نشستی با سه کیمیای عضله ساز | پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ
مشاهده منو

پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ




 راهنمای اتصال و استفاده از کانال ادکوان در تلگرام



آخرین ارسالی های انجمن ادکوان

نشستی با سه کیمیای عضله ساز

در اینجا میزگردی تشکیل شده است تا سه کیمیای عضله ساز گفته ها و ناگفته هایی در مورد ضرر و خاصیت هایشان و همچنین نکات مفید دیگری را عنوان کنند اعضای این نشست سه جانبه را مرغ, گوشت قرمز و ماهی تشکیل میدهند اما حالا چرا لقب کیمیای عضله ساز؟!

 نشستی با سه کیمیای عضله ساز

این لقب به این دلیل به آنان داده شده که سه پروتئین محبوب بدنسازان به راحتی تشریف مبارک را روی سفره غذایی ما نمی آورند و تهیه مدام مقدار زیاد این سه ماده غذایی هزینه بالایی را به این قشر از ورزشکاران جامعه تحمیل می کند

لذا حکم کیمیا را دارند اما در مورد عضله ساز بودن در بیان اهمیت عضله سازی این سه عنصر مغذی ذکر همین نکته بس که پروتئین مشهور وی در کنار و با وجود این مواد غذایی معنا و مفهوم پیدا می کند قبل از اینکه میز گرد را با حضور این سه شخصیت مهم غذایی آغاز کنیم ذکر این نکته را ضروری می دانم که علت تشکیل این میز گرد بیان مطالبی است که تا به حال کمتر به آن پرداخت شده است و نه تکرار مکررات از این رو طبیعی است که تعداد و نوع سوالات از اعضای این نشست سه جانبه متفاوت باشد

افکار عمومی جامعه مرغ را به عنوان یک گوشت لذیذ و سالم می شناسند و اکثر بدنسازان شما را به عنوان یک منبع از پروتئین به شمار می آوردند آیا شما خاصیت و مزیت هایی علاوه بر این دو سه مورد دارید؟
من همیشه به عنوان یکی از بزرگترین منابع پروتئینی مطرح بوده و هستم علاوه بر این مزیت بارز منبع مناسب و خوبی از لحاظ آهن فسفر ویتامین دی محسوب می شوم از نظر ترکیب پروتئین و تعامل اسید امینه های ضروری نسبت به گوشت های دیگر کمبودی ندارم با این نفاوت که میزان کلسترول در من کمتر از سایرین است در گوشت من بافت های رابط موجود کم می باشد و همین امر سبب بالا رفتن ارزش غذایی ام گشته است در ضمن این را هم بگویم که از نظر هضم بر سایر گوشت ها ترجیح داده می شوم.
مدت ها بود که تبلیغات شدیدی علیه گوشت قرمز می شد مبنی بر اینکه مردم مصرف شما را قطع کنند و به نوعی شما در تحریم قرار داشتید اما به نظر می رسد که مضعیت در حال حاضر بهتر شده است این طور نیست ؟
بله درست است وضعیت بهتر شده است و اکثر انسان ها در تلاش هستند تابرنامه تغذیه ای سالمی داشته باشند برای همین سعی می کنند تا به رژیم غذایی خود غلات بیشتر و سبزیجات تازه اضافه کنند و کم تر از چربی های اشباع شده استفاده کنند ولی مقدار کمی از من هم می تواند جز این رژیم غذایی سالم قرار گیرد من یک وعده غذایی عامه پسند و مطبوع هستم و شما می توانید از نوع عالی من به وفور لذت ببرید ضعیف مصرفی من به این دلیل بهتر شده که با گذشت زمان متخصصین تغذیه متوجه شدند که حذف کامل من از رژیم غذایی کاری اشتباده است بلکه باید مرا محدود و متعادل مصرف کرد تا از فوایدم برای بدن بهره مند شد در مورد چربی های اشباع شده موجود در خودم هم باید بگویم درست است که این نوع از چربی برای بدن ضرر هایی دارد اما بدن مقدار خیلی کمی از این نوع چربی را نیاز دارد در واقع با مصرف اصولی من هم از پروتئین و هم از چربی من استفاده لازم را خواهید برد
در چند سال اخیر پژوهشگران و متخصصان تغذیه توصیه اکید بر مصرف حداقل دو بار ماهی در هفته را داشته اند علت این توصیه های موکد چیست ؟ آیا شما مزیت ویژه ای نسیت به سایر گوشت ها دارید ؟
قصد زیر سوال بردن ارزش غذایی گوشت قرمز و یا مرغ را ندارم اما باید بگویم چند ویژگی بارز در قیاس با گوشت مرغ و گوشت قرمز دارم که آنها را بیان می کنم
۱- از آنجایی که بیماری های مشترک انسان و آبزیان بسیار پایین تر از بیماری های مشترک بین انسان و دام است می توانم بگویم به مراتب سالم تر از گوشت دام و طیور هستم
۲- غنی بودن گوشت من از املاح معدنی نظیر آهن ,سلنیوم, ید, کلسیوم ,منیزیم و … یک ویژگی خاص برایم محسوب می شود
۳- سرشار بودن من از اسید های چرب DHA,EPA,OMEGA3,OMEGA6 از نظیر تغذیه ای جایگاه ویژه ای به من بخشیده است
۴- بر اساس تحقیقات و مطالعات کلینیکی صورت گرفته من و فراورده های آبزیان تاثیر شگرفی بر پیشگری و حتی درمان بسیاری از بیماری ها داریم

 گوشت سینه مرغ

 

بدنسازان علاقه زیادی به گوشت سینه مرغ دارند همین علاقه زیاد باعث شده است که تا حدودی در مصرف شما زیاده روی کنند روزانه چه مقدار سینه مرغ برای بدنسازان کافی است؟
جواب این سوال بستگی به دو متغیر دارد اول اینکه وزن شخص مصرف کننده چقد است و دوم اینکه بودجه ای که در اختیار دارد چقدر است وزن شخص مصرف کننده تعیین کننده مقدار لازم مصرف من و در کل پروتئین است ۱۷۰ گرم گوشت سینه بدون استخوان حدودا ۳۶ گرم پروتیئن دارد بنابراین یک بدنساز ۹۰ کیلو گرمی اگر بخواهد تمام پروتئین خود را از سینه مرغ بدست بیاورد لازم است روزانه ۶ عدد سینه مرغ بخورد و این در حالی است که هیچ پروتئینی دیگری مصرف نکند البته بسیار مضحک و نادرست است که کسی بخواهد تمام نیاز غذایی خود را از یک منبع تامین کند حفظ تنوع منابع پروتئینی باعث می شود بدن با طیف وسیعی از مواد مغذی به تامین پروتئین لازم خود بپردازد.
جناب گوشت قرمز از تحقیقات انجام شده روی شما چه خبر ؟
گوشت قرمز حافظه را تقویت می کند این جمله نتیجه تحقیقات شش ماهه دانشمندان روی من بود تحقیقات دانشمندان نشان می دهد که یک ترکیب شیمیایی به نام کرتین دربافت من وجود دارد که نقش موثری در تقویت حافظه و هوش انسان دارد افرادی که در این آزمایش شرکت کرده بودند در تست هوش و حافظه نتیجه خوبی را مشاهده کردند

جناب ماهی آیا شما در اسید های موجود در خود تعادل دارید ؟
تقریبا خیر ولی خیالتان از بابت تنوع و گستردگی امینو اسید های موجود در بافت من راحت باشد این هم که می گویم تقریبا خیر به این دلیل است که اسید امینه تریپتونان در گوشت من به میزان بالاتری وجود دارد که این اسید آمینه قابلیت تبدیل شدن به نیاسین که عضو خانواده ویتامین های گروه B است را دارد و در بافت بدن نقش تنظیم کنندگی را ایفا می کند همانطور که ملاحظه می کنید این عدم تعادل نسبی چندان هم بد نیست

 گوشت گوسفند

چه تفاوتی بین گوشت گاو با گوشت گوسفند وجود دارد؟
تفاوت چشمگیری ندارد گوشتهای گاو و گوسفند دارای ویزگی های تغذیه ای شبیه به هم هستند.

آیا گوشت علاوه بر غنی بودن از پروتئین و چربی منبع مناسب و خوبی از دیگر مواد مغذی است ؟
بله من منبع غنی از چند ریز مغذی هستم غنی از فسفر آهن و ویتامین های گروه B مخصوصا B1 همچنین حاوی مقادیری از روی و سلنیوهم هستم

تفاوت بین گوشت ران و سینه چیست؟
گوشت بی پوست و استخوان ران خیلی ارزان تر و لذیذ تر از گوشت سینه است در ضمن گوشت ران چرب تر و پر کالری تر است

آیا گوشت مرغ از لحاظ بهداشتی بودن قابل اطمینان است؟
این سوالی است که هر از چند گاهی در بعضی از محافل مطرح می شود از لحاظ بهداشتی تقریبا هیچ بیماری خطرناکی از گوشت من به بدن انسان سرایت نمی کند و تنها بیماری که پیش از این قابل انتقال به بدن انسان بود سالمونلازیس بود که معمولا در مرحله آماده سازی من این اتفاق رخ می داد که خوشبختانه با تعطیلی کشتار گاه های سنتی و بالا رفتن سطح اطلاعات علمی و ایجاد کشتارگاه های صنعتی که کاملا تحت نظارت مسئولین بهداشت می باشند این خطر نیز رفع شده است

چه تفاوتی بین ماهیان آب شیرین و ماهیان آب شور وجود دارد ؟
در هم نوع های من در آب شیرین درصد اسید های چرب غیر اشباع ۷۰ درصد و در هم نوع هایم که در آب شور زیست می کنند این میزان ۸۸ درصد است

جناب گوشت قرمز چه توصیه های برای افرادی که در مصرف شما زیاده روی می کننند دراید؟
باید به این دسته از افراد بگوییم که اگر بیشتر از ۱۶۰ گرم در روز از من استفاده کنند ۹۵ درصد بیشتر از افرادی که مرا متعادل مصرف می کنند در معرض خطر ابتلا به سرطان روده قرار دارند وقتی میزان پروتئین وارد شده به بدن انسان به مصرف من به مقدار زیادی افزایش یابد به عاملی خطرناک برای سلامتی انسان تبدیل می شود
حال که صحبت از توصیه کردن شد ذکر این نکته را خالی از لطف نمی دانم که تحت هیچ شرایطی مرا خام یا نیم پخته مصرف نکنید چون در این صورت عامل بیماری های خطرناکی هستم لذا از پخته شدن کامل من اطممینان حاصل و سپس مرا مصرف کنید

پژوهشگران اخیرا تحقیقاتی گسترده را روی ماهی آغاز گرده اند از این تحقیقات چه خبر؟
درست است حجم مطالعات وپژوهش های طی یکی دو سال اخیر روی من بالا رفته است در اینجا به چند مورد از این تحقیقات اشاره می کنم مصرف من مغز را جوانتر می کند سالمندانی که دست کم هفته ی یک وعده مرا مصرف میکنند عملکرد ذهنی آنها نظیر افرادی است که سه سال از آنها جوانتر هستند اگر میزان مصرف مرا به ۲ وعده در هفته برسانند این تاثیر معادل چهار سال می شود بدیهی است که این تاثیر در قشر جوان و به خصوص ورزشکاران به مراتب بیشتر خواهد بود در ضمن کاهش عملکرد ذهنی را به میزان خوبی کم می کند مصرف من ارتباط مستقیمی با کاهش ۱۰ نوع سرطان دارد سرطان های همچون پروستات ,کولون ,رکتوم , رحم و… همچنین مشخص شده است شیوع سرطان در بین مردانی که مقدار کافی از من را مصرف نمی کنند ۲ تا ۳ برابر بیشتر از مردانی است که به مقدار متوسط یا زیاد مرا مصرف می کنند کاهش خطرات ناشی از آلودگی هوا بر بدن دیگر تاثیری ست که مصرف من بر روی بدن انسان دارد بررسی های نشان می دهد که چنانچه افراد حداقل ۲ بار در هفته مصرف مرا در برنامه غذایی خود بگنجانند احتمال مرگ میر ناشی از بیماری های قلبی تا ۳۶ درصد کاهش می یابد همه می گویند هویچ بخورید تا بهتر ببینید من می گویم مرا بخورید تا بهتر ببینید طی تحقیقاتی مشخص شده است افرادی که مصرف مرا بالا ببرند از قدرت دید بهتری برخوردار می شوند در ضمن به عارضه فرسودگی ماهیچه های چشم نیز دچار نمی شوند .

 گوشت ماهی

فراورده های نظیر ژامبون و سوسیس از گوشت نهیه می شوند این فراورده ها که از شما تولید می شوند ارزش غذایی هم دارند؟
ژامبون و سوسیس خشک که خیلی خوب نیستند می توانند جایگاهی هر چند کوچک در تغذیه ورزشکاران داشته باشند برای تنوع هر از چند گاهی بد نیست ولی در کل سطح پروتئین آنها در قیاس با من پایین است

میزان هضم پذیری گوشت قرمز چقدر است؟
میزان هضم پذیری من ۸۵ تا ۹۰ درصد است.

یک سوال جالب علت قرمز بودن شما چیست ؟
بالا بودن مقدار آهن در من به همین دلیل ساده رنگ من قرمز است

جناب ماهی از خواصی که قبلا برای شما به اثبات رسیده است و خیلی توجهی به آن نمی شود برای ما بگویید
من یک منبع غنی از امگا ۳ هستم پژوهشگران و متخصصین تغذیه این اسید های چرب اشباع نشده را معجزه قرن می دادند و عقیده دارند که با مصرف آن انسان می تواند بربسیاری از بیماری ها غلبه کند و عمر طولانی تری داشته باشد افراد چاق می توانند به نقش من و آبزیان در کاهش حجم توده چربی بدن اطمینان کنند ترکیبان موجود در من با تحریک اکسیداسیون چربی در بدن از حجم و ضخامت آن کم میکنند بنابراین یک رژیم غذایی حاوی من و آبزیان در حفظ وزن مطلوب و نیز کاهش وزن موثر خواهد بود مصرف من سیستم ایمنی را به خوبی تقویت می کند و بدن را در برابر بسیاری از عوامل بیماری زا مقاوم می سازد

مشهورترین غذایی که با شما می توان درست کرد چلو مرغ زعفرانی است که یک غذای اصیل و سنتی ایرانی است اگر بخواهید به صورت کلی خواص این خوراکی لذیذ را بیان کنید چه مواردی را بر می شمرید ؟
این غذا منبع مناسبی از ویتامین های B1 ,B2,B3,B6,B12 است
همچنین حاوی مقادری از فسفر, منیزیم, گوگرد, سدیم ,مس و آهم و دارای آنتی بیوتیک مغذی و ضد عفونی کننده هم می باشد

برای یک نتیجه گیری کلی از این نشست از شما سه پروتئین محبوب می خواهم به این سوال کلیشه ای پاسخ دهید که گوشت قرمز بهتر است یا گوشت سفید ؟
مرغ: ارزش غذایی گوشت سفید و گوشت قرمز برابر است و نباید هیچ کدام را حذف کرد ماهی هم گوشت سفید و هم گوشت قرمز باید مصرف شوند ولی به نسبت سه به یک یعنی مصرف گوشت سفید به خاطر فواید آن باید بیشتر باشد ولی مصرف گوشت قرمز هم از رژِم غذایی حذف نشود گوشت قرمز هر دو با هم مفید و مکمل همدیگر هستند و خاصیت عضله سازی را برای بدنسازان تقویت می کنند در ضمن اعتدال هم باید رعایت شود
در انتهای یک جمله کوتاه به عنوان صحبت پایان بیان کنید
گوشت قرمز : مرا صاولی و متعادل مصرف کنید تا برای عضله سازی مفید واقع شوم
ماهی: مصرف مرا بیشتر کنید حداقل دو بار در هفته
مرغ: زیاد دردسترس بودن من دلیل برای مصرف افراطی من نیست

۰ نظر
مدیریت

ارسال نظر



ارسال نظر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما در شبکه های اجتماعی

آپارات کلوب اینستاگرام یوتیوب گوگل پلاس توییتر فیسبوک