خواص شير | پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ
مشاهده منو

پایگاه تخصصی بدنسازی و پاورلیفتینگ




 راهنمای اتصال و استفاده از کانال ادکوان در تلگرام



آخرین ارسالی های انجمن ادکوان

خواص شير

شير غذاي کامل

شير غذاي نسبتاً کاملي است و کليه مواد مغذي را به مقدار کافي و با ترکيبات مناسب براي ادامه حيات خصوصاً رشد کودک در دو سال اول زندگي دارا مي باشد .

 

milk

 

    ساختار اجزای اصلی شیر عبارت است از :

۱ – لیپدها
۲ – پروتئین ها
۳ – ازت غیرپروتئین
۴ – کربوهیدراتها
۵ – املاح
۶ – بعضی فلزات و شبه فلزات ( عناصر نادر )
که مقادیر این اجزا برای گونه های مختلف حیوانی فرق می کند .

    عوامل مؤثر بر ترکیبات شیر عبارتند از :

۱- وراثت
۲ – دوره شیردهی
۳ – سن
۴ – تغذیه
۵ – محیط
۶ – روش شیردوشی
۷ – عفونت غدد پستان

 

عمليات فرآيند شير

شامل تست هاي کنترل کيفيت در هنگام دريافت شير و بررسي تقلبات احتمالي از قبيل تعيين نقطه انجماد جهت تجسس آب اضافي موجود در شير ، اندازه گيري اسيديته و انجام تست جوش شيرين ، تعيين شمارش باکتريها جهت درجه بندي شير از لحاظ بهداشتي ، تصفيه کردن و پاستوريزاسيون و يا استريليزاسيون و هموژنيزاسيون مي باشد .

مواد مغذي شير
مواد مهم شير عبارتند از ؛ پروتئين ، کلسيم ، فسفر ، بعضي از انواع ويتامينهاي گروه B و ويتامين A
پروتئين شير گاو پروتئين با کيفيت بالا محسوب مي شود زيرا حاوي اسيدهاي آمينه ضروري بوده که بدن ما قادر به ساختن آنها نمي باشد و بايد از طريق غذا به بدن ما برسند .
پروتئين شير به دو گروه عمده کازئين و پروتئينهاي محلول در سرم شير طبقه بندي مي شوند که هريک به نوع خود متشکل از گروههاي کوچکتري هستند .
شير يک منبع مهم کلسيم بوده که اگر به مقدار کافي مصرف شود مقداري از مصرف روزانه کلسيم بدن را تأمين نموده و همچنين سرعت جذب کلسيم بدليل وجود ويتامين D موجود در شير افزايش مي يابد .
شير داراي ? ويتامين محلول در آب و چهار ويتامين محلول در چربي ومنبع بسيار خوبي از ويتامينهاي B2 و B12 مي باشد .
انواع شير
شير خام : شيري است که هيچگونه عملياتي بر روي آن انجام نگرديده است .
شيرکامل : شير است که چربي آن گرفته نشده است .
شیرپاستوریزه : شیری است که در درجه حرارت ۷۲ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ ثانیه تمام میکروبهای بیماریزای آن از بین رفته است و در این درجه حرارت طعم پخته در شیر ایجاد نگردیده و بر ارزش تغذیه ای آن اثر مهمی نمی گذارد . شیراستریلیزه : در حال حاضر فرآیند استریلیزاسیون شیر به روش UHT روند رو به توسعه ای داشته که در این روش محصول در درجه حرارت ۱۳۵ تا ۱۵۵ درجه سانتی گراد بمدت ۲ تا ۵ ثانیه قرار گرفته و سپس یا با استفاده از اتوکلاو و یا فرآیند UHT مجهز به پرکن آسپتیک انجام می شود که معمولاً استرایلیزاسیون مداوم و مدرن غالباً به روش UHT به همراه پرکن اسپتیک اطلاق می گردد .

خواص شير در سلامت قلب

اگر بخواهید دقیق‌تر بدانید، قضیه از این قرار است كه سندرمی وجود دارد به نام “سندرم متابولیك”.

این سندرم، مجموعه علائمی است كه اگر فرد چند تای آن را داشته باشد، باید فكری به حال خودش بكند و بیشتر مراقب باشد، چون می ‌تواند نشان ‌دهنده خطر قریب ‌الوقوع بیماری قلبی و سكته در او باشد.
علائم سندرم متابولیك

علائم سندرم متابولیك،عبارتند از: فشار خون بالا ، تری‌گلیسیرید بالا ، كلسترول خوب یا همان HDL پایین، قند خون بالا و همین طور چاقی شكمی.

