شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -
باورهای غلط بسیاری بین مردم وجود دارد که آنها این موارد را به عنوان حقیقت پذیرفتهاند اگرچه شواهد علمی برای حمایت آنها بسیار اندک یا اصلا وجود ندارد.
در این میان این باورهای غلط در مورد پروتئین بیش از هر مورد دیگری وجود دارد این موضوع میتواند به دلیل اهمیت بسیار زیاد پروتئین در هر برنامه غذایی متمرکز بر عضله سازی باشد.
در زیر به بیان سه مورد از این باورهای غلط در مورد پروتئین خواهیم پرداخت که به احتمال زیاد شاید شما نیز آنها را شنیده باشید اما نباید باور کنید.
باورهای غلط در مورد پروتئین
باور غلط ۱ : بدن شما تنها میتواند X گرم از پروتئین در هر وعده را جذب کند
نه تنها این باور غلط ریشه در حقیقت ندارد بلکه در واقع خود آن از پایه و اساس غلط و بی معنی میباشد.فرایند جذب اشاره به مقدار ماده مشخصی دارد که از دستگاه گوارش وارد سیستم گردش خون بدن (پلاسما) میشود.
بدن شما جدایی از اینکه چه میزان پروتئین در وعده غذایی وجود دارد بخش بسیار قابل قبولی از آن را میتواند جذب کند.
در واقع اگر برای بدن در جذب پروتئین محدودیت وجود داشت پس هر موقع شما بیش از این میزان مصرف میکردید دچار یک اسهال عظیم میشدید! بدن انسان در جذب مواد غذایی بسیار کارامد عمل میکند و پروتئین نیز از این مساله مستثنی نیست.
در بیشتر موارد بدن شما تقریبا تمام پروتئین مصرفی را جذب میکند.چیزی که در واقع بسیاری از افراد میخواهد بپرسند این است که دوز مناسب پروتئین برای به حداکثر رساندن واکنش آنابولیک چه میزان میباشد؟ این سوال خوبی میباشد.
اگرچه هیچ میزان قطعی و مشخصی وجود ندارد که بیان کند در هر وعده چه میزان پروتئین باید مصرف شود اما برخی تحقیقات وجود دارد که میتواند کمکهایی را به ما ارائه دهند.لوسین تنها آمینو اسیدی میباشد که مسول شروع واکنش آنابولیکی میباشد و منابع پروتئینی نیز نشان دادهاند که بسته به نسبت لوسینی که در خود دارند میتوانند باعث بهبود واکنش آنابولیک شوند.
به نظر میرسد که به طور تقریبی مصرف ۰.۰۲ گرم از لوسین به ازای هر پوند از وزن بدن در هر وعده غذایی میتواند واکنش آنابولیک بدن را به حداکثر برساند.با این بیان یک ورزشکار دارای ۲۰۰ پوند وزن میبایست حدود ۴ گرم لوسین در هر وعده غذایی خود مصرف کند.
خواننده محترم، این مطلب در سایت ادکوان ( پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ ) منتشر شده و شما هم اکنون درحال خواندن نسخه کپی آن هستید. لطفا جهت حمایت از ما، به سایت ادکوان مراجعه کنید. متشکرم.
Edcoan.ir
برای منابع پروتئینی سرشار از لوسین نظیر وی (دارای حدود ۱۲% لوسین) شما در واقع با مصرف ۳۰-۳۵ گرم در روز از این پروتئین میتوانید محیط آنابولیسم بدن خود را به حداکثر برسانید.
برای منابع پروتئینی نظیر کازئین که دارای غلظت کمتری از لوسین در خود هستند (دارای حدود ۸% لوسین) شما باید روزانه ۵۰ گرم از آن استفاده کنید.
میزان آستانه کارامد برای بدن در واقع ممکن است پایین تر از این هم باشد اما چیزی که اکنون میدانیم این است که مقادیر ذکر شده در واقع به طور قطع میتواند باعث افزایش حداکثری واکنش آنابولیک بدن بعد از یک وعده غذایی شود.
پس اطمینان حاصل کنید که منابع پروتئینی مورد استفاده شما دارای میزان مناسبی از لوسین باشند.
