انسولین شود.
اگر فکر میکنید که واکنش انسولین نسبت به پروتئین متعادل تر و طولانی تر میباشد اما اینطور نیست. پروتئین همانند کربوهیدراتها میتواند به سرعت باعث افزایش سطح انسولین شود و سپس به سرعت نیز سطح آن کاهش پیدا میکند.به شکل طعنه آمیزی یک رژیم غایی با پروتئین و چربی بالا با سرعت بیشتری میتواند نسبت به یک رژیم با کربوهیدرات بالا چربیها را ذخیره کند زیرا چربیهای غذایی به شکل بسیار کارامد تری میتوانند به عنوان چربی ذخیره شوند.
انسولین باعث تحریک گرسنگی نمیشود بلکه برعکس آن عمل میکند
این نیز یکی دیگر از دروغهایی میباشد که در مورد انسولین وجود دارد و در تحقیقات بالینی عدم صحت آن به اثبات رسیده است.در حقیقت تحقیقات نشان دادهاند که یک وعده غذایی هرچه بیشتر باعث افزایش سطح انسولین شود شما در نتیجه احساس سیری بیشتری خواهید داشت.این تحقیق نیز در ارتباط با تحقیقی میباشد که نشان میدهد وعدههای غذایی با کربوهیدرات بالا بیشتر میتوانند نسبت وعدههای غذایی با چربی بالا باعث سیری شوند.
انسولین در عضله سازی به شما کمک میکند
اگرچه انسولین همانند آمینو اسیدها مستقیما باعث ایجاد سنتز پروتئین نمیشود اما دارای اثرات آنتی کاتابولیک میباشد.این موضوع یعنی اینکه هنگامی که سطح انسولین بالا میباشد میزان سرعت تجزیه پروتئینها در عضلات کاهش پیدا میکند.نتیجه این امر ایجاد یک محیط آنابولیک تر میباشد که عضلات در آن میتوانند سریعتر رشد کنند.این موضوع از لحاظ تئوری بسیار خوب میباشد اما آیا برای آن تحقیقات بالینی نیز وجود دارد؟ بله.چندین تحقیق وجود دارند که همگی نشان میدهند رژیمهای با کربوهیدرات بالا دارای برتری بیشتری نسبت به رژیمهای کم کربوهیدرات از لحاظ عضله سازی و افزایش قدرت دارند.
محققان در دانشگاه بال استیت دریافتند که سطح پایین گلیکوژن در ماهیچهها (که در رژیمهای کم کربوهیدرات اجتناب ناپذیر میباشد) میتواند در سیگنال رسانی سلولها که مرتبط با عضله سازی میباشد بعد از تمرین اختلال ایجاد کند.در یک تحقیق دیگر که در دانشگاه کارولینای شمالی انجام شده است مشخص شد هنگامی که یک رژیم کم کربوهیدرات با انجام ورزشهای روزانه ترکیب شود میتواند باعث افزایش سطح کورتیزول در حالت استراحت و کاهش سطح تستوسترونهای آزاد شود.این تحقیقات کمک میکنند تا بتوانیم یافتههای به دست آمده در دیگر تحقیقات در مورد رژیمهای کم کربوهیدرات را توضیح دهیم.
برای مثال در یک تحقیق روی تاثیر رژیمهای با کربوهیدرات کم و رژیمهای با کربوهیدرات بالا در آسیبهای عضلانی بعد از تمرین، قدرت ریکاوری و متابولیسم پروتئین در کل بدن بعد از یک تمرین پر فشار تحقیق صورت گرفت.نتایج مشخص کرد افرادی که از رژیمهای کم کربوهیدرات استفاده کرده بودند با کاهش قدرت، ریکاوری آهسته تر و سنتز پروتئین کمتری روبرو شدند.
مشکل انسولین نمیباشد بلکه مشکل افزایش وزن و ساکن بودن میباشد
اگر دچار اضافه وزن هستید و همچنین یک فرد ساکن میباشید مصرف منظم مقادیر زیاد کربوهیدراتها میتواند در دراز مدت باعث ایجاد مشکلات زیادی شود.در این حالت بدن شما بیشتر و بیشتر با انسولین دچار مشکل خواهد شد که در نهایت با گذر زمان حتی میتواند باعث ایجاد دیابت نوع ۲ شود و همچنین احتمال ابتلای شما به بیماریهای قلبی افزایش چشمگیری خواهد داشت.اگر تناسب اندام خود را حفظ کنید، به طور منظم ورزش کنید و حداقل از یک رژیم غذایی معقول استفاده کنید هیچگاه با چنین مشکلاتی مواجه نخواهید شد.در این حالت همچنان حساسیت سلولهای بدن نسبت به جذب انسولین حفظ میشود و بدن شما از کربوهیدرات مصرفی میتواند استفادههای بسیاری کند.
منبع:
https://www.muscleforlife.com/how-insulin-works/
تهیه شده در پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ (ادکوان – Edcoan.ir)
کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -
تمامی حقوق مطالب برای "مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.
طراحی : کلکسیون طراحی --- پشتیبانی و اجرا : ایده نو
ممنون از شما
این دیابت لعتی داره همه جارو میگیره
مرسی از اطلاع رسانی و مطالب مفیدتون