حالا می ‌توانیم اصل خبر را، به گزارش رویترز، دوباره مرور كنیم: كسانی كه روزانه شیر می‌ خوردَند، به نسبت كسانی كه “به ندرت” به‌ آن رغبت نشان می ‌دادند، 62 درصد كمتر احتمال دارد كه به سندرم متابولیك دچار شوند. این نتایج، از بررسی 2 هزار و 400 مرد میانسال بریتانیایی، به مدت حدود 20 سال به دست آمده است.

نتایج مشابهی هم در مورد مصرف پنیر و ماست به دست آمده و این خوراكی‌ها هم همین فایده را داشته‌اند.

جالب است از سرنوشت افرادی كه در این مطالعه دچار سندرم متابولیك شده‌اند، خبر داشته باشیم. این افراد 79 درصد بیشتر از سایرین دچار حمله قلبی شدند، 4 برابر جمعیت نرمال جامعه دچار دیابت یا بیماری قند شدند و احتمال فوتشان در عرض این 20 سال،46 درصد بیشتر از سایرین بود.

این بررسی‌ها، در دانشگاه “كاردیف” انگلستان انجام شده و نتایج آن در نشریه ” اپیدمیولوژی بهداشت جامعه “چاپ شده است. البته این مطالعه ثابت نمی‌ كند كه با مصرف لبنیات، قطعاً به علائم سندرم متابولیك دچار نمی‌ شوید.

این نتایج تنها نشان‌ دهنده نوعی رابطه بین این دو موضوع است كه برای اثبات قطعی نوع این رابطه، باید مطالعات بالینی و مداخله‌ای بیشتری صورت گیرد. با این حال، از آنجا كه به دلایل گوناگون، مصرف لبنیات مفید شناخته شده است، می‌ توانیم از همین الان آن را به عنوان یك توصیه جدی برای همه مطرح كنیم.
شیر

در مطالعات قبلی هم نقش لبنیات در پیشگیری از انواع بیماری‌ها بررسی شده و نتایج مشابهی به دست آمده است. به عنوان مثال چندی پیش، محققان آمریكایی گزارش دادند كه افرادی كه روزانه مقادیر بالایی از مواد حاوی كلسیم و ویتامین D استفاده می ‌كنند، 18 درصد كمتر از بقیه احتمال دارد كه دچار دیابت نوع 2 شوند و همان طور كه می ‌دانیم، لبنیات گوناگون سرشار از این دو ماده حیاتی هستند.
اما شیر و لبنیات، از چاقی هم تا حدی پیشگیری می ‌كنند. همان طور كه می‌ دانیم، اكثر آنها حاوی مقادیر قابل ‌‌ملاحظه‌ای كلسترول هم هستند. پس چطور است كه افرادی كه از این خوراكی‌ها می‌ خورند، كمتر چاق می ‌شوند و حتی چربی خون‌شان هم بیشتر از بقیه تحت‌ كنترل است؟ هنوز راز این معما گشوده نشده، حتی جالب است اگر به این نكته دقت كنیم كه حذف چربی لبنیات هم تأثیری در كاهش وزن افراد نداشته است.

مطالعات انجام شده نشان می ‌دهد كه اگر فرد چاق بخواهد با كم كردن چربی لبنیات مصرفی‌اش، مقدار كالری دریافتی‌اش را كم كند، فایده چندانی نخواهد برد و این موضوع كمكی در كاهش وزن او نمی ‌كند. بنابراین بهتر است از حجم غذاهای سرخ‌شده و آماده‌اش كم كند تا از چربی لبنیات مصرفی‌اش.

شاید همه این تأثیرات را بتوان به تركیب مواد مغذی موجود در لبنیات نسبت داد. شاید همین تركیب اسرارآمیز باشد كه از لبنیات معجونی ساخته كه بتواند بیشترین فایده و كمترین ضرر را برای ما داشته باشد.

خواص شیر از زبان ائمه معصومین

1. امام على (ع): نوشیدن شیر، درمان هر دردى به جز مرگ است .
۲. امام صادق (ع): شیر بخور که هم موجب رویش گوشت در بدن مى شود و هم استخوان را محکم مى کند.

۳. امام صادق (ع): براى گلودرد، چیزى همانند نوشیدن شیر، مفید نیست
۴. پیامبر (ص): خداوند براى هر دردى که فرستاده ، درمانى قرار داده است و در شیر گاو، درمان همه ى دردها است .
۵. شیر گاو بخورید که درمان هر دردى است ؛ چرا که گاو، هر نوع گیاهى را مى خورد.
۶. امام على (ع): شیر گاو، دارو است .
۷. ابوالبلاد مى گوید: در نزد امام باقر، از ناراحتى معده ام شکوه کردم . فرمود: ((چرا شیر گاو نمى نوشى . آیا تا کنون شیر گاو نوشیده اى )). گفتم : ((آرى ؛ بارها نوشیده ام )). فرمود: ((به نظرت شیر گاو چطور است ؟)). گفتم : ((به نظر من ، معده را شست و شو مى دهد؛ موجب مى شود که اطراف کلیه را پیه بپوشاند و اشتها را زیاد مى کند)). امام فرمود: ((اگر فصلش بود، با هم به بندرگاه یَنبُع مى رفتیم تا شیر گاو بخوریم )).
۸. پیامبر (ص): شیر شتر، درمان بیمارى ذَرِب  است .
۱۰. هر کس که آب کمرش دگرگون شده است و نطفه اش منعقد نمى شود شیر و عسل برایش مفید است .
۱۱. امام کاظم (ع): هر کسى مى خواهد ماست بخورد و از خوردن ماست ، ضررى به او نرسد، پس از آن سیاهدانه بخورد.
مهم ترين خواص شير
كلسيم كه نقش اساسي در شكل ‌گيري واستحكام استخوانها و سلامت دندانها دارد   ، از مهم‌ ترين تركيبات موجود در شير است.
 

 فسفركه براي بسياري از واكنش‌هاي شيميايي بدن و فعال كردن آنزيم‌ها لازم است ودر رشد و ترميم بافتي دخالت دارد، در ميان املاح موجود در شير حضور داشته وبه غير از آن،سديم وپتاسيمكه در تنظيم اسيدي و بازي بودن سلول‌ هاي بدن نقش ايفا ميكنند، با خوردن شير دريافت مي ‌شوند.
 اما مهم‌ ترين خواص آن بهقرار زير است:
* نوشيدن شير در بهبود علايمقاعدگي كه با نام سندرم پيش از قاعدگي معروف است، نقش به سزايي دارد. بسياري از خانم ‌ها قبل از دوران قاعدگي دچار نشانه‌هايي از جملهافسردگي،اختلالات خلقي،كمردرد وسردرد مي ‌شوند. اين افراد بايد بدانند كه مصرف شير مي ‌تواند اين نشانه‌ها راتسكين دهد.
* شير براي داشتنناخن‌ها،دندان‌ها و موهايي سالم ‌تر لازم است. اين نوشيدني چون كلسيم فراوان دارد،مصرفش به همراه ويتامين Dباعث استحكام استخوان‌ها و دندان ها و تقويترشد موها وپيشگيري از ريزش آنها مي ‌شود. وجود كلسيم به همراه ويتامين A ، ويتامين هاي گروه B و پتاسيم مانع از نرم و نازك شدن موها مي ‌شودو به درخشان شدن آن ها كمك فراوان مي‌ كند
. * مطالعات بسياري نشانداده است كه مصرف روزانه شير به همراهميوه‌ها وسبزيجات، هم دربچه‌ها و هم در بزرگسالان باعث كاهش فشار خون بالا مي‌ شود.
اگر چه هنوز مكانيسم آن مشخص نيست، امابه نظر مي‌‌ رسد كه كلسيم، پتاسيم،منيزيم وپروتئين شير نقش مهمي در اين زمينه داشته باشند.
 
* تحقيقات زيادي وجود دارد مبني بر اين كه مصرف شير و لبنيات، خطربيماري‌ هاي قلبي ‌عروقي  را كاهش مي ‌دهد. مرداني كه بيشتر از ديگران شير مصرف مي‌ كنند،كمتر دچار حملات قلبي مي ‌شوند. همچنين مصرف شير كم‌ چرب به دليل سرشاربودن از كلسيم ميزان كلسترول بد را در خون كاهش داده و ميزانكلسترول خوب را بالا مي برد، اما فراموش نكنيد كه منظور ما از شير، نوع كم چرب آناست.
 
* برخلاف تصور عموم، ديده شده است، افرادي كه از شيركم‌ چرب استفاده مي‌ كنند، لاغرتر از سايرين هستند. شما مي ‌توانيد با مصرفشير و لبنيات كم ‌چرب ميزان كالري دريافتي تان را تحت كنترل داشته باشيدتا از بروزچاقي،مخصوصا چاقي شكم پيشگيري شود.
* از آنجا كه دوران نوجواني وكودكي، مرحله ي خيلي مهم در سلامت جسماني و رواني فرد است، رژيم غذاييسرشار از لبنيات و شير در اين دوران پايه ‌گذار دوران جواني و ميانسالي وحتيسالمندي سالم تر به حساب مي آيد.
به علاوه، مطالعات نشان مي ‌دهد كودكانيكه روزانه شير مصرف مي‌ كنند، از ساير كودكاني كه علاقه‌اي به خوردن آنندارند، باهوش ‌ترند.
 * شير دشمن ديابت نوع دوم است. محققانبه اين نتيجه دست يافته اند كه مصرف منظم لبنيات و شير كم‌ چرب مي ‌تواندخطر بروزديابت نوع دوم را در بزرگسالان پايين آورد.
 
 
* با شير به جنگ سرطان برويم. تحقيقات زيادي وجود دارد كه نشان ‌دهنده تاثير شير بر پيشگيريازسرطان بوده‌اند. نقش خوردن شير در پيشگيري ازسرطانهاي پستان و روده بزرگ به اثبات رسيده است. طبق تحقيقات دانشمندان سوئدي،مرداني كه روزانه 5/1 ليوان شير مي‌ خورند، 35 درصد كمتر احتمال دارد كه به سرطان روده بزرگ  مبتلا ‌شوند.
 
* يك رژيم غذايي خوب وسالم نقش مهمي در سلامتسالمندان دارد و حتي به آن ها كمك مي ‌كند كه براي مدت طولاني‌ تري زندگي شاد وفعالي داشته باشند و از شر بسياري از بيماري ‌ها در امان بمانند.
 
مصرف روزانه شير در دوران نوجواني وكودكي پايه ‌گذار استخوان ‌هايي محكم بوده و از عوامل اصلي پيشگيري كنندهپوكي استخوان و زندگي سالمندي فعال تر محسوب مي شود.
 
* همانطور كه مي دانيد در دورانبارداري وشيردهي،نيازهاي غذايي مادر افزايش پيدا مي‌ كند، بنابراين مادران باردار در ايندوران مخصوصا در سه‌ ماهه دوم و سوم بايد ميزان بيشتري كالري، پروتئين،انواع ويتامين‌ و كلسيم مصرف كنند.
شير از آن دسته مواد غذايي استكه مادران باردار به آن نياز بيشتري دارند.

 

شیر پرچرب یا كم چرب؟

یك بررسی نشان داد، مصرف 4 لیوان شیر كم چرب به جای 4 لیوان شیر پر چرب، مقدار كلسترول خون را كاهش می دهد.

نظر شما در این مورد چیست؟ آیا این بررسی  می خواهد بگوید مصرف شیر كم چرب، كلسترول خون را كاهش می دهد؟
خیر، این گونه نیست. بلكه این تحقیق ثابت كرده، مصرف 4 لیوان پرچرب در روز كلسترول خون را افزایش می دهد.

یك برنامه غذایی صحیح و مناسب باید دارای مقادیر كمی كلسترول و چربی اشباع باشد. 4 لیوان شیر پرچرب 150 میلی گرم كلسترول دارد كه نصف مقدار دریافتی مجاز روزانه است.

نوشیدن 4 لیوان شیر پرچرب در روز، به همراه یك عدد تخم مرغ یا 240 گرم گوشت قرمز، مقدار كلسترول را از حد مجازش بالاتر می برد.

4 لیوان شیر پرچرب، 8 گرم چربی اشباع دارد كه بالاترین حد مجاز است . در این صورت شما بایستی منابع دیگر چربی اشباع مثل گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ ، كره و روغن نباتی جامد را كاهش دهید.

حال می خواهیم بدانیم چرا نوشیدن 4 لیوان شیر پرچرب در روز مقدار كلسترول را افزایش می دهد، ولی مصرف دو عدد تخم مرغ در روز كلسترول خون را افزایش نمی دهد؟
دو عدد تخم مرغ تقریباً چهار برابر 4 لیوان شیر پر چربی كلسترول دارد. اما تخم مرغ یك سوم شیر، چربی دارد. همچنین چربی اشباع تخم مرغ یك چهارم شیر است.

دو عدد تخم مرغ 12 گرم و 4 لیوان شیر پرچرب 35 گرم چربی دارد. مصرف چربی اشباع نسبت به كلسترول موجود در غذا، كلسترول خون را بیشتر افزایش می دهد. البته این بدان معنی نیست كه شما مجاز هستید هر چقدر كه خواستید تخم مرغ مصرف كنید . بلكه می خواهیم نشان دهیم 4 گرم چربی اشباع موجود در دو عدد تخم مرغ نسبت به 18 گرم چربی اشباع موجود در 4 لیوان شیر پرچرب، كلسترول را كمتر افزایش می دهد.

اگر می خواهید كلسترول خون خود را كاهش دهید، بایستی مصرف انواع چربی بخصوص چربی های اشباع را كاهش دهید كه این چربی های اشباع در كره ، روغن نباتی جامد، گوشت و لبنیات پرچرب مثل شیر پرچرب وجود دارد.

۱ نظر
مدیریت

ارسال نظر



ارسال نظر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما در شبکه های اجتماعی

آپارات کلوب اینستاگرام یوتیوب گوگل پلاس توییتر فیسبوک