باور غلط ۲ : مقادیر پروتئینهای ناکامل مصرفی خود را روی مجموع پروتئینهای مصرفی در روز محاسبه نکنید
یک منبع ناکامل پروتئین به مواد غذایی پروتئینی گفته میشود که فاقد حداقل یک یا چند آمینو اسید هستند.این باور غلط ممکن است از آن تحقیقی نشات گرفته شده باشد که در آن بیان شد که هنگامی که رژیم غذایی فاقد برخی آمینو اسیدهای خاص باشد فرایند سنتز پروتئین در ماهیچههای اسکلتی با اختلال مواجه خواهد شد.
این موضوع برای یک ورزشکار معمولی بسیار بعید است که به عنوان یک مشکل مطرح باشد زیرا این شرایط تنها در صورتی برای فرد مشکل ساز خواهد شد که او بخش عمده ای از رژیم غذایی خود را تنها از برخی مواد غذایی تشکیل داده باشد که فاقد برخی آمینو اسیدهای ضروری هستند که این موضوع هم در طول چند روز خود را بروز میدهد نه وعده به وعده.به علاوه اکثر ورزشکاران در هر وعده غذایی خود از یک منبع کامل پروتئینی استفاده میکنند زیرا هر منبع حیوانی پروتئینی دارای طیف کاملی از آمینو اسیدها میباشند.
حتی اگر یک فرد در یک وعده غذایی خود از منابع ناکامل پروتئینی استفاده کند در صورتی که همراه آن از یک منبع پروتئینی کامل نیز استفاده شود راهی برای کاهش سطح سنتز پروتئین در عضلات او وجود ندارد.
پس بنابراین یک فرد باید میزان منابع مصرفی پروتئینهای ناکامل موجود در رژیم غذایی خود را در میزان مجموع پروتئینها حساب کند زیرا آنها در مجموع رژیم غذایی شما همراه با منابعی مصرف میشوند که دارای طیف کاملی از آمینو اسیدها میباشند.
باور غلط ۳ : رژیمهای با پروتئین بالا برای کلیهها مضر هستند
تعداد اندکی از پزشکان اینگونه تئوری سازی کردند که رژیمهای با پروتئین بالا ممکن است برای کلیهها مضر باشند و فشار بیش از حد به آنها وارد کنند زیرا رژیمهای با پروتئین بالا باعث افزایش تولید آمونیاک میشوند که باید توسط کلیهها به شکل اوره از بدن دفع شود.
به عنوان نتیجه رژیمهای کم پروتئین معمولا به افرادی که دچار اختلالات کلیوی هستند پیشنهاد میشود.اما به هر حال این موضوع که یک رژیم غذایی با پروتئین بالا میتواند به کلیهها فشار بیش از حد وارد کند برای افراد سالم این موضوع بسیار جای شک دارد.
محققان اخیرا یک بازنگری روی شواهد موجود در این زمینه داشتند و نتیجه گیری آنها این بود که هیچ شواهد قابل توجهی مبنی بر اثرات منفی رژیمهای با پروتئین بالا روی کلیهها در افراد سالم وجود ندارد.
به علاوه در یک تحقیق به یک گروه از ورزشکاران روزانه ۲.۸ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن داده شد و به گروه دیگر میزان متوسط پروتئین روزانه داده شد.نتیجه این تحقیق این بود که هیچ تفاوت قابل توجهی در کارکرد کلیههای افراد هر دو گروه مشاهده نشد.
بنابراین عقلانی به نظر میرسد که نتیجه گیری کنیم که رژیمهای غذایی سرشار از پروتئین باعث آسیب به کلیهها نمیشوند.
منبع:
http://www.fitnessrxformen.com/
تهیه شده در پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ (ادکوان – Edcoan.ir)
کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -
تمامی حقوق مطالب برای "مجله ادکوان، پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ"محفوظ است و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای کپی برداری از قالب و محتوا پیگرد قانونی خواهد داشت.
طراحی : کلکسیون طراحی --- پشتیبانی و اجرا : ایده نو
ماکسیمم مقدار پروتینی که بدن توی ۱ روز میتونه متابولیزه کنه چقدره؟؟؟؟